Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 23 september 2017

Svensk statsminister 23 år i rad / Reslystnad som död konsumism

Bloggaren smider medan järnet är hett! Igår och idag passerar Månen genom rättvisans tecken Vågen och den välgörande Jupiter ("allt gott åt alla" eller "allmän välfärd") har just nått samma tecken. Som Sol-Våg påverkar detta bloggarens undermedvetna att rikta blickarna åt visst håll. Här det fjärde inlägget på raken som adresserar förekomsten eller avsaknaden av altruism hos individer eller nationer...


AB recenserar en ny Tage Erlander-biografi och det slår det mig att 23 år på statsministers tron rimligen måste synas även i ett födelsehoroskop där klockslaget saknas. 

När Erlanders karta kort kommenterades 2012 var utgångspunkten en spydig kommentar i borgerliga SvD att hans dagboksanteckningar var fattiga på omvärldsanalyser, men båda den observationen och det långa maktinnehavet tecknas av samma astrologiska symbolik, åtminstone i sinnelagshoroskopet.



Med Mån-Väduren i 1a huset hamnar den energiska Vädurens stora välgörare och vän Jupiter i 9e huset för det bästa i människan, hennes gudomligt ingivna samvete - detta är i själva verket "den universella dharmans" hus och Erlanders sinnelagsascendent tyder på att han var en annan sort än dagens korrupta skräppolitiker. 

AB-recensenten påpekar att han aldrig likt Stefan Löfven skulle ha fallera till personnivån och säga "min regering". Jupiter hemma i härskarläge i Skytten i sitt eget hus är en perfekt indikation om en människa med universell utblick och Erlanders jupiteriska socialism ("allt gott åt alla") tecknas astrologiskt på ett sätt som för tankarna till vänsterledaren Jonas Sjöstedts lika eldiga horoskop. 

Men Jupiter är en så yvig och frimodig faktor i ett horoskop att det behövs en gränsdragare - Saturnus - för att koncentrera allt detta välviljans utflöde. Och här ställer sig Saturnus som en elak begränsare av all den godhet Jupiter representerar. Men folket (Månen) uppfattade att det bakom Erlanders lite gruffiga yta och uppsyn fanns en verklig välvilja, och att hans starka Mars i härskaren Lejonet i 5e "naturliga lejonhuset" för ledarskap var en man de kunde förlita sig på. Mars är här inte den omoraliska illgörare den verkar som i t.ex. Fredrik Reinfeldts horoskop utan en välgörare! 

Järnplaneten signalerar därmed samtidigt arbetarklassen som en god kraft (jämför manschettförbrytaren Reinfeldts hat mot arbetare och svensk industri som han inte tycks ha förstått ett dyft om). Järnets planet kopplas ihop till folkets Måne via Jupiter som håller ihop hela Eldtriangeln och betecknar människorna som faktiskt bygger landet. Denna goda Mars är raka motsatsen till våra dagars vampyrer på toppen - bankväsendet och näringslivets högre chefsbefattningar - svarta håll i samhället som suger den inarbetade lönen ur massorna snabbare än de lyckas jobba in den. 

Ett populärt trick från kapitalismens sida är att lura de lågutbildade genom reklam så att de skuldsätter sig för en livsstil som gör svenskarna till en av världens mest  naturförstörande folk. Varenda svenska ska leka jet-set om de så lånar sig fördärvade till sina eviga och inbillade Sven Hedin-resor som ingen ny mark alls bryter eftersom charterföretagen redan stakat ut hela "upplevelseresan". Så här degenererade lät inte socialdemokraterna på Tage Erlanders tid folk bli. Dagens så kallade frihet är sinnessjukdom och ett makalöst löneslaveri. Men folket har lurats att tänka som reklam suggererat dem att tänka.

Tage Erlanders 9e hus (i sinnelagshoroskopet, äkta ascendent är okänd) betecknar också utlandet eller långväga resor, fysiskt, mentalt eller i anden. Det faktum att Jupiter står här får mig att tro att Erlander visste mycket mer artikeln i SvD gav honom kredd för. Det är bara att, återigen, Saturnus är en fåordig och gruffig barriär och även en hård censor. Erlander brände allt "pinsamt" romantiskt i brevform mellan honom och hustrun Aina, så det är självklart så att Saturnus var i farten även i fråga om den internationella politiken. Människan var trots allt Sol-Oxe och det är bara att se på Jimmie Åkesson för att förstå vad jordnära hembygdsnationalism är. Oxen lämnar aldrig sin fysiska hage, och även om Erlander hade visionen (Eld) som sträckte sig långt bortