Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 28 oktober 2017

Sveriges importerade kriminalitet




När jag kommenterade "perfektionen" i  några horoskop för terrordåd nominellt utförda i islams namn, lyste kommentarer med sin frånvaro på denna blogg. Annat var det för 8 år sedan när en och annan käftade emot. Åldersdigna Bloggportalen visar att den här bloggen efter alla år fortfarande finns med på  en Topp 20-lista (listan omfattar de femtio mest lästa humanistiska bloggarna). Det intressanta är hur antalet besök för alla på listan sjunkit markant  de senaste 3-4 åren. Svenskarna läser inte längre bloggar. 

De äldre har flyttat in på Facebook där de länkar till gulliga katter, helt i linje med Ondskans Imperium som lär att var och en ska försöka vara så egocentrerat som möjligt och knyta ett följe till det egna varumärket. I århundradets mest förljugna nyspråk kallar FB detta menlösa entourage för "vänner"! Hela systemet byggdes av psykopaten Mark Suckerborg och där tillbringar folk med glädje sina dagar!

Egokultiveringen hade måhända en långsam start med Facebook men nu går fördumningen i rasande takt med allsköns ofta bildbaserade sociala fora. Snart kommer det inte ens att behövas en skrivkunnig elit i landet eftersom folk ändå inte klarar att läsa text längre än två-tre korta meningar. I det här laget kan Slavdrivarna stifta vilka lagar de vill och ingen har längre förmågan att argumentera mot.

Att vi redan är nära nationens interna sammanbrott visar nattens kulkärve i en polisbostad i Västerås. Vår importerade grova kriminalitet är priset för politikernas (höger och sossehöger) beundran av det kapitalistiska USA. I synnerhet Fredrik Reinfeldt med sin Täbyanda ("här är vi alla självtjänande individualister och tror inte på någon kommunal gemenskap") bidrog till att slå in en kil i samhället mellan de som har och de som saknar. 

I det här sammanhanget röjer tyvärr rättviseminister Morgan Johansson (s) sin teknokratiska och maktfixerade läggning i ordvalet: "Att bekämpa den systemhotande organiserade brottsligheten är den viktigaste kriminalpolitiska uppgiften nu..." (Expr)

Varje normalt fosterlandspatriotisk svensk hade nog talat om vårt samhälle men Johansson ser bara ett "system", dvs just det perspektiv på demokratin som tjänar den sämst och skapar politikerförakt! 

Vad om horoskopet då? Jo, här är ett perfekt exempel på att det sällan blir riktigt bra när två maktpretendenter möts på samma himmel. Lejonet är den naturliga ledaren i djungeln medan Stenbocken får representera staten, det organiserade system som hanterar människor i flock. Tecknens härskare, spontana och levande Solen och den kalla och systematiska Saturnus är astrologiskt varandras fiender!

Eftersom horoskopet för 3.20 handlar om terrorattacken - terror svenska staten själva skapat genom det sätt de format "Systemet Sverige" (för att tala Morgan Johanssons språk), är det inte förvånande att hitta det vilda djuret Lejonet som ascendent. Detta är från detta Lejon skottsalvan utgår, detta är lejonets rytande när det visar vem som är djungelns konung. Att Sverige havererat och blivit just en djungel kan vi tacka marknadskrafternas utbredning inom alla livets områden för (se länken om Täby -bra text!). Det vill säga, kapitalismen i dess sista och mest vanartiga fas - den som bär namnet marknadsliberalismen. Friheten för olika varumärken att med alla medel tugga sig in i den lägre och sårbara delen av våra själar (Vattenelementet och Månen betecknar vår lägre, affektiva själ).

Vilket gangstergäng eller gängologotyp som låg bakom skottsalvan är egalt. Detta är vad Sveriges senaste regeringar har gjort med landet. Bloggarens eget "snälla Sverige" är nu ett svagt minne blott - fan, folk ser ju antingen livrädda ut i ögonen i Stockholm (de som inte tittar ner i sina smartfånar) eller iskalla, som beredda på att vem som helst vill dem illa. Och dessa stockholmare försökte DN nyss slå i att de är lyckliga och trivs med sina liv. Ja, sannerligen inte under de minuter de "tvingas" gå till fots utomhus och är "oskyddade"! 



Det är väl därför stadsbyggnadsrådet Apple-Mogert försöker glasa in hela stan till en enda stor shoppinghangar med talrika beväpnade ordningsvakter (precis som USA lobbar för att få igenom sitt eget militariserade Arlanda inuti Arlanda). 

