Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 29 oktober 2017

Expressens ledarskribent en dubbelnatur /
Sven Wollters direkthet

De gånger jag råkat klicka på en borgerlig ledarkrönika av Anna Dahlberg har vankelmodet drabbat mig. Kvinnan är ju hypervass i sina analyser, så varför avskyr jag ändå den berättelse jag tycker mig skönja under de frågor hon, som den värsta anklagande satan, går lös på från tid till annan? 

Är det för att jag vet att hon i grund och botten är en konservativ människa som inte ser felet i kapitalismen? För att hon är en klassisk xenofob som fruktar "det mörka hotet från förorten"?

Ändå låter hon från tid till annan som allt annat än en borgerlig tänkare. Ta t.ex. hennes skållande kritik av regeringen Löfven och dessa generande usla styrning av landet. Allt de gör är klagar över sakernas tillstånd, klagar Dahlberg. På en nivå i den här avslöjande texten hör man mycket mer av socialistisk planhushållning än Löfven i sina vildaste drömmar snuddat vid, den ynkliga fotapallen för storfinans och vapenindustri... Å andra sidan vet man ju att Dahlberg stöttar samma saker som Löfven, bara att hon hellre ser en borgerlig regering sköta rikets affärer.

Jag återvänder till Dahlbergs horoskop, nu ritad med Solens eller intelligensen som utgångspunkt för betraktelsen (en "solascendent"). Onekligen är hon också en ledare - en opinionsbildare - så Solen fungerar även på det planet.

Skorpion-till-Tvillingarna, fakta med inmixad
dissociation för att passa de egna syftena

Tvillingarna i 1a med Solen och kommunikatören eller budbäraren Merkurius vid sin sida är en förnämlig placering som tyvärr sällan dykt upp i nyheterna. Jag vet inte var dessa människor håller hus, men de verkar sällan nå rubrikerna, inte skandalrubrikerna i alla fall. Undantaget skulle väl vara nöjesmogulen Bert Karlsson, som jag i ett inlägg parade med visionära entreprenören Elon Musk. Jag har en god vän, tekniknörd, som ständigt förbluffar mig genom att vara påläst i precis vartenda ämne av råkar föra på tal, så länge det har det minsta lilla med vår moderna värld att göra (när det kommer till filosofi och historia har han inte ett ord till kommentar). Kanske Tvillingarna hittas bland faktafrossande nördar? Inte konstigt i så fall att tecknet så sällan dyker upp i tidningsrubrikerna.

Dahlbergs solära intelligens och kommunikation står under attack! Hon är lika benägen som den här bloggaren att visualisera en Fiende !!! För Tvillingarna i 1a är närigheten i en vattenplacerad Mars en fiende och ett hot. Och visst är den låga vegetativa själen en fiende till det genuint mänskliga paret (Mithuna, det hinduiska namnet för Tvillingarna betecknar man och kvinna och inte någon grekisk homodoftande broder-broder-relation). Tvillingarna drivs av intellektuell klarhet och inte dunkla drifter! Egentligen är Dahlberg inte alls borgerlig eller någon kapitalismkramare, men hennes horoskop visar att hon fastnat i sin utveckling så att detta liv blivit ett mellanting som gör henne till en svårbedömd dubbelnatur.

För titta nu på 11e idealhuset där den konservativa Saturnus kastar en kort aspekt och degraderar kvinnans intelligens eller kognitiva omfång. Saturnus är ytterst svagt placerad i Väduren, vars egocentriska utblick representerar en "sub-generations" egoistiska fixering vid sin egen utblick och tanke att historien börjar med dem själva. Det var under den här sänkta tids- och historiemarkören Adolf Hitler invaderade Polen och startade Andra världskriget, uppfylld av sin egen egocentriska vision (Hitler var naturligtvis siderisk Vädur, och därför i grunden en egocentriker, dessutom intresserad av att expanderas sin subjektiva vision genom att sinnelagets Måne i Skytten tecknades en fantasi om global dominans.)

Bloggaren med impressionabel Måne i Tvillingarna klippte till sist kontakterna med en Tvilling av Dahlbergs generation eftersom hans Saturnus-begränsning av sin Sol-Tvilling alltmer visade sin borgerliga tankebegränsning - inflyttad till Stockholm och hårt slitande för den exklusiva bostad han sedermera skaffade sig, växte hans hat mot de oroliga och felfördelade förorterna i takt med att hans livsprojekt rörde sig framåt/uppåt. Till sist stod jag inte ut med att se en trång Saturnus hålla hans intelligenta Sol/Merkurius gisslan. När borgerlighet slår klorna i en själ är den ofta förlorad för resten av livet. 

Det är få människor förunnade att hitta en distans till så grundläggande motiv som klasstillhörigheten, vare sig den medfödda eller den man strebrar sig mot. Mannan kom ursprungligen från en av de mest ökända svenska städerna när det gäller snävsynthet och ogillande av invandrare. Staden har figurerat flera gånger i medierna för idiotbeslut i den här frågan. 

Det verkar alltså som att Dahlbergs omogna Saturnus i begränsande angrepp om den i och för sig begåvade och lättrörliga fienden är en smått problematisk aspekt. Samtidigt skänker Saturnus onekligen struktur och ger en ram åt Tvillingarnas skarpa tänkande. Bloggaren brottas ständigt med denna ramifierande planet via sin opposition mellan Måne och Saturnus.

Dahlbergs har således en insikt om att Skorpionen är en osund drivkraft (kapitalismens livsnerv är ett plagiat på naturens egen dödsskräck - alla kämpar för att hålla sig vid liv som inte sett en högre sanning eller mening med livet). Men samtidigt och motsägelsefullt är denna Mars också ägaren till hennes Saturnus-ideal !!! Den är kontradiktionen går inte att lösa och därför kan man säga att själen fastnat i ett "double bind" och agerar självdestruktivt, trots att kvinnans texter utstrålar intelligens.

För hennes knivskarpa attacker mot vad som för stunden gäller som hennes sjättehusfiende, se den onda stjärnan Algol som här gör nytta! 

Bloggaren låter ibland ämnen bero orimligt länge och frågan om Algols bidrag i horoskopet har aldrig utretts i grunden. Ofta nog tycks den ha spelat med just som en ond kraft i diverse skandalhoroskop, men i Dahlbergs fall tycks den fungera just på sitt kanske ursprungliga sätt: som den bibliska Satan, som Anklagaren. Detta eftersom Venus, som den infiltrerar, stöttar Tvillingarna-i-första. De här åklagarna är riktiga partydödare men de har Guds tillåtelse eftersom de i sina anklagelseakter testar de drabbade och kräver att de står upp och argumenterar för sig. 

Kanske Dahlberg innerst inne är en smygsocialist som verkligen håller näringssjälen för att vara en problemskapare och här spelar djävulens advokat för att locka fram ett mer ärbart beteende från Löfven och hans folk? Troligen bara en from förhoppning från min sida...

Hur som helst är det påfallande vilket salt horoskop Dahlberg har jämfört med den ständigt protesterande men vekt agerande Löfven:



Solen i Kräftan i 1a indikerar att all kognition är riktad mot att skydda det egna och de sina. En målvakt, som det brukar kallas i frågor om skalbolag och skattesmitare. 

Löfven är bara en dörrvakt för de individer som egentligen styr Socialdemokraterna och frågan är om inte den högervridna partiledningen (folket räknas inte längre i Sverige) i sin tur är näringslivets marionetter. Se bara en av de få levande värdiga svenskarna, Sven Wollter. Han säger detsamma som Dahlberg, men också så mycket mer - han summerar regeringen Löfvens FLERA FÖRBRYTELSER MOT FOLKVILJAN:




Wollters horoskop indikerar en god människa som dock mest är en pratmakare enligt astrologen Charles Carters analys av merkuriska och kritiska Jungfrun i kombination med expansiva och välvilliga Skytten. En "debattlysten" natur resulterade enligt britten. Här är kopplingen extrem eftersom överguden Zeus/Jupiter ("allt gott åt alla") bildar en ömsesidig reception med kommunikatören Merkurius.

Med frontmannens solascendent och en sådan här imponerande placering för Jupiter är det inte att förvåna sig att han en gång valdes till "Sveriges sexigaste man" - svenskarna förstår förstås inte vad de talar om för det är inte sex det handlar om utan Jupiter som lyckönskar Jungfruns tecken som påfallande ofta finns med när fysionomin på ett rasbiologiskt sätt är fint tecknad. Av de tre Jordtecknen har jag oftare noterat Jungfrun som tydligare utmejslade än Oxen, medan Stenbocken också kan vara grovhuggna.

Intressant med Wollter är att hans genuint socialistiska kombination av Skytten (den välvilliga guden, förmånsgivaren) och Jungfrun (arbetare och löntagaren) paras med rena nidbilden av en snål och fordrande arbetsgivare: Stenbocken i detta horoskop är verkligen låg och självisk och med ett krampaktigt grepp om den egna plånboken (2a ekonomihuset). Den här klyvnaden mellan den materialistiska kontrollhysterin i 2a huset och Wollters egen natur (1a) är fascinerande. Hur har han hanterat sin egen ekonomi om han upplever sådan ondska komma från själva konceptet om "hårda nypor om pengarna"?

Sinnelaget är svårt att kommentera med en Måne som vid lunch just gått in i Skorpionen. En morgonfödelse med Månen i Vågen skulle passa hans karriär som skådespelare förträffligt men samtidigt känns en Skorpion-Måne rättvisande när han hör hans föga inlindade ord! Samtidigt kan detta faktiskt gälla även Mån-Vågen tidigt på dygnet eftersom Skytten i ständig rörelse finner den statiskt utbalanserande Venus ett otyg och en problemplanet. Därför skulle en Måne i Vågen vara rätt obalanserad (och tyda på en avgjord tendens till spruckna relationer till kvinnor eller folk i allmänhet). Månen i Skorpionen är här betydligt stabilare och i 12e martyr- och offerhuset (relativt intelligensens Sol) ser man en klar tendens att tala direkt ur hjärtat - utan att studsa impulserna mot Månens spegel.

En skorpionisk Wollter reflekterar mindre och verkar tydligt ur sitt soltecken. Dessa naturer kan bli "drivna", så Mån-Skorpionen skulle faktiskt kunna befrämja den dramatiska typen, en skådespelarnatur. Skorpionpsyket - en riktig nej-sägare! - får i detta fall höga betyg eftersom dess ägare är Mars, en av Skyttascendentens välgörande vänner. Detta betyder i sin tur en intensiv kamp INOM 2a ekonomihuset där revolutionären Mars tar strid mot den onda och snåla arbetsgivaren Saturnus... Någon kanske minns att Wollter en gång kallade sig kommunist och så ser horoskopet också ut. Om man antar denna månplacering får vi all den tydlighet och äkthet i utspelen som går hem hos äkta människor. 

Anna Dahlberg har ett extremt konflikterat horoskop som ger bloggaren den här känslan av att hon försöker sitta på två stolar samtidigt. Hon har uppenbarligen inte förstått kapitalismens onda drivkraft tillräckligt väl utan splittrat upp sin fiende Skorpionen i flera delar. En del projicerar hon på förorten och fruktar och hatar den med alla sina inre skorpionkrafter. En annan del dissocierar hon sig ifrån och låtsas som att samma drivkraft nu som kapitalismens motor är av godo. Samtidigt märks det hur mycket hon gillar statlig styrning och starka nypor och för den "fallna" Saturnus i Barnets tecken Väduren ligger alltid drömmen om diktaturliknande befäl och lockar. Hennes (vad jag förstår) värdekonservativa utblick bygger förstås på pengar och överhetens repressiva maktmissbruk i en ohelig förening... 

Det är denna ordning som Västeråsgangstern - utan att förstå det själv - protesterade mot genom en kulkärve mot en polismans hem. De Rika har alltid sett till att låta staten och rättsväsendet arbeta för deras sak, som sällan sammanfaller med folkets intressen. Därför ryter Wollter med rätta mot Stefan Löfven, den senaste i raden av landsförrädare som verkar hitta sin väg till regeringsmakten vad än folket röstar på...

Inga kommentarer: