Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 15 oktober 2017

Mer om Weinstein och den låga naturen


Mira Sorvino, med Solen i Jungfrun och Månen i Kräftan det
arketypiska offret för veka män i det feminina elementets våld


Brittiska Independent listade på lördagen samtliga kvinnor som hittills rapporterat otrevligheter i samband med grismannen Weinstein. 

Jag tog tillfället i akt och fyllde horoskopsamlingen med ytterligare några mindre kända skådespelarnamn men ignorerade de kvinnor som typiskt nog för Vatten-Fisken mött honom på väg ut ur badrummet med ståfräs och vildsint blick. 

Enbart dem han fysiskt vidrört med mer än en hand på axeln är sexuella trakasserier för mig. På nästa nivå förstås våldtäkt och de mycket märkliga fall där han antingen tilltvingat sig eller erhållit oralsex utan att kvinnorna slitit sig ur situationen. (Här är en gråzon där kvinnorna spelat med i hopp om filmroller, men nu, när det passar, kommer ut och deltar i drevet.)

Jag hittade artikeln efter att AB levererat ett fjärde (tror jag) offer som säger sig ha våldtagits (ett våldtäktsoffer, född i Afrika, saknar födelsedatum). Nu är en aktris känd som Lady Rowena i en beige gammal film vid namn Ivanhoe som det bisarra svenska folket till britternas förundran bänkar sig framför tv-apparaten för att ånyo titta på varje nytt år.

Från föregående inlägg om skandalen - jag tittade på det halvdussin namn DN buntade ihop - ser jag via Independents summering att några är typiska linslöss som kastar sig in i drevet själva drivna av manshatisk feminism (den dåliga formen av feminism). 

Angelina Jolie talar beslöjat som den Vattenvarelse hon är och säger att hon haft en "dålig upplevelse" i sin ungdom med filmslusken. Det här kan betyda vad som helst från hans tendens till harmlöst blottande till våldtäkt, och jag räknar bort henne pga. sitt diffusa vittnesmål.

Rosanna Arquettes upplevelse var hangriplig, filmbossen förde hennes hand mot sitt organ - fysisk kontakt=sexuellt trkasseri.

Heather Graham, en typisk feministisk rätthaverist. Hon kastar sig in i drevet enbart därför att Graham verbalt antytt att sex med honom var vägen till en filmroll.

Ashley Judd fann jag vara ett osannolikt offer med tanken på all den Eld som fanns i horoskopet. Mycket riktigt hände inget mellan henne och Weinstein förutom opassliga verbala förslag.

Cara Delevingne verkar också mest med i drevet för hon i sin lesbianism hatar män i allmänhet och gubbslem i synnerhet. Också här enbart verbalitet - en önskan från Weinstein att se den för sin lesbianism kända kvinnan kyssa en annan kvinna. Sen försöker Weinstein stjäla sig en kyss men misslyckas tydligen. Höna av en fjäder!

DN:s urval var således extremt tunt för det tidningen ville påvisa.

Den brittiska tidningen innehåller fler olustiga fall och i synnerhet kan man undra vad som hände i de fall där förlikning skedde mot offrens tystnad. Jag har utelämnat flera namn (ibland för att födelsedata saknas) men tagit notis om dessa allvarliga fall:

  1. Rosanna Arquette 10/8 1959 "förde min hand till hans penis"
  2. Lysette Anthony ("Lady Rowena") 26/9 1963, våldtäkt
  3. Mia Sorvino 28/9 1967, offer för W:s fysiska närgångenhet
  4. Sophie Dix 1/5 1969, "slet i hennes kläder och föste henne mot sängen"
  5. Katherine Kendall 12/8 1969, "naken W jagade henne runt i rummet"
  6. Judith Godrèche 23/3 1972, mer fysisk närgångenhet och slitande i kläder
  7. Claire Forlani 1/7 1972, slingrat sig från klängig W vid 5 tillfällen
  8. Rose McGowan 5/9 1973, våldtäkt
  9. Asia Argento, 20/9 1975, W gav oralsex
  10. Léa Seydoux 1/7 1985, "fick fäkta bort honom"
  11. Ambra Battilana 15/05/1993 fysiskt trakasserad

Myckenhetens Jupiter är vad som styr Weinstein, båda soltecknet Fiskarna och måntecknet Skytten. Jupiter själv ligger i behovsfyllda Fiskarna och som jag  nyligen kommenterade i samband med moderatledaren Ulf Kristersson, tycks även han fylld av den hunger som fyller Weinstein men som moderaten inte vågar bejaka utan i detta fall projicerar på de fattiga och svaga folkmassorna som han tänker sätta åt hårt med klassisk gammalmoderat politik! 

Likheten med Weinsteins horoskop bekräftar de negativa omdömen jag alltid fällt om denne Kristersson och fyller mig med förundran över den svenska väljarkåren: hur dumma i huvudet är svenskarna egentligen, som inte ser onda människor på stubin?

Glöm det första inlägget om Weinsteins offer där åtminstone hälften inte alls var några offer. Det är dessa 11 där man möjligen kan hitta några intressanta minsta gemensamma nämnare... (Tyvärr bara klockslag/Skyttascendent för Arquette, matchande W:s Måne.)

Arquette: Sol-Kräfta/Mån-Våg
Anthony: Sol-Jungfru/Mån-Skytt
Sorvino: Sol-Jungfru/Mån-Kräfta
Dix: Sol-Vädur/Mån-Våg
Kendall: Sol-Kräfta/Mån-Kräfta
Godrèche: Sol-Fisk/Mån-Tvilling (kanske Mån-Kräfta)
Forlani: Sol-Tvilling/Mån-Vattuman
McGowan: Sol-Lejon/Mån-Skorpion (eller Mån-Skytt)
Argento: Sol-Jungfru/Mån-Fisk
Seydoux: Sol-Tvilling/Mån-Skytt
Battilana: Sol-Oxe/Mån-Vattuman

Om man håller det enkelt och bara ser till de båda Ljusen, hittar man följande "hot spots": 
ARI 1
TAU 1
GEM 3 (2)
CAN 3 (4)
LEO 1
VIR 3
LIB 2
SCO 1 (0)
SAG 2 (3)
CAP 0
AQU 2
PIS 2

Jungfrun, som med en viss tendens till antisocial orientering redan i antiken beskrevs som den "ensamma" (stjärnan Spica i Jungfruns konstellation), blir därmed också den sårbara. Det är måhända ett vittnesbörd om Solens större betydelse att samtliga tre förekomster av Jungfrun bygger på Solen i tecknet. 

Hela mytcykeln om Hades våldtäkt av Kore/Persephone dyker upp i samband med motpolen till Sol-Fisken Weinstein: Jungfrun. Inte undra på att "samhällets olycksbarn" ses så misstänksamt av de gränshysteriska Jungfrurna som noga bevakar sim åkerlott och sin rätt att ensamma får bestämma vem som får röra vid eller plöja marken. Det är trots allt här Venus tvåsamhet sägs vara ur funktion: Venus "faller" i detta tecken, vilket kan tolkas som att själen överger den himmelska rikedomen och väljer prostitutionens väg där man söker materiella fördelar i det lilla hellre än den totala himmelska rikedomen.

Ämnet obalans med "den andre" möter igen i synen på invandring. Se det nyliga svenska exemplet Hanna Wigh och sextrakasserier inom Sverigedemokraterna.

Wigh: Solen i Jungfrun och troligen en just påbörjad fullmåne med Månen i Fiskarna. Hon deltog i fruktan-hatet mot en viss kategori människor bara för att få en annan kategori - svenska sluskmän - på sig! (Jag har kallat paret Jungfru/Fisk en obalanserad axel som tyder på att själen har många utvärderingar att göra i detta liv och att den därför tenderar till oförutsägbarhet.)

Åter till Weinsteins "preferenser". Intressant är förstås också de troligen 3 förekomsterna av Skytten, Weinsteins tecken för hans begärsfyllda Måne och okontrollerade "frihet" i utlevelsen...

Men även naturens egen passion och begärsfyllda natur Kräftan ligger i topp och kan mycket väl ta förstaplatsen. Och detta förvånar knappast, Weinstein, en fallisk fisk (typiskt nog även associerad med vaginan!) drogs uppenbarligen lite extra till dem där han kände havets gränslöshet...

Behöver väl knappast säga att detta inte var någon vetenskaplig undersökning! Men det är intressant att Topp 3 faktiskt återskapar Weinsteins eget horoskop, dels hans psyke i Skytten drivet från Jupiter i Fiskarna och så Fiskarnas naturliga motpol Jungfrun. (Intressant nog är BÅDE Fiskarna och Jungfrun "offer" i zodiaken och det är kanske därför Jungfrun trampar nedåt på Fiskarna eftersom man måste ha något sätt att ladda ur sig sin känsla av rädsla och sårbarhet.) 

"Segraren" Kräftan får representera hela det snaskiga ämnet som sådant, Kräftan är symbol för själen i passionens grepp. Och apropå varelser som hackar och hoppar på varandra i den lägre naturen där simpla varelser tror enda falet är "äta eller ätas", har jag väl att Kräftan överallt utom i Sverige heter Krabban och hur illa det ser ut när krabbor råkar i affekt och börjar klänga på varandra! I en "crab fight" slåss dessa intill döden eftersom den irrationella lägre själen helt saknar förstånd. 

Det var för övrigt Sol-Kräftan Fredrik Reinfeldt som kort innan valet han förlorade yttrade orden att han ämnade "slåss intill döden" för sin inhumana arbetslinje som straffade de sjuka och svaga och belönade lyckade människor med de fattigas skatteinbetalningar. Här hörde man den onda naturen, så nära den rena Ondskan (materia) tala rakt ur hjärtat. Det är Naturens dödlighet och ångstfyllda behov att kopiera sina livsformer ytterligare en generation som tycks ligga bakom Weinsteins patetiska krabb-klängande vid kvinnor. Det visar att han själv drevs mer av det femininas grundprinciper än kanske någon av dem!

Av de namn jag uteslöt här var Angelina Jolie som, Naturen trogen, döljer sig. Hon hade Venus på Kräftascendenten och illustrerar också vad skandalen rör: den odisciplinerade och näriga lunära naturen som finns inom alla människor.

Inga kommentarer: