Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)tisdag 31 oktober 2017

Sparkade TV3-profilen en psykisk sadist

Flashbacksvallrets identifiering av TV3-profilen leder till ett horoskop som perfekt matchar AB:s beskrivning av en psykisk sadist, en äkta mobbare - "BULLY" - som njuter av att andra mår illa.

Det är inte första gången bloggen noterar Oxen - The BULL - som en okänslig buffel som trampar ned allt under sina tjurrusningar. Tecknet föregår Tvillingarna och kallas "förpsykologiskt". Det är instinktsdrivet och visar dominans genom simpelt ägande och har i princip två sinnestillstånd: förnöjsamhet och raseri.

Men den här kartan (ur det utagerande solperspektivet) visar också att den för Oxen så ogynnsamma härskaren Venus står i "horbockskombination" med aggressorn Mars - som heller inte gör Oxen något gott - och den här kombinationen förvärras sedan av den "kreativa" oppositionen (Luft/Eld) till expansiva Jupiter som även den räknas som en verksam illgörare för Oxen. 


Här lägger sig dessutom hetluftsaxeln mellan 2a och 8e huset så att kartan via tecken och hus bildar tvenne sataniska axlar! Notera den sjukliga kopplingen till 2a ekonomihuset - en ledtråd till vilken typ av program han ledde. 

Romaren Markus Manilius (1a årh.) tycks ha hämtat sina traditioner från babyloniska källor, men det han säger om Tyfons vredgade axel (2a/8e) är definitivt en lokal anpassning till den svavelosande vulkanen Etna på Sicilien. När diverse korrupta socialdemokratiska kvinnor spydde hat i Omarskandalen (islam var en konkurrent till socialdemokraternas krav på att äga hela samhällsagendan) noterade jag hur Tyfon tycktes styra dem alla. 

Den fallna Månen i Skorpionen mår här riktigt illa av att ägas av en verksamt ond Mars som står med en kvinnoplanet som också är verksamt ond. Förstå vilken djävul detta måste ha varit för kollegorna! Även om födelsen inträffar sedan Månen gått in i Skytten förbättras historien inte alls, för nu uppstår en pervers lyxlirare som gillar Jupiters ONDA ÖVERFLÖD - en verklig skitkapitalist (det finns grader i helvetet).

Det enda goda med den här kartan, att den hårda slavdrivaren Saturnus är en välgörare för Oxen, faller platt eftersom Saturnus är Solens fiende så att hårdhet och tvång möter den fria och generösa Solen och leder till en märkligt låst eller fixerad grundnatur, mycket troligt en pennalist som ur Saturnus (arbetsgivarens) perspektiv älskar att bruka piskan på dragdjuren (Solen i Oxen). 

Givet allt som redan visat sig bryr jag mig inte ens om att rita in Satans stjärna Algol, vilken söker förvrida horoskopets kommunikator och intellekt (Merkurius). Faktiskt, det är ett oerhört dysfunktionellt horoskop så långt man kan se av enbart dygnet och en solascendent!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.