Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 6 oktober 2017

Förbjud tiggeriet ... Humanisternas




Inget nytt under solen. Det måste vara snart tio år sedan jag först irriterade mig på satanisten, ursäkta, den sekulära humanisten Christer Sturmarks tiggande och klagande på nedlagda diskussionsforat Newsmill. Nu är det 2017 och människan, fastän han nu samlat fler omkring sig, måste vara helt förryckt som tror att tjat kommer att förändra satanismens ontologiska status och göra den likställd med de gudstroendes tro (SvD). 

Sturmark framstår som mindre begåvad och förstår uppenbarligen inte vilken avgrund som skiljer honom från det gällande regelverk värnar, nämligen den högsta plikt universum ålagt människan: att inte gå och börja inbilla sig att människan skulle vara alltings mått. Det är just den här viktiga skiljelinjen som hjälper till att hålla mänskligheten vid sans, utan att svälla upp i dödssynden hybris och som gör att satanism, som den Sturmark företräder, helt enkelt inte ska ha särskilt stöd. Den har redan total subvention genom vårt val av den kapitalistiska ordningen!

Här är några andra nedslag, ett horoskop från 2009 för ett tidigare klagomål från Sturmark i exakt samma fråga. Jag minns tyvärr inte var det här tiggarbrevet publicerades, kanske var det på Newsmill:



Här från 2012, gör jag mig lustig över Sturmark när han är tillbaka igen,  eländig och i veklagan över hur demoniserade Humanisterna är:




2017 års karta för det simpla tiggeri som döljer sig bakom artikelns advokatyr går lustigt nog återigen i Sturmarks begärsfyllda måntecken Jungfrun. Är det här en slump eller vaknar hans "sekulära" och materialistiska ha-begär alltid till här på höstkanten?



Man kan notera att Sturmark brukar få sitt religionshat publicerat i DN, men den här gången publiceras han i SvD. Inbillar han sig bakslugt som det gatbarn han i själ och hjärta verkar vara att SvD:s marginellt mer konservativa och religiösa läsare skulle vara mer benägna att ge honom rätt i hans diaboliska lögnplädering?

Horoskopet för tiggeriets publicering tyder att han är ute i ogjort ärende. I lyckans hus ser vi det fattiga gatubarnets tecken Fiskarna men husets tillfälliga ägare lever inte upp till Sturmarks förhoppningar om fru Fortunas lyckohjul och pluringar till detta gatubarn. Tvärtom, välståndets Jupiter har gått och gömt sig i det värsta av alla hus för en lycksökare: den världsliga förlustens 12e hus. 

Det enda goda jag ser är att den pågående fullmånen - en bära-eller-brista-indikation - tyder på att det här kan vara Humanisternas sista tiggarbrev. Om det beror på att Sturmark nått slutet på sin jordevandring eller att Humanisternas ekonomi nu är under all kritik får framtiden utvisa. Kanske är Sturmark nu så gammal och trött att han inte kommer att orka höra sitt repetitiva tjat fler gånger...


Inga kommentarer: