Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 6 oktober 2017

Månadens SJ-haveri

Så är SJ:s biljettbokning ur funktion igen och någon språkdöv kommunikatör använder teknokratfascismens uttryck "alla kanaler" istället för att ens försöka förmänskliga problemet och beveka den allt mer uttröttade allmänheten. Landet Sverige befinner sig vid ättestupan.

Här är hittade jag en äldre karta (15 nov 2016) för samma gamla haveri i bokningssystemet:Här är dagens kollaps (gitter inte ens klistra in aspektpilarna längre):Ska man söka några likheter så är det en milstolpe (Solen), även om Solen precis missade 1a huset förra året. Men viktigt är säkert att transportmedlens och förbindelsernas Merkurius i båda fallen befinner sig i 1a huset och att folkmassorna berörs negativt via oppositionen till Månen.

2016 stod olycks- och haveriplaneten Mars i 3e kommunikationshuset, ett av de "onda" (och därför mörkfärgat). Det tycktes inte hjälpa att Mars var en "verksam välgörare" för Skorpionascendenten...

I år ÄGER Mars 3e huset och är nu en "verksam illgörare" men trillar själv in i det onda 12e huset för världsliga förluster. Återigen kan man betvivla dogmatiken som lär att det är BRA att en ond planet stuvas in i ett ont hus så att "ont med ont fördrivs". Uppenbarligen är Mars förflyttning från förra kartan till den här inget uppköp alls.

När man memorerat varenda spelregel som finns, verkar det ändå till sist vara den egna intuitionen som avgör vad som gäller från fall till fall...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.