Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 22 september 2017

Telia och andra räknenissar alltjämt skyldiga som synden

"Troligen den största korruptionsskandalen i svensk historia." (antikorruptionsrevisorn Louise Brown i SvD)


SvD 170921

DN 121212

Det sätt varpå Telia-chefen uttrycker sig om Uzbekistan-skandalen avslöjar ekonomens patologiska oförmåga att förstå sina brott mot mänskligheten när profit ingår i deras kalkyler och Naturens hunger driver verksamheten snarare än intellektet, dvs det brott hela det kapitalistiska systemet dagligen begår mot hela mänskligheten. 

Telias vd Dennelind använder samma språkliga slingrande som ett skyldigt barn tar till som ännu inte utvecklat någon moralisk fiber. Han konstaterar som vore han en oberörd yttre part att "felsteg kostar" (en ekonomistisk formulering som inte tyder på någon förmåga till rättsmedvetande). Och ännu värre, Telias kriminella mutor är inte mer än "ett sorgligt kapitel", som om familjens gosiga husdjur hade dött och allt är ledsna ett par veckor.

Se även: två äldre inlägg om TeliaSoneras vd Lars Nyberg vid tiden för mutorna

En Joakim vin Anka-tölp på en svensk bank låter likadan: "Marknaden har redan tagit in det här..." Rövhålsmentalitet förstår den här sortens människa inte vad det är - "quality unknown" - allt de förstår är "the bottom line" i termer av kronor och ören. Vad är det som saknas i förståndet på så många människor? 

Svar: de är simpla djur, evolutionsmässigt, Naturen på två ben och olyckligt försedda med en hjärna som likväl inte räcker till mer än att vara tänka det som hos djuret är naturlig instinkt - addera människohjärnans kapacitet och det blir ett girigt djur i kubik. De här borde lobotomeras som barn för att ta ner dem några pinnhål... I ett framtida samhälle kommer vetenskapen att känna igen typen direkt och behandla dem effektivt med den tidens avancerade metoder. Man kommer inte ens att behöva primitiv astrologi som varnar för vilka perioder föräldrarna absolut inte bör försöka få barn med tanke på att det ligger usla omen nio månader in i framtiden...

*****


Jag har säkert påpekat hur "passande" den här Telia-affären passar in under Sveriges pågående onda ödescykel (2002-2020) som sitter som en varböld i nationalhoroskopets tredje hus för kommunikation (inkl. it-system) och intellektuell verksamhet. 

Folkaktiens Telia är dessutom en så viktig del av den svenska nationalidentiteten att "förlikningen" med amerikanska och holländska myndigheter och böterna på 8 miljarder, kommer perfekt vid denna tid när nationen vacklar under den långa demoniska Rahu-cykeln SAMT genomgår en kort men mer riktad sub-cykel där Solen - den svenska essensen eller väsenskärnan - lyfts fram via objektiva händelser. 

Och en fulare "ond rik man" har väl aldrig skådats än den klick som drar all nytta av Sverige och lämnar så lite åt övriga befolkningen! De olika "solförmörkelserna" sedan i våras bör alla vara taggade "Sveriges planetära cykler" för några år årets pinsamheter så här långt. Den här knäppen på Telias näsa platsar definitivt som en påminnelse av hur lågt landet sjunkit under 30 år av marknadsliberalism (frihet för penningmänniskorna att svina bäst de vill).

*****


Gulnara Karimova 2012 i Monte Carlo - före syndafallet


Bloggen kommenterade redan 2012 Uzbekistans värsta självberikare. Gulnara Karimova kan nu glömma en framtid som president och har blivit en persona non grata i hela den elegantare delen av världen. USA söker kräva ut 550 miljoner dollar av henne för hennes kriminella självberikande, där Telia var en av de aktörer som fyllde hennes fickor med cash för att komma åt lönsamma avtal.

Men så många kritiska punkter finns i hennes horoskop att en snabbrepris är på sin plats. Här är Månen utgångspunkt för en sinnelagsascendent:


Sinnet i Oxen sägs visserligen vara den näriga och oroliga Månens bästa position, Månens "upphöjda" läge. Men detta ska inte fattas som att sinnelaget på något sätt blir ädlare i detta tecken utan bara att individen är TOTAL DEDIKERAD NÄRINGSINTAGET, Oxen är ju mun och svalg och Månen representerar Naturen eller näringssjälen så att "upphöjelsen" mest verkar representera samverkan mellan Vatten och materien (Jord) för att hålla den fallna själens fysiska kropp fuktad och livsduglig. 

För den som fallit från människans sanna nivå (vi är ett släkte av andeväsen för den som inte fick lära sig det i skolan) och "koagulerat" till en fysisk kropp är det nu hårt arbete som gäller för att överleva den här helvetesvärlden, därför är det den dagaktiva Solen som är en välgörare för Oxen i 1a huset, inte dess egen planet Venus (som skulle indikerar en själveftergiven kropps- och njutningsfixering). Även den hårda disciplinens Saturnus är en god kraft för Oxen i 1a och detta är förstås husbonden som med piskrapp driver sitt slöa kreatur framåt i dess arbetsuppgifter som dragdjur ("beast of burden").

Extremt illa därför att Gulnara Karimova föddes med just den "verksamt onda" Venus som sin atma karaka! (Ingen annan planet når så långt som till 25e graden i sitt tecken.) Hennes själ var alltså född till denna världen med en OND ÅTRÅ, hon kom hit för att bestraffa sig själv genom generande lågt satta ambitioner. Och nog lyckades hon över förväntan!

Missa inte att STORA PENGAR inte alls är hälsosamt för Oxen i 1a huset eftersom detta är ett arbetets tecken och Jupiter befriar från kravet att anstränga sig. Hon har den "verksamt onda" Jupiter i 8e korruptions- och dödshuset, vilket så här i efterhand talar sitt tydliga språk. Men eftersom det råder någon slags radioskugga över detta mörka hus, berättar sinnelagshoroskopet att hon inte ens var medveten om hur korrupt hon var i sin jakt på gigantisk rikedom, detta var en dold drivkraft som fyllde henne som ren omedveten instinkt... Jupiter hemma i Skytten är annars en s.k. stark härskarposition, men här tycker man sig se hur hennes framgångshunger ur mörkret sträcker sig mot utlandet (i förhållande till Uzbekistan) för att nå denna rikedom. Skytten indikerar ju långväga resor och blir en bra representant för utlandet, t.ex. de näriga människorna på svenska Telia - och de svenska aktieägarna.

Att denna helt självdestruktivt materialistiska och hungrande Oxe sedan har Solen i kommunikationstecknet Tvillingarna ser ju ut som en tanke. Om hennes liv bara innehöll en milstolpe så är Tvillingarna i 2a huset för "egna pengar" en perfekt position för den skandal hon går till historien för. Och om inte den enstaka placeringen är tillräckligt stark för att peka ut någon som ekonomisk brottsling (för det är den inte), undersök då soldisponenten Merkurius styrka. Detta är en handelsmannaplanet och den står i näriga naturens Vattentecken Kräftan och - lustigt nog i Tvillingarnas naturliga tredje hus för kommunikation (inkl. it-frågor). Den här positionen är slirig! Minns moderaten Sten Tolgfors som också var involverad i en affärsskandal med skumrask (Saudiaffären). 

Eftersom Karimova dessutom har omoralens Mars invid Merkurius och en Mars som kallas "fallen" i Kräftan och dessutom är ännu en av Oxen-i-förstas "verksamma illgörare", börjar människans falskhet nu bli bestickande. Tänk att det finns ögonblick i tiden som verkar som upplagda för "rötägg" att födas! Det skulle vara intressant att undersöka om de här himmelska omina motsvarar en märkbart förhöjd brottstendens bland dem som föddes då. 

Senare i livet skulle man kunna söka i brottsregister i alla världens länder för att se det finns onormalt många brottsdomar mot folk födda de två dygn då Månen passerade Oxen, denna månad, detta år. Sinnelagsascendent är nu inte sista ordet, och det räcker med att barnet föds under någon annan ascendent som stuvar om planeternas verksamma egenskaper en smula och simsalabim! kanske man har en polis som bekämpar korruption istället! Att det finns en fixering vid det materiella dess dygn tycks ofrånkomligt, frågan är bara hur den återkommande själen kommer att ta sig an den här medfödda materialismen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.