Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 5 oktober 2017

Eva och Ryan - hopplös, svartsjuk kärlek


Det var bättre förr. Eva och Ryan 2013.


Astrotheme.fr kan stoltsera med ett äkta födelseklockslag för bioaktuella Ryan Gosling. Aftonblasket kändisskvallrar att hans sex år äldre partner Eva Mendes är för svartsjuk och skrikig, och att de nu bryter upp. 

Aktrisens födelsetid är inte känd men det före detta parets koppling via mannens ascendent är en astrologisk klassiker på hur fungerande parmöten ska se ut. Den ena känner hur jaget hittat sin match i den andres Sol. AB säger att det brukade vara Ryan som "avgudade" sin äldre kvinna (alltid ett ont omen - avgudandet alltså) och det stämmer perfekt med att det är Eva som tar sin suveräna Sol till förhandlingarna och det är mannens ytligare ascendent som knyter an - det skiljer bara fyra grader enligt Ryans mycket exakt uppgivna födelseminut. Eftersom ascendenten/Solen är Vattumannen, kontrollplaneten Saturnus tecken, är det inte svårt att förstå hur relationen infekteras av viljan att kontroller eller veta allt om den andres förehavanden. Eva Mendes, med emotionalitet i äganderättsfixerade Jordelementet (Mars och Venus), valde helt fel man eftersom Ryan Gosling uppenbarligen är en smusslande typ. Så mycket hemligheter i hans 8e hus för sexualitet, korruption och död! Han är inte alls särskilt trevlig som människa enligt det här horoskopet. 

Eva är den klart mer kärleksfulla men med Månen i Kräftan har hon exakt vad Sverige saknar: den latinska känslan för familjen. Detta är också en svartsjuk position och kvinnans sensitiva och privata känsloliv kunde väl inte hamnat sämre än i Ryan Goslings 6e hus för fiendskap och olyckor! Dessutom förstärker hans norra månnod och demoniserar henne och i mannens 6e hus ser man exakt hur skrikigt och bråkigt det måste ha varit. 

Själv har Ryan Gosling Månen i Skytten, som älskar att vara ute på vift och som inte alls samkör med hemmakära Kräftan... Det vill säga, mannens känsloliv eller sätt att reagera på tilltal är perverst: Månen i Skytten får inte alls något stöd för sin utåtriktade och jovialiska natur från disponenten Jupiter, som står instängd i privata Jungfrun i 8e huset. Se bilder på Ryan Gosling och märk hur hela hans ansikte tecknar något förstulet, något han inte vill dela med sig. Det ligger här i hans åttonde onda hus för dålig karma från tidigare liv. Den mannen bär på en hemlighet... 

Det är faktiskt lite av en gåta hur han kunnat nå framgång i Hollywood, de typiska framgångssignaturerna saknas helt. Är han bara en kropp och ett ansikte som råkade passa in på någon av de klichéer Hollywoods rollbesättare håller vid liv?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.