Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 23 oktober 2017

Moderaten Hökmark fortsätter lägga börda till börda


Hinduisk astrologi låter sexualitetens, den mörka
passionens Mars härska i Barnets tecken och
därifrån kasta sin "speciella" 210-graders
aspekt mot dödens tempel Skorpionen.
Dramatiskt exempel från våren 2000.
Dårar som vistas i mörkret, kloka bara i sin egen inbillning och uppblåsta med fåfängliga faktakunskaper, de travar runt, runt, raglar hit och dit, likt blinda ledda av blinda.
Ett Hädanefter uppenbarar sig aldrig inför det oaktsamma barnets blick, fördärvat av rikedomarnas villfarelse "Detta är världen!", tänker barnet, "det finns inget härutöver". Och så faller det om och om igen under mitt, Dödens, grepp.

Den hinduiska Katha-upanishaden
 
Visserligen lovade den platonske filosofen Proclus att även brottslingar bidrar till världens goda - totalt sett. Forskaren Chlup: "När någon begår ett brott utgår det dåliga från honom men samma handling är god för honom."  (Den brottsliga handlingen gör förbrytaren mer medveten när rättvisan griper in.)

Den drabbade har i djupet sig själv att skylla, det är en ofrånkomlig följd av den kosmiska rättviselagen eftersom karma/handlingar i nutid eller det avlägsna förflutna binder ihop hela Världssjälen som totalitet så att den som ställer sig utanför världen och tiden likt gudarna ser hur hela pusslet passar ihop perfekt. Detta innebär inte att den som ser ett fel i samhällsordningen inte har en plikt att protestera. Den som ser det onda men förtiger det, räknas som medskyldig och samlar dålig karma! 

Den här tanken ger det just avslutade svenska drevet mot förskräckliga mansgrisar en udda skruv. Kvinnorna som förgäves påtalat oegentligheterna gjorde (naturligtvis) helt rätt. Alla som teg (och nu alla män som märkligt förtiger den här illustrationen av en förtryckande könsmaktsordning) hopade ännu mer kollektiv synd på sina axlar! Fenomenet med de tigande männen är mycket intressant eftersom det bekräftar att kapitalismen - männens värld - kommer att falla sönder till följd av all ondska som ackumulerats inuti detta system. Frågan är bara hur illa Västerlandet kommer att flyga i luften och när det kosmiska måttet är rågat...

Dessutom, menade Proclus, kommer det onda som bor i brottslingen att återverka på honom  vare sig han bara tänker de onda tankarna eller agerar ut dem. Det är faktiskt bättre att bete sig som en gris och då feedback på sin nedrighet än att bygga upp inre, psykisk ondska tills den dag kommer då denna själ återföds till ett genuint monster, en Weinstein.

I den här tanken låter 300-talstänkaren misstänkt lik Jesus Bergspredikan som också innehåller en sinnelagsetik. Det är möjligt att Proclus, som kom från Syrien, påverkats av en kristendom som vid denna tid vunnit stor kraft i Medelhavsområdet, men samtidigt utvecklar han Platons 700 år äldre tänkande med en så enastående precision att man troligen kan hitta förlagorna till sinnelagsetiken redan där.

Den "könsmaktsordning" feminismen ondgör sig över rättas också till av karmalagarna över tid. Detta genom att själarna byter kön då och då. Den som ondgör sig värst över manlig dominans har troligen själv ett liv i manlig kropp i bagaget och kanske ett rätt otrevligt parallellt liv dessutom... Men, som Proclus säger, bra att få det onda ur sitt system! Gorma på bara!

Moderaten Gunnar Hökmarks senaste bevis för att det faktiskt existerar ondska som lurar bakom ideologier eller inom sällsynt trångsynta människor har ETC bevis för. Det är Marita Ulvskog som f.n. är ordförande i EU-parlamentet som beskriver hur hela EU nu insett problemet med svinaktiga arbetsgivare och trixande med skitjobb och lönedumpning. 

EU-parlamentet har alltfler insett allvaret i situationen och vilka konsekvenser den för med sig...med undantag för de svenska moderaterna och kristdemokraterna. In i det sista fortsätter moderaternas Gunnar Hökmark att låtsas som att problemen inte existerar och att lönedumpning inte förekommer.

Den enda i hela världen som inte förmår se helheten verkar vara svensken Hökmark men så domineras hans horoskop också av Jungfruns tecken - det mikroskopiskt exakta seendet som i sin fixering vid detaljer och käpphästar riskerar att missa den stora bilden. 

 
Även Jungfru-ascendenten Reinfeldt på sin tid brukade ursäkta sig med att allt som röjde systemfelet i hans eget tänkande bara var "isolerade händelser". Det är Jungfruns härskare Merkurius som är det intellekt som isolerar enskildheter vilket i värsta fall ger individer som helt går vilse i själviskhet (individen är ju en isolerad enskildhet, och var och en sin egen lyckas smed - eller hur?) 

Både Reinfeldt och Hökmark föddes med Jungfruns destruktivt analytiska och nyttoorienterade intellekt i det olyckliga tolftehusförhållandet till första huset, dvs. som en potentiell källa till förluster och motgångar i denna värld. (Ett fåtal människor vänder denna placering till något gott, till ett tillfälle att upplösa småaktigt och egocentriskt nyttotänkande ur sina själsporer.) 

Ingen ska luras av mediernas rapporter om hur bra det går för Reinfeldts post-politiska föredragshållarbolag. Den förlust vi talar om här är så mycket större och av en helt annan art än en simpel årsredovisning i pengar!

Hökmarks horoskop har redan beskrivit några tidigare inlägg.

Den här seniora moderatens karta är möjligen det bästa exempel bloggen hittat på varför antikens astrologiskapare relaterade detta tecken med 6e "platsen" som i hellenistisk terminologi blev "den onda lyckan" medan hinduerna som vanligt är lite mer nyanserade och talar om platsen för "fiendskap och olyckor". Fientligheten i män som Hökmark och Reinfeldt beror på att deras intellekt överdriver den enskilda fysiska kroppen på helhetens bekostnad. Och detta är ONDSKA enligt Proclus-citatet i den översta länken! 

Det är sannolikt också samma tankegång som ligger bakom den hinduiska Katha-upanishaden som i engelsk översättning hävdade att "mind is the slayer". Det är det negativt uppspaltande intellektet som dödar blicken för helheten, det är egenintresset för gör Jungfrun till hela mänsklighetens fiende. Så länge själen inte klibbar fast vid den enskilda kroppen ser den mycket längre och kan identifiera sig med många fler livsöden. Men i Jungfrun "faller" Venus och identifikationsförmågan krymper till det egna åkerfältet och ett ängsligt intresse för hur skörden (vinsten) ska arta sig. Denna torftiga pragmatism är begriplig men beskriver ändå den andliga människovarelsen när hon fallit så långt från storhet och ärbarhet som man någonsin kan komma.

Anm. Jag har inte sett sanskrittexten till Katha-upanishaden. Troligen är det ordet "manas" som används för "the mind", dvs. sinnelaget som helhet, vilket astrologiskt snarare tecknas av Månen än av det analytiska intellektet Merkurius. Men det är uppenbart att den visa mystikern avsåg det söndrande intellektet - verkligheten är större än delarna - och inte den vaga och drömska lunära fakulteten, med mindre man tänker sig att Månens fantasterier är det som "dräper" (verkligheten och klarsynen). 

Men Månen är knuten till "åsikterna domän" (Platon) och under månens fluktuation kan man ibland slå huvudet på spiken och ibland missa helt. Månen eller psyket (själens lägre regioner) kan därför inte restlöst beskrivas som en dräpare.

Juryn är ännu ute och överlägger om frasens exakta åsyftning...

Inga kommentarer: