Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 7 oktober 2017

Ishiguro, Rosenberg och svensk 1 ytlighet 2 ond rikedom




Ska sanningen sägas var min ögonblickliga identifikation med Aftonbladets foto på litteraturpristagaren Ishiguro lite mer komplex än hur jag beskrev saken. Samtidigt som jag tänkte "Vågens tecken" knöt själens "supraintellektuella" verksamhet an till författaren och samhällsdebattören Göran Rosenberg som, som synes, är en ännu bättre look-alike än undertecknad i kraft av sin blidare blick. Det var ovanstående foto på Ishiguro i ETC som lockade till en jämförelse med Rosenbergs karta.



Här kan man eventuellt förstå varför jag linslusade tillsammans med Ishiguro - född i Jungfrun faller Rosenberg kort om det direkta sammanträffandet Sol-Våg och Sol-Våg som jag direkt upplevde. Men se var Jungfruns härskare - skrivpennan Merkurius befinner sig: i Vågen, och inte så långt borta från bloggarens Sol och Ishiguros Merkurius i 6e graden.

Dessutom bildar båda kartorna tillsammans en fullmåne som t.o.m. är gradexakt om Ishiguro föddes under dygnets sista flämtande minuter (mindre sannolikt). I den högre, noetiska verkligheten (nyplatonism) existerar tingens förlagor utanför tiden och ur alla tings essentiella samtidighet är också kartan jag ritat ett helt logiskt "underlag" till tanken att motsatser speglar sig i varandra och tar efter varandra. Kort sagt, männens Sol resp. Måne ger ytterligare en attestering till deras upplevda snarlikhet.

För det tredje representerar också Rosenberg det "bitterljuva" som jag tillskrev Ishiguro eftersom även här Vågen störs av mörkrets Skorpion. Här möts männen nästan gradexakt, japanen med Venus i 4e och svensken med Mars i 3e graden. Man kan se Rosenbergs energiska Mars som en trigger eller en avsändare och att Ishiguros Venus är "med på noterna".

För det fjärde dras Rosenbergs Måne in i Ishiguros kraftiga axel mellan Jupiter och Mars. Föddes svensken strax efter midnatt står hans Måne gradexakt i opposition till japanens förhöjda innerlighet (Jupiter i Kräftan är en feminin eller mycket mild placering och årskull). Föds svensken istället när dygnet är slut har Månen bara en grad kvar till konjunktion med Ishiguros Mars och det skulle ge en omvänd triggereffekt - nu eggar japanens Mars och svenskens Måne assimilerar!

Här finns således ett flertal allmänna och tänkvärda överlappningar mellan de båda himlavalven, vilket möjligen skulle kunna användas som förklaring till att bloggarens distinkta look-alike-klocka dubbelklämtade när han för första gången läste namnet Ishiguro och såg ett foto på författaren. 

Och visst, nu har jag lärt mig att "Återstoden av dagen" var en film baserad på en Ishiguro-bok. Snacka om "bitterljuv" handling - det ord som direkt steg upp mot mig när jag såg japanens Sol-Våg underminerad av Venus i Skorpionen. Vill man enbart ha det bittra kan man studera "Bitterfittan", Maria Sveland som föddes på motsatt vis: med Solen i Skorpionen och Mars i Vågen!

*****

Rätt typiskt att Ishiguro nu fått 3 inlägg som i princip bara avhandlar hans anlete! Vad Vågen sysslar med är ju att jämföra och avväga, de banalaste sorterna utifrån estetiska kriterier (jfr Kirkegaards lära om människans stegvisa sätt att höja sig från estetik till moral och slutligen andlighet). 

"Jämför" t.ex. den imbecilla svenska åkomman att bygga tjänster på nätet som alla handlar om att "jämföra  priser". Det är naturligtvis humbug alltihop, kartellbildningar eller riggade system som någon betalar för att få kunderna att gå deras väg... Men även denna dataprogrammeringens lågstadienivå ("större eller mindre än") rimmar med nationalhoroskopets ascendent i Vågens tecken och härskaren Venus position i materialistiska Jordtecknet Stenbocken... 

Just den kombinationen (Vågpersona och Venus i Stenbock) är en stor del av förklaringen till att utlänningar aldrig släpps in i det här smygrasistiska landet. Likt våra inhemska och mediokra datatekniker (en grupp jag själv tillhört) väger och bedömer vi andra människors yttre och rangordnar dem precis som Stenbocken har som inbyggt ryggmärgsreflex att göra. 

Eftersom Stenbockens härskare Saturnus står i ett ungt tecken (Tvillingarna) i nationalhoroskopet, inser man att analyserna i detta land blir ytligare än dem i andra länder. Hur mycket vi inbillar oss är och förblir Sverige ett land kulturellt och intellektuellt på efterkälken... De styrande har velat ha det så, och sedan marknadsliberalismen och globaliseringen har de dessutom tagit sitt eget brott mot folket som ursäkt för att rekrytera spetskompetens från utlandet och samtidigt söka sänka lönerna för alla utom spetsfolket. Vår egen svenska överhet har under lurat oss dubbelt. Folket betalar priset för den politiska pragmatisk som bara släcker ögonblickets bränder men aldrig tänker framåt, konstruktivt och stort.

Bloggen har de senaste åren fokuserat nationalhoroskopets misstänkta Sol, Merkurius och Jupiter i ledarskapets och de tursammas femte hus. Ett korrupt och förmöget ledarskap nära knutet till handelsmannen Merkurius. Inte konstigt att SvD nyligen förbluffat läsarna med att svenska storföretag fått punga ut med 22 miljarder i böter för sin korruption utomlands, allt i syfte att den svenska eliten (aktieägarna) ska dra ifrån folket ännu mer. Ja, folket bryr sig dessa svenskar inte ens om längre, de mäter nu kuken med de rika i utlandet och arabisk etablering i Stockholm är uppenbarligen det bästa "socialdemokratin" kan tänka sig. Tänk att vi också ska få bygga skyskrapeliknande skrytmonument som de andra gör! Sverige var ett småttigt men trevligt land - nu är det bara patetiskt.

Frågan är hur länge ett land som Sverige kan tillåtas hålla på innan det kosmiska Ödet - som är ett nätverk av moraliska naturlagar, tro inget annat - ställer till det rejält för landet och tvingar det till självrannsakan. I den här bloggens prognos kommer Stora Smällen under landets annalkande Jupiter-cykel 2020-2036, enligt den hinduiska dasha-läran. 

Just nu, under en blott ettårig subcykel i "Solens tecken" ser man i ideliga svenska skandaler, tror jag, en försmak av hur hela svartbygget kommer att rasa samman under Jupiter-cykeln, en period som implicerar landets ledare och de superrika. Sol och Jupiter befinner sig i kombination i Sverigekartan och när handelsmannen och räknenissen Merkurius deltar i soppan, då kommer inga 22 miljarder i böter att räkna under Jupiter-cykeln... Jag talar om en sådan kapitalförstöring att Nuon-affären framstår som en näve popcorn.


Inga kommentarer: