Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 30 oktober 2017

Kevin Spacey, homofil pedofil


Spelar man ond och förslagen i tillräckligt många filmer...

Jag omvärderade skådespelaren Kevin Spacey på ett negativt sätt efter att han som så många andra valde Pengarna och evighetslånga tv-dramer för de betalkanaler som uppstått i takt med att kapitalismen börjat spåra ut och västvärldens befolkningar räddhågset låser in sig i grindsomgärdade små celler. 

De här slutna kanalerna är bara en kopia på Kräftans tecken som bl.a. betecknar cancersjukdomen, celler som tappat kontakten med andra och börjar degenerera inifrån. När jag lite senare läste att också fåntrattsfilmaren Adam Sandler räddat sin privata levnadsstatus genom att börja göra film för en betalkanal - och också han hade ett horoskop som liknar Kevin Spaceys, då fann jag min tes bekräftad.

Det är Kräftans tecken, den passionerat hungriga av Vattentecknen som står för en natur, en kapitalism som aldrig får nog. Kräftan som naturens ständiga hunger och behov av påfyllning. Det förgängliga livet. Ett zodiaktecken kan bli ett självgående motiv för den själ som väljer att förbli omedveten om sina djupa drivkrafter. Hemmets standard kan till sist bli viktigare än kvaliteten på det arbete man utför.

Att Spacey nu  kommer ut som homo (AB) (Adam Sandlers "low brow"-filmer dignar av homoinsinuationer) och därtill som en som kladdat på minderåriga pojkar, är bara ett annat sätt att beskriva Kräftans tendens att stanna i mognaden och hålla sig till komfortzonen (homo = samma sort = minsta risk = Kräftan = riskminimeringens princip).

AstroDatabank berättar att människan varit så förtegen om sitt privatliv (av skäl som nu är uppenbara) att inte ens födelsedagen är verifierad. Men det skulle inte förvåna om denna man, med en så tydlig glimt i ögat, lade ut sitt kompletta horoskop via filmen K-Pac där han spelade en möjligen utomjordisk varelse. 

Läs gärna den mycket den korta artikeln på astrosajten om det hypotetiska datumet. Men artikelförfattaren kommer inte så långt som att betvivla klockslaget. Redan under romarriket var det vanligt att falskeligen välja soluppgången som för en födelsetid och använda astrologin som ett propagandaverktyg för att visa hur man var en utvald ledare! 

Se hur en västastrolog på AstroDatabank bemödar sig för att precisera Kevin Spaceys förmodade Lejonascendent när hela hans smusslande snarast omvittnar den sideriska Kräftan som skyddar sin sårbara identitet från att komma ut. Men Kevin Spacey, som det Lejon han också är, kanske ändå inte kunde låta bli att lägga ut sina data inför öppen ridå i filmen K-Pac!



Inte ens bloggens återkommande läsare orkar nog söka avkoda alla de små färgglidningar som förekommer här och var i de "förbättrade" kartorna från astrologiprogrammet Zet. Men här har jag missfärgad både Eld och Luft för att illustrera hur Kräftan i 1a huset får problem med dels kärleksplaneten Venus (så typiskt för ett tecken som kretsar kring den egna komfortzonen) och därmed med den sociala och erotiska föreningens Lufttecken Vågen. 

Också Eldelementet är lite smutsigt just därför att Kräftan inte fungerar perfekt med en Venus i Lejonet. Att också Skytten är "smutsig" Eld beror dels på att den befinner sig i 6e fiende- och olyckshuset vilket här är tydligt nog: Skyttens härskare befinner sig själv i Vågen och drabbas därför av Kräftans problem med heterosexuell kärlek, ett problem vi ser i den smutsiga Eldens Lejon. Att Kräftan har Mars med sig som en verksam välgörare i Lejonet tycks pga. dessa kringbudskap mest tyda på att Kevin Spacey tänder på andra män - om man lite löst förknippar Lejonet/Solen med det manliga och Kräftan/Månen med det kvinnliga. 

Är denna kombination av Mars och Venus tillräcklig för att sätta taggen "libido som hora och horkarl" på skådespelaren? Eftersom tillbudet inte var någon genomförd homo-våldtäkt och Spacey lyckats hålla sin officiella image oskadad (den publika fanklubben - Månen i 10e), avstår jag. Men naturligtvis indikerar Mars och Venus i Eld en glödhet libido, här kanaliserad mot män. Med en solascendent för den utagerande människan uppstår också det lustiga att han är en hejare på att ägna sig åt sin egen plånbok (2a ekonomihuset). 

Det är alltså inte förvånande att Spacey snabbt sniffade upp var de stora pengarna fanns att hämta i en tid när folk mer och mer burar in sig bakom sina egna trygga kräftskal och t.o.m. låter hämta hem maten via bud. (Ute i butikerna i Sverige sitter tiggarna från Östeuropa medan stockholmarna köper hämtmat från nätet! Vilken värld människan skapat sig, den här nu helt förryckt!) 

Utöver alla svinaktiga roller han spelat minns jag en där han uttryckligen ägnade sig åt stora och lätta pengar, en film om att räkna kort i Las Vegas (har glömt titeln). Varför tackar man ja till en sådan filmroll? Är det kombinationen av Venus och Mars som gör att man helt enkelt inte kan skilja på rätt och fel, att trycket i systemet är så högt att ACTION är det enda som gäller? Då kan den här planetära signaturen tänkas illustrera grovt avsensitiviserade själar, de som behöver krydda och sockra extra mycket eftersom de är ur balans.

På en enda punkt brinner Elden rent och ljust orange, och det är Kevin Spaceys sinnelag i Väduren som i tionde offentliga huset dock tecknar popularitet inför folkmassorna och inte säger mycket om hans privata känsloliv. Folk TROR de känner celebriteten och vet något om hur han/hon känner eller är på insidan (Månen) men Spacey har varit en klassisk dubbelnatur som nu under meToo-kampanjen blivit uthängd och troligen tjänat klart med stora feta pengar. Han lär klara sig till döddagar, Kräftor är som redan antika textkällor säger, luriga i affärer (romaren Manilius antika text om profittänkandet i detta tecken har citerats två gånger på bloggen har jag för mig). 

Jag har ofta tyckt Kevin Spacey ger Fredrik Reinfeldt-vibbar i från sig. Också han en liten människa som jobbar för sin profit och trygghet. Dessa ska aldrig anförtros ledarpositioner eftersom de då kommer att låta som Stefan Löfven, vars horoskop med fördel kan jämföras med Spaceys - samma överhettade men ytliga Eld/Vatten-krig mellan Väduren/Kräftan där också och en helt inkonsekvent hoppjerka som inte kan bestämma sig om han är högerman eller socialdemokrat. Väduren och Kräftan är för "unga" som tecken betraktade för att vara lämpade för politik. (Politik introduceras först i zodiakens tredje akt som helt ägs av tungviktarna Jupiter och Saturnus: "Allt gott och alla" eller "Ingenting utan hårt arbete". Båda principerna måste fungera i en bra politiker.)

Inga kommentarer: