Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 24 oktober 2017

Svensk manlig sunkighet - varifrån kommer den?

När jag skrev föregående inlägg visste jag inte att ETC redan på småtimmarna publicerat en artikel där Somar Al-Naher i gjort samma konstaterande som jag - "Dags erkänna - tafsande en del av den svenska kulturen".  

Nationen består till förvånande stor del av drägg som fostrats på kapitalistiskt motiverad SKITUNDERHÅLLNING, allt från stupida figurer som handburgarnissen Jureskog som frammanar idioten inom oss till it-fascister som tillverkar sexistiska och våldsamma dataspel på löpande band. Det är något sjukt i den här nationen och varit så mycket länge. Att vi har en stor vapenindustri bara understryker Sveriges interna problem!

En ny titt på nymånehoroskopet som tjänar som den svenska meToo-rörelsens nav, tidigare kommenterat här, är på sin plats. (Jag kallade det drev, men det är orättvist mot drabbade kvinnor - jag syftar dock på mediernas beredvillighet att slå upp stort saker de vet att de tjänar pengar på. )



Det slående är att nymånen i Vågen - det erotiska samkvämets zodiaktecken - inte alls fungerar i kartan eftersom Våghärskaren Venus står i den kyska och relationsavvisande Jungfrun. Men där ligger också sexualdriftens Mars vilket ger en kombination som normal skulle indikera överhettad libido,men där zodiaktecknet skär sig rejält eftersom Jungfrun är en alltför ung flicka för att ännu vara intresserad av det motsatta könet. 

Dessa symboler kan översättas till psykologi på gruppnivå eller i det sociala. Hela meToo-kampanjens kärna är just kvinnor som symboliskt är för unga och omogna för att kunna spela den vuxna och erotiska människans spel (Vågen)!  

På ett lite tragiskt sätt korreleras nu sex- och aggressionsplaneten Mars med just Jungfrun via hennes "naturliga" anknytning till det sjätte huset. Mars betecknar järnverktyg, hackor, spett, knivar, svärd och spjut. Med Jungfruns ursprungliga babyloniska namn "Plogfåran" är det inte svårt att se tankemönstret: Mars är "bhava karaka" (hussignifikator) för det sjätte huset just för att den medels hackande och spettande (eller giriga fingrar) åverkar den jungfruliga marken och tar dess oskuld - river upp en blödande plogfåra i marken. 

Efter detta ögonblicks trauma är den unga flickan (eller pojken) "invigd" i vuxenvärlden och Jungfruns symbolik kan lämna över till Vågen där den vuxna människan verkar i erotiska Venus anda - verkliga människor tycker om sällskap och närhet men varje placering i Jungfruns tecken antyder att den här människans själ i ett tidigare liv varit med om något som stört hennes tillit till människor och gjort att hon byggt upp an asocial läggning där hon håller sig för sig själv och enbart söker sin egen rikedom. Genom nymånens underliggande kombination av Mars och Venus i just Jungfrun anar vi alltså ett omen om stora problem mellan individer som inte är sin uppgift mogen. Därav de svenska männens sunkighet! Sverige är inte ett land som givit dem någon sund hederskultur utan kommersialismen skapar rena kräk.

Det filosofiska närmandet till zodiaken avslöjar snart hur banal och förljugen västerlandets astrologi är, där vartenda tecken har reducerats till antingen ett feelgood-budskap eller en hävstång för patologisk ego-boost. Inte undra på att västerlandet håller på att gå åt helvete när rötan märks t.o.m. på lägsta nivå, i den obetydliga populärkultur där dagens astrologi vegeterar.

(I Indien är astrologin alltjämt ett ämne för briljanta tänkare, för matematikprofessorer och andra IQ-stinna individer. Om hinduerna ser ner på västerlänningarna säger de åtminstone inget, men man kan misstänka att de uppfattar oss som ett efterblivet släkte.)

I en ingivelse villa jag se om Mars tillsammans med Venus - oavsett zodiaktecken - var en bidragande faktor till mord (sexualdriften slår över i dödligt våld). I mordhögen ligger f.n. 356 kartor (av totalt cirka 9800) och jag hittade 3 små kontrollgrupper om vardera 112 slumpdatum som var skulle användas som jämförelse med de 112 nazihoroskop jag lyckats skrapa ihop. 336 slumpkartor är väldigt nära de 356 mördarhoroskopen, men jag jämför förstås inte i absoluta tal utan i procentsatser för rättvis jämförelse:

46 av 356 mördare har Mars i samma tecken som Venus = ~13%

Kontroll 1: 21 Ma.0.Ve = ~19%
Kontroll 2: 13 Ma.0.Ve = ~12%
Kontroll 3: 16 Ma.0.Ve = ~14%
Totalt: ~15%


Nitlott på den hypotesen! Det var t.o.m. något färre mördare som hade Mars och Venus i kombination än i kontrollgruppen för "gemene man". Den "översexualiserade" naturen har således ingen synbar koppling till mord. Som vanligt saknas tyvärr den viktiga husplaceringen här. Försvinnande få av mina kartor insamlade från medierna kommer med något klockslag...

Nu har jag också en annan notering i vissa horoskop: CRIME VICE. Detta rör explicita sedlighetsbrott (sexbrott). Eftersom det är lite si och så med hur kartorna sparats inkluderade jag "men inga brottsoffer, tack" genom att använda den här formeln i programmet Zet: "crime" & "vice" & ^"victim". Jag har säkert glömt att tagga många kartor men här är i vilket fall 91 stycken sedlighetsförbrytare med början vid markis de Sade. Nyligen citerade nyplatonisten Proclus sinnelagsetik gäller här: varje tanke som tjänar att gagna en själv är likställd med en ond handling, även om man aldrig agerade på tanken, och bygger dålig karma inför kommande liv! Att frossa i markisens böcker med förnedringssex är med andra ord att ställa till det för sin egen själ.

Jag noterar att Julian Assange kom med i listan, även om någon dom aldrig verkar falla. Gruppen innefattar också pedofiler, vilket är helt i linje med den ännu inte vuxna Jungfrun. (Alla födda i Jungfrun behöver inte bekymra sig överdrivet, chansen är stor att horoskopet har andra ingredienser som lappar över vad nu Jungfrun i det enskilda fallet kan tänkas representera.)

Nu hittas 19 med Mars och Venus i kombination (i samma tecken) och här kommer det högsta värdet hittills, cirka 21%. Men eftersom de 3 kontrollgrupperna redan visat hur kraftig slumpfaktorn inverkar på små dataset är det meningslöst att göra någon sak av det här utfallet.

I ett sista försök att locka fram något informativt ur de här sedlighetsförbrytarna bryter jag ner Mars/Venus på de 12 zodiaktecknen:

Antal förekomster:

2 Väduren
2 Oxen
1 Tvillingarna
2 Kräftan
2 Lejonet
3 Jungfrun
0 Vågen
0 Skorpionen
1 Skytten
1 Stenbocken
1 Vattumannen
1 Fiskarna

Sannolikt bara slumpvariationer, men ändå kuriöst hur Slumpen tycks ge ut ett litet tröstpris genom att just den kombination tar täten som inlägget utgick ifrån! Tre stycken sexförbrytare hade Mars och Venus i det ännu inte könsmogna tecknet Jungfrun, där "könsmogen" ska förstås fattas metaforiskt som en redan befintlig "olycka" eller "fientlighet" i själen när människan föds.

Ibland rör inte Jungfruns "olycka" en själv. På min fars sida fanns t.ex. något skamligt som det knappt har gått att få fram information om. Tydligen hade min egen farfar förgripit sig på sin dotter. Det är i sådana här lägen minnesbilderna kommer i konflikt. Det måste ha hänt långt innan jag föddes men mina bilder var alltid av en fantastiskt vänlig farfar, en genommusikalisk man som i ett äldre Sverige som inte längre finns spelade fiol på logdanser alltmedan han själv var nykterist och kristen. 

I vilket fall finns Jungfrun med hungerns Rahu i 4e huset för "familj och släkt" i mitt horoskop och censurplaneten Saturnus som kastar en kontrollerande aspekt mot denna Rahu. Och ja, även i bloggarens barndomshem rådde ett evigt hyssjande och nedtystande eftersom jag och syrran var väldigt livaktiga!

Går man då till hädangångne farfar och hans födelsedag (klockslag okänt) så visar sig tyvärr en trend som började i förra inläggets horoskopsamling med tafsande män. Återigen är tecknen Kräftan och Vågen på bordet!  Och här finns förvisso den förhöjda libido (Mars kombinerad med Venus) som naturligtvis uttryckte sig som hans passion för musik i yngre år. Men med hungrande demonen Rahu och hemsituationens Måne - båda angripna av sexplaneten Mars i sitt "fallna" läge (ge sig på dem inom hemmet?), så har vi verkligen ett aningen mysteriöst horoskop! 



Jag kan tillägga att han blev nästan döv i sin ungdom pga. en iskall vinter och någon komplikation (detta hindrade honom inte från att musicera), men specifika hälsoproblem är det närmast lönlöst att söka i ett horoskop för hela dygnet. Och sexförbryteri är aldrig direkt skrivet i stjärnorna. Vad man ser är SVAGHETER i den himmelska berättelsen, vilka därför själen (typiskt nog) har en tendens att söka upp för att reda ut eller i värsta fall bara agera ut på just det osunda sätt som veka indikationer har en tendens till. 

Det finns ett möjligt undantag, och det illustreras av förre statsministern: naturligt och verksamt ond Mars i första egohuset. Skandalen med sexköp av en färgad kvinna tystades ner innan den ens kommit igång. Istället var det hans moderata vapendragare Littorin som fick avgå för sina dumheter på nätet! (Och det horoskopet saknade sannerligen inte heller problem!) Men jag har för få exempel av en verksamt ond Mars i första huset för att säga att detta definitivt leder individen in på onda vägar...

Ett och samma horoskop i en pervers kultur som den svenska sexualliberala kan leda till våldtäkt där samma horoskop i en annan kultur skulle förmått sublimera energin och använda den i t.ex. artistiskt skapande! Serveras en människa bara våld och snusk (som i Sverige) då blir det de enda uttrycks sätt pöbeln vet att uttrycka sig på.