Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)måndag 2 oktober 2017

Las Vegas-massakern och sociopatin
NBC News uppger att kulspruteskytten på 32a våningen öppnade eld cirka 22.00 på söndagskvällen och spred kulkärvar över en publik som lyssnade på en countrysångare. F.n. har "fler än 20" dött och fler än 100 träffats av kulorna.(Tillägg: Senare uppräknat till 59 döda och 500 sårade.)

Det är ett formidabelt massmord av den typ som så perfekt illustrerar svenskarnas favoritland USA. Dödsskjutningar i stor skala som krigsspel "made BY Sweden" av våra egna teknokratgrabbar. Ingen har väl missat Volvoreklamens otäcka glidning på gamla "Made IN Sweden" i dessa tider av global smitta. Sverige är nu bara en logo, en "corporate entity" och därmed lovligt byte för antikapitalistisk terror. Det skulle regeringen ha planerat bättre för...

Förtydligande. Före det demonstrativa Aurora 17 hade Sverige redan tråcklat ihop direkta övernationella handelsavtal med amerikanska storföretag genom att gå via USA:s avtal med Kanada. Kanada var bara en bricka i ett annat spel. Sverige ÄGS i princip av USA-dollarn och vår befolkning är moraliskt medskyldigt till vad USA gör och utsätts för i hela världen. Samma agerande när det gäller Nato-frågan, med separata avtal rundar Eliten folkets åsikt. Grattis svenskar, så här långt kunde det gå. Nu har ni bara högafflarna och brandfacklorna kvar. Sådan är demokratins status numera, detta är Situation Sverige 2017.


Den måhända banala reaktionen inför massakern i Las Vegas skulle vara att peka på horoskopets stora kors i Mörkrets kvalitet, en symbol som delades av de uslaste borgerliga politikerna under regeringen Reinfeldt: ledaren själv, den onda finansministern Anders Borg (som verkligen ville förstöra välfärden för allmänheten så som skytten spred oro och terror i åskådarhavet), och så den diaboliska kristdemokraten som var regeringens värsta självberikare i värdepappershandel (ett folknöje har jag börjat förstå). 

Att Mona Sahlin (s) också gjorde sig omöjlig i Sverige beror förstås på att även hon betedde sig som en korrupt borgare som ville leva lite ovanpå andra, och händelsevis också hon hade ett storkors i Mörkrets kvalitet.

Storkorset i Mörkret tyder på alltför ingrodda attityder och en bufflig okänslighet som trampar ner motståndet. Huruvida det är en indikation om att man blir en massmördare i händelsen samhället djävlas nog med en (eller marknadskrafterna om man bor i USA), det vet jag inte. Jag kanske borde ha följt dödsskjutningar i USA som jag specialstuderade horoskop för mördare, men utan att ta hänsyn till deras sociala situation eller ideologi...

Det som skiljer det här horoskopet från när Moderaterna tidigare samma dag i Stockholm SWEDEN väljer en ny partiledare, är att Månen just nått Vattumannen och därmed öppnar för det sociala hatets signatur som jag just återvände till i föregående inlägg om Ulf Kristersson och Joakim Thåström. När jag publicerat det fick jag syn på Las Vegas-dramat. När man talar om trollen...

När den urspårade Marilyn Manson under nästan samma stjärnhimmel klättrade på sin scenrekvisita (två stora pistoler) och välte dem över sig, påminde jag om att man måste sätta tidens tecken i relation till något annat horoskop (och Mansons karta träffades klockrent av tidens planettransiter). 

I fallet med Las Vegas-massakern är det väl närmast USA:s horoskop (världens mördarnation!) som ska jämföras. Behöver jag säga mer än att USA har Skorpionascendent och Månen i Vattumannen? Nationalmentaliteten kuggar i gårdagskvällens himmel som hand i handske.

*****

Men på den här patetiska hamburger-nivån förhåller sig svenskarna i förhållande till det rymliga land som en gång svalde de fattigaste av de fattiga (i de kargaste trakterna eftersom all bra mark redan mutats in av de som kommit först till kvarn och gjorde grovjobbet med att döda och neutralisera den ursprungliga befolkningen):


Tjo och tjim i svenska handburgarfabriken


Det är tid att Löfven nyktrar till och först och främst gör sig av med sambandsofficeren Peter Hultqvist för ett återupprättat Sverige med egna värderingar. Den senare har tydligen lyckats väcka åtal mot någon som publicerat en mordisk satirbild mot honom på nätet, och denna paranoida försvarsminister - sitt klena intellekt trogen - kunde naturligtvis inte korrekt utvärdera hotbilden mot sig själv bättre än den från "ryssfaran"... 

Det är politiker av den kalibern som bjuder in Las Vegas-typen av händelser till Sverige. Landet behöver ett helt nytt paradigm som leder bort från kapitalism och "tillväxttänkande", men man kan betvivla att svenskarna har någon större lust att överge det minst sagt generösa fotavtryck i naturen deras konsumistiska livsstil sätter... USA-mentaliteten kommer att regera ostört vidare här hur många krissignaler som än kommer från originalet vi så gärna söker efterlikna! 

Varför har Tele2 inte på år och dag talat annat än amerikansk engelska i sin reklam för internetabonemmang? Har de riktat in sig på enbart de influgna amerikanska datakonsulterna? Landet Sverige är löjligt, rent ut sagt löjligt.
Tillägg.
Man kan begrunda de spanska myndigheternas övervåld mot de katalanska utbrytarna samma dygn som amerikanen tunnar ut det egna folkets led... Ligger galenskap i "luften" snarare än i småfolkets (journalisternas) försök att tala sakligt och "relevant" om orsak och verkan?
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.