Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 27 september 2017

Sveriges identitet strax utraderad - storföretaget Scania också korrupt

Hur kommer det sig att juridiska entiteter som företag bara bötfälls för sin grova brottslighet, visserligen som med svenska lastbilstillverkaren Scania en bot i mångmiljardklassen? Är spelat riggat till rovkapitalisternas fördel? Den här typen av straff biter inte på de lömskaste av kapitalisterna. 

En bättre metod vore att ge direktören mycket långa fängelsestraff. Då kanske de skulle tänka till två gånger innan de, likt alla företag på den vinstdrivna marknaden, försöker blåsa slutkonsumenten.

Boten på drygt 8 miljarder kronor för det kända svenska varumärket Scania (DN) påminner om att vi ännu befinner sig i nationens värsta astrologiska cykel, där dels grundtonen är den omåttligt giriga demonen Rahu (norra månnoden) men där vi just nu genomlever ett år där Sveriges onda ledarskap avslöjas gång på gång. Har någonsin i landets historia så mycket uselhet kommit upp till ytan med så korta intervaller? 

Kapitalismen och dess inkompetenta lakejer är nu blottlagd för t.o.m. den mest skumögde. Till och med den allra mest försiktiga och diskreta borgare borde börja ana att man satsade på helt fel häst i det här ideologiska livsloppet.

Vimsottari Dasha:

 Rah MahaDasha:  2002-10-05  -  2020-10-05

  Antardashas in this MD:

  Rah:  2002-10-05  -  2005-06-15
  Jup:  2005-06-15  -  2007-11-10
  Sat:  2007-11-10  -  2010-09-17
  Mer:  2010-09-17  -  2013-04-01
  Ket:  2013-04-01  -  2014-04-20
  Ven:  2014-04-20  -  2017-04-20
  Sun:  2017-04-20  -  2018-03-14
  Moo:  2018-03-14  -  2019-09-17
  Mar:  2019-09-17  -  2020-10-05


Dasha = "livsstadium", "livsförhållande", bokstavligen: "fåll på klädnaden" eller avgränsning. Men benämningen "planetär cykel" förklarar bättre vad saken rör och dessa stadier i varelsens liv aktiverar, en efter en, de medfödda planetpositionerna och allt gott och ont de bär på. Sverigehoroskopets Sol står visserligen i det lyckligt lottade femte huset men är "en verksamt ond" planet. 

Detta är ett dubiöst och motsägelsefullt budskap som kan läsas som att landets ledare har tur i sin fascistoida fixering vid systematik - Sveriges soltecken Vattumannen är ett genomorganiserat tecken - tänk social ingenjörskonst eller att alla dansar efter Apples pipa... Landet är som ett enda mediedrev och här finns inte plats för annat än det som är den rådande ordningen. 

Visserligen fungerar knappt något av allt det våra teknokrater hittar på, men tidningarna larmar ett par veckor och vi upprörs pliktskyldigt eller låtsas som ingenting. Se bara hur medierna snabbt lämnar ämnet med den inkompetenta ledningen av militärövningen Aurora 17 som kanske gjort den oskyldiga tågchauffören till invalid för livet. Vad i helvete gjorde pansarvagnen på spåret? 

Vår "Commander-in-Chief" är försvarsministern, och honom vill alla till varje pris rädda eftersom han, likt raggarna på landsbygden älskar USA och NATO. Medierna kanske anar att det väntar repressalier för den som rör om i grytan igen, så snart efter att borgarna kollapsade angående misstroendeförklaringen mot en man som har viktiga kunskaper men inte för dem vidare. Löfven kan mycket väl ha känt till IT-skandalen, men lögnen och pokerfejset är det som gäller bland landets "solar", dvs. ledargarnityret. Allt detta hände alltså under den fula solcykeln som exponerar Sveriges innersta väsen just nu.

Efter lite mediebrus är Sverige tillbaka i sin gamla inbillning om att vara ett världsledande föredöme... Det finns ingen räddning för ett land som sjunkit så här långt in i självgod apati - det existerar inte ens någon officiellt "think tank" som lägger upp en ny kurs när kapitalismen börjar rasa som ett korthus. Sveriges framtid på längre sikt är nattsvart. 

Som vanligt kommer vi att vara sist på bollen och plagiera de lösningar som tänks ut på andra håll i världen. Nationen är en enda lång rad klonade Per Gessle-figurer, han som lyssnade in sig så noga på angosaxisk pop att en amerikansk radiostation övertygades av en låt...Resten av historien var miljoners usadollar på banken för svensken och en hjärntumör för den andra svensken.

Så ser fattigsvenskens "amerikanska dröm" ut, och medan en och annan utredare och journalist ännu höjer röster mot byggprojektet Slussen i Stockholm kan jag rapportera till övriga landet att Storkapitalisterna ger blanka fan i expertutlåtanden. Stora delar av området är redan jämnat med marken i förberedelse för Köptemplet till Mammons - usadollarns - ära. 

Vilken själlös stad detta kommer att vara om 15 år! En rikemansstad för sociopatiska Kardhashian-kopior. Men när ytligheten når en kritisk massa, då kommer blodhundarna från förorten att släppas på i detta ytterst tragiska spel som ingen politiker i vår tid våga tänka igenom på allvar. Stadsbyggnadsrådet Apple-Mogert är lika kriminell som Scania-ledningen i sin oförmåga att arbeta med flera möjliga framtider. Apple besticker antagligen politikerna och de väljer stressat exakt den framtid för Stockholm som har den allra sämsta prognosen! 

TTL, time to live, intervallen blir kort för det här datapaketet från Apple adresserat Stockholm.

Inga kommentarer: