Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)måndag 30 oktober 2017

Peder Madsen dödade Kim Wall genom pervosex?

Senaste nytt om danske uppfinnaren Peder Madsen i Aftonslasket. Sedan första förklaringen om en huvudskada visat sig vara lögn - det slutligen upphittade huvudet har ingen skada - säger Madsen nu att hon kvävts medan han var upp på däck. 

Att polisen utifrån denna uppgift öppnar för möjligheten för "sexbrott med särskilt försvårande omständigheter" leder rakt tillbaka till mitt första och enda blogginlägg om Madsens horoskop, där jag tyvärr bara indirekt föreslog att Madsen strypt offret. 

Jag gick inte hela vägen utan skrev bara om Madsens "känsla av att kvävas av andra" vilket naturligtvis ska spegelvändas till perverst strypsex där han gick för långt och i upphetsningen tog livet av henne. Min tanke om ett sexuellt närmande som gått snett kan alltså vara helt korrekt (och plockad direkt från astrosymboliken) - med en justering: kvinnan kan ha varit med på den kinky sexleken! Det skulle stämma bra med den andra uppgiften om vilken sorts kvinnor han setts med vid sin ubåt. 

Kim Wall som levde som om det inte fanns någon morgondag kan ha varit just en typ som matchade Madsens preferenser. Jag ska därför kort kommentera grunddragen på himlen dygnet hon föddes. Det tidigare inlägget jämförde mest hennes karta med tiden för mordet - eller vad det nu kommer att visa sig vara.
Ett närmast banalt horoskop i dess enkelt. Det handlar enbart om en äventyrare, precis som krigskorrespondenten Åsne Seierstad. Horoskopen är inte påfallande lika men martyren dvs. vittnets tecken Fiskarna är viktigt hos båda. Norskans egenmäktighetsstörning mellan barnet Väduren och föräldern Stenbocken som gör att hon måste visa på styva linan medan Kim Wall istället signalerar ren brist på realism - hon var farlig för sig själv i sitt äventyrade i brist på såväl Jordelementet som fungerande intellektuell Luft. Wall hade ett helt rent Eld/Vatten-horoskop som ger "sensationalism" av både den positiva och negativa typen för dem som orkat fördjupa sig i bloggens eget färgkodningssystem.

Utifrån den djupt kännande handlingsmänniskan i Fiskarnas tecken försvinner båda placeringarna i Lufttecknet Vattenbäraren. De hamnar i 12e exilhuset varifrån en planet bara har begränsad förmåga att påverka individens aktiviteter i omvärlden. Men omedvetet verkar det 12e naturligtvis och andra kan spår av det individen inte själv är medveten om hos sig själv (med mindre hon går i kloster eller ägnar ett liv åt introspektion). 

I västastrologin har sexlivet en massa oklarhet (typiskt för denna kultur). Ibland har jag läst om 8e huset som platsen att förstå sig på personens sexuella natur, men även 5e huset för lek - och dessa röster menar att sex kan jämställas med vilken kreativ lek som helst. Hinduisk astrologi är dock entydig med att det är 12e huset som beskriver den sexuella naturen! Och i Kim Walls fall är det just här sjukligheten hittas. Venus representerar erotik och intressant nog befinner sig luftvägarnas och respirationens Merkurius i ett Lufttecken i detta instängda "förlustens" hus.

Men det störande är att det sociala utanförskapets signatur - Skorpionen kombinerad med Vattenbäraren är aktiv i just det 12e huset för "sängkammarens hemliga nöjen" som hinduismen diskret kallar sektorn. Det här är nästan en garanti för perversa intressen i sexlivet, individen avviker starkt från den konventionella sexualiteten och givet kartans tanklösa sensationalism inser man plötsligt att kvinnan var berett att testa i princip allt.

Solen i Fiskarna indikerar ju avsaknaden av individuell identitet och ibland flyter den mest bara med upplevelsernas hav - Jupiter i härskarläge i samma tecken gjorde henne säkerligen till en sympatisk människa och mild och positivt bejakande i sitt agerande men "all over the place"! 

En värre "upplevelsemissbrukare" än den här kartan är svår att hitta - Månen i visuell Eld dras ner i Vatten - ner i "psyksmeten". Och så mötte hon sitt naturliga slut med en sådan som Madsen. Kopplingen mellan Vattenbäraren och dess härskare Saturnus i Skorpionen är väldigt lätt att (i efterhand) tyda som "död genom avvikande sexualitet".

Utredningen kommer att utvisa om den här snabba kommentaren var en övertolkning eller om den är mitt i prick...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.