Kort sagt, nattens terrorattentat mot en representant för Sveriges ordningsmakt är avskyvärt men det är våra politikers och den rika elitens fel, de med makten att vrida all agenda i pro-amerikansk och rysshatisk riktning. Svenskarna har sannolikt fått en lika grumlad omvärldsbild som amerikanerna själva (ett folk chockerande okunnigt så fort man lämnar universitetsvärlden).

Tillbaka till attentatshoroskopet. Det är perfekt, precis som flera av horoskopen för terrorattacker mot Väst under de senaste åren. Med detta menar jag perfekt ur syftemålets perspektiv. Gangstrarnas bil fick inte punka, de körde inte vilse och de missade inte huset med sitt grova automatvapen (några kulor hamnade tydligen i bostaden bredvid) 

Se perfektionen i tekniska termer:

Dharma - plikten mot universum (rollen man har att spela i det stora dramat enligt såväl romerska stoiker, nyplatoniker som hinduerna) - tecknas av 9e huset. Här är Mars representanten. Lejonet har attackplaneten Mars på sin sida som "verksam välgörare". Det betyder inte att Mars blir smeksam utan lyckad i sina krigiska företag (som ibland inte handlar om mer än att hävda det egna egot). Här står Mers i Jungfrun och avlossar en 90-graders vinkel mot makthavarnas 5e hus - notera, inte den organisatoriska statsmakten utan det naturligt solära femte som tecknar individuella ledarfigurer - här ett polisbefäl.

Intressant är därför att Saturnus bara häromdagen nådde Skytten så att vi här ser den Lilla Illgöraren få in en fullträff mot den Stora Illgöraren - för staten och dess restriktioner kan aldrig vara annat än en fiende till Lejonet, djungelns konung! 

Bloggarens egen mor, innan hon försvann ner i Alzheimers senilitet, var född med en kombination av Stenbock och Lejonet och hennes ständiga attacker mot "sossar" och staten fick mig att misstänka att hon själv varit en dålig makthavare i ett tidigare liv och nu i djuppsykologisk självrannsakan projicerade sitt dåliga tidigare liv på allsköns maktfullkomliga viktigpettrar. Särskilt roligt var det när jag (före seniliteten bröt in) upplyste henne om att hennes särskilda hatobjekt Göran Persson faktiskt hade en horoskopstruktur närmast identisk lik hennes egen! Redan de gamla grekerna formulerade läran om själens projektion av sitt eget innehåll på andra - skrev om det för bara några dagar sedan.

I det här skottdramehoroskopet är det heller inte oviktigt att kika på sömnens och trygghetens (hemmets) planet Måne eftersom polisens hela familj drogs in i dramat medan de låg och sov. Månen står som synes maximalt illa till i 6e huset och ur Lejonhärskarens perspektiv är Månen-i-Stenbocken lovligt byte. Detta är ett hem som lierat sig med övermakten och därmed blir hela huset kollektivt en fiende till Lejonet. "Halshuggna" Ketu med Månen visar att hushållet/fienden "bestraffas" av gudarna för ett tidigare övermod (vid den stigande månnoden). Rahu-fasen som här åthutas av terroristerna ska då ha varit polisens intensifierade verksamhet i Västeråstrakten. En plats som drog till sig onda andar från det att kommunen byggde sig en amerikansk skyskrapa för att vara med och tävla om vilken som är Sveriges dummaste kommun.

Vi ser här ett så svagt Sverige till följd av egokultur, sekularism och kapitalistisk självberikarmentalitet att enskilda gäng nu utmanar stat och rättsväsende om vem som ska styra skutan och ro hem hela jackpotten. Grattis!

Här är kanske den sista "episoden" jag behöver tagga med "Sveriges planetära cykler (dasas)". Här är landet som under ett år får hela sin identitet eroderad. Men jag trodde inbördeskriget låg säkert tio år in i framtiden... Nå, det är därför jag inte gillar astrologiska framtidsprognoser. Man måste förstå samhället på djupet för att kunna korrelera med planeternas symboliska antydningar. Hur planeter och tecknar bildar berättelser om levande individer är en tillräckligt svår uppgift...


Se även: Helsingborgsbomben mot poliskkontorets ytterdörr för mindre än två veckor sedan.

Inga kommentarer: