Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 29 oktober 2017

Alex Schulmans satanism låter tunnVarför låter det så ihåligt och sökt när Alex Schulman likställer frågan om sommartidsväxling med en "satanistisk mardröm"? 

Är det för att den här bloggen redan paxat för uttrycket och använder det i frågor när det verkligen gäller något? Som karaktären hos Arbetsgivarföreningen numera Svenskt Näringsliv, eller hos horor och horbockar för pengarna, som i föregående inlägg Fallna änglar?

Schulman är taggad på fem inlägg redan, så jag bestämmer mig för att inte ännu en gång utreda vari hans bristsjukdomar består...1 kommentar:

  1. En alltigenom Satanisk figur denne Schulman.
    Hela individens handel, vandel samt frenologiska egenskaper tyder på intet annat....

    Ve oss för denna skapelse!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.