Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 4 oktober 2017

Stockholms Apple-Mogert dealar med diktaturer

Jag körde för en tid sedan en liten "miniserie" om den typiskt högersossen om Apple- och köptempelkramaren Mogert, vars parti tycks vara Sveriges mest prostituerade och tappat all heder på vägen i sin IQ-befriade jakt på stora kontrakt och etiskt vidriga export- och handelsavtal. 

Nu påminner en liberal politiker SvD om att samma sosse-Mogert också bejaktar arabdiktaturen som ska göra om Stockholm city till ett Dubai city. 

I mars 2017 stod ADIA:s Europachef...på scen...tillsammans med bland andra Roger Mogert (S), stadsbyggnadsborgarråd, och talade på temat ”Innovative Urbanization by Sweden”.

Helt utan några islamofobiska undertoner säger jag bara: avlägsna prompt denne Mogert och hela hans parti från makten i Stockholm. De är ju värre än t.o.m. Moderaterna i sitt krypande för det kapitalistiska monstret och vansinnesdrömmen om att koncentrera hela Sverige till Stockholm och göra en cancerogen tillväxtzon av Mälardalen, en sårbar monokultur lätt att utsläcka med ett välriktat kärnvapen. Mot varje sosse som tar ordet "innovation" eller "tillväxt" i sin mun bör medierna rikta ett energiskt drev tills de avgår. Orden är raka motsatsen till vad världen behöver.

Svenskarna är numera förrycka och planerar aktivt för sin undergång. När världen får nästa evolutionsryck och byter ut hela grundplanen till något annat än kapitalismen. Då kommer svenskarna att stå där som fån och inte ens ha tränat sig i de nya tänkandet. Paradigm är som en ny världsande som först knackar på dörren men sedan bryter in snabbt och med förödande kraft. 

Sverige, landet som fegt, anti-intellektuellt och rent reaktionärt alltid söker alliera sig med någon annan som verkar ha flytet inne. USA primärt men varför i helvete en diktatur i Förenade arabemiratet? 

Svaret är väl USA igen, och USA:s intresse av att äga regionen. Bra av Nordkorea att vägra tala konfliktmedling med fähunden Sverige. "Ni och övriga EU är USA-lakejer, varför skulle vi spilla tid på att tala med er? Bättre kommunicera med USA direkt". Nordkoreanerna är inte korkade, likt alla asiatiska folk har de en litet men noterbart övertag i intelligens jämfört med oss kaukasiska blekansikten. 

Och Nordkoreas diss av struntviktiga Sverige är förstås ännu en spik i kistan för nationens identitet under den pågående solära dasha-cykeln, som visar upp det svenska ledarskapets falskhet och ytliga otillräcklighet... 22 miljarder i böter har svenska Volvo, Scania och Telia betalat ut för sin korruption enligt SvD för några dagar sedan! 

Bästa bloggläsare, det ser faktiskt ut som att Sideriska siktet är enda stället som presenterar Sveriges äkta och autentiska horoskop.


*****


I Las Vegas, Helvetets port, ännu ett inlägg om nyplatonismens filosofi och koppling till astrologin, konstaterade jag hur i grunden sjukt stadens horoskop var. Tänk om vissa människor VILL vara onda, sjuka, perversa etc? Vad gör man då med dem? Las Vegas atma karaka (signifikatorn för själens åtrå) var en av horoskopets "verksamt onda" planeter och använder man samma resonemang för Stockholms stadsbyggnadsråd Apple-Mogert ser vi detta:


Första inlägget om Mogert, Apple-terrorn har intagit staden, utgick från sinnelagsascendenten, men han är uppenbarligen en galning som använder sitt politiska mandat för att leva ut osunda privata imperiedrömmar. Stenbocken attraheras av kolossala byggnader som ska illustrera Total och Varaktig Makt - kanske den mest korkade fantasi mänskligheten kan dribbla bort sig i...


Mogerts solascendent i Stenbocken ger snarlika resonemang till dem jag förde i inlägget om Las Vegas, som har samma ascendent Mogert älskar förstås och favoriserar Apple eftersom företaget påminner honom om just en Imperator och sådana vill han gärna liera sig med för den egna självbilden - även arabiska diktatorer och slavdrivare! 

Det ser inte bättre ut än att Mogert redan tjänat ihop till ett kommande jordeliv som en av slavarna i Apples fabriker - de där som får strikta instruktioner i anställningsavtalet att inte försöka begå självmord på arbetstid efter avbrott i produktionen stör lönsamheten! 

Det är visserligen svårt att tro att alla dessa slavar haft makt likt Mogert i ett tidigare liv, men ödes fungerar inte fullt så simpelt att man först är ond makthavare och sen blir slav. Karman är kollektiv och ett folk som inte vill förstå processerna för att de är så upptagna med "individuell valfrihet" eller privatkonsumtion blir kollektivt medskyldiga till härskarens felaktiga värderingar. På det viset saknas det aldrig "dussinsjälar" som används för de fattiga folkmassor man alltid sett över hela världen. Själens uppvaknande ur den här travestin är helt och hållet själens eget ansvar.

Nu är visserligen inte Mogerts atma karaka verksamt ond. Hans imperiedrömmar tecknas av just solascendentens härskare Saturnus, som fast den är mänsklighetens stora illgörare (som förtryckande och arrogant maktspelare och slutligen i Dödens skepnad) men för Stenbocken i 1a huset blir Saturnus en "verksam välgörare". Problemet är att Apple-Mogerts solkarta - handlingsjagets karta - avslöjar en förrädisk mentalitet, en svampig natur, en svikare och kanske landsförrädare. 

Det tredje huset är intellektets zon och detta är ett lögnaktigt och skadligt hus med mindre man fostrar sitt tänkande i hedervärda banor. Föds man med ett gott tredje kan visserligen alltjämt lögnen vara frestande, bloggaren har ett bra medfött men försökte ofta ljuga sig ur situationer som barn. "Ljug inte, jag ser på din panna när du ljuger" förklarade fadern kryptiskt och sonen lärde sig hålla sig till sanningen (något så när)!

"Tendensen" i Mogerts liv är tyvärr inte god. Saturnus är visserligen verksamt god, dvs. ärlig i sitt imperiebyggaruppsåt (den okänslighet mot massorna som följer) men den korrumperas svårt av att stå i Vattenelementet och disponeras av tredje husets tillfälliga ägare Jupiter. Detta är noblessens planet (pst, den hemska Nobelbyggnaden Mogert puffar för) och den rika överklassens planet. Det säger sig själv att vi måste exkludera Jupiters goda sida (filosofi och religion och samvete) när planeten beter sig som en verksam illgörare i horoskopet. Här är den klassiska tomma bubblan, sprätten, nyliberalen som lovar mycket men inte infriar något eftersom ideologin är korrupt. Sådana här människor har nästlat sig in i socialdemokratin! Då förstår man att partiet är helt dött.

Idealet vore att Mogert inte hade något alls med handel att göra (en typisk tredjehus- och merkuriusaktivitet) eftersom det lockar fram "stora lätta pengar"-mentaliteten så att han blir som den klassiska skitstöveln som bötfälls för ohederliga avtal. Har någon grävande journalist ännu listat ut hur Apple så snabbt kunde få klar kust till sin skrytbutik i centralaste Stockholm? 

Det är signifikativt att vi hittar den onda Jupiter i profitörens tecken Jungfrun i detta horoskop och dessutom i 9e huset, där Jordelementet drar ner huset till dess mest materialistiska läsart: istället för religion och filosofi får vi här "det avlägsna", dvs utlandet. Här är då Apple-Mogerts sjukliga begär efter stor men ond rikedom från avlägsna länder som USA eller någon medeltida arabstat som torterar sin egen befolkning. 

Sånt här förstår inte sociopater som Apple-Mogert eftersom stormaktsfantasierna (Solen i Stenbocken i 1a) här ger en nisse som likt alla rika i alla tider köper sig förbi lagar och förordningar. Se SvD (igen!) om hur Telia såg till att punga ut sina 7 miljarder i böter för korruption i en uppgörelse UTANFÖR amerikansk domstol. Därmed kan de fortsätta att bedriva affärer som om inget hänt hemma i Sverige. Tro inget annat än att de korrupta, onda och rika svenskarna har full koll på alla dess snirkliga sätt att fortsätta som de svin de är.

Som nyss antytt finns en tendens i Apple-Mogerts horoskop att hans utlandsaffärer kommer att kosta honom huvudet och det kan handla om mer än bara böter. Halshuggna demonen Ketu står kopplad till "stora onda pengars" Jupiter i 9e huset för utlandet och markerar att vansinneshungern efter mer förmögenhet åt de rika i Stockholmsregionen kommer att ta en ända med förskräckelse. Antingen för Mogert personligen men mer troligt för allt det han representerar i sitt politiska värv. Som jag sade, en ekonomisk monokultur centrerad på Stockholm är ett lätt byte för atomvapen... Sverige borde inte ha lagt alla ägg i en och samma korg.

Post script. En sol- (eller mån-) ascendent används normalt som komplement till det riktiga horoskopet. Bloggen har dock valt att använda båda dessa hinduiska ascendenter för spekulativa tolkningar när klockslag saknas. Att de så ofta stämmer så väl beror på att det handlar om kända eller ökända personer som nått långt i sina karriärer. Enligt teorin är det just de framgångsrika som har sekundära och tertiära kartor som stöttar budskapet i det "fysiska" födelsehoroskopet. 

Exempel. Bloggaren är visserligen okänd men har Månen exakt vid ascendenten och därmed två av tre kartor som berättar precis samma historia. Hans sinnelagshoroskopet är detsamma som hans verkliga fysiska personlighet! Direkt tal ur hjärtat även "lajv" och en smula dominerande om han hamnar bland försagda människor: ascendenthärskaren Merkurius ligger i 5e huset och är samtidigt en "verksamt god atma karaka. 

Pga. att atma karaka (själens åtrå) står till GOD KOMMUNIKATION blir bloggaren bedrövad över all den MÄNSKLIGA SKIT som styr Sverige och hur Apple och andra märken tillåter it-teknologin att bryta sönder folkets vilja och förmåga till kommunikation. 

Hur kunde ett folk bli så bakvänt att de välja avskum som ledare? Är det en global konspiration som går över folkets förmåga? Är svenskarna lika lurade som andra västländer in i det kapitalistiska systemet? Historiskt har massan aldrig haft någon chans, privatprofitörerna har funnits på jorden lika länge som jordbruket existerat. Man kan tala om djupt sittande mönster eller arketyper som ur Djupet kontrollerar stora delar av mänskligheten. 

Ytterst sett blir frågan mer en när denna demoniska Tidsåldern slutligen havererar och det nya Paradigmet introduceras. Tiden själv är nämligen preparerat för något bättre än det vi lever med just nu. Det är där Sverige tyvärr kommer att vakna sist av alla därför att vi korttänkt söker liera oss med gårdagens herrar och inte i tid förstår att världen har förändrats...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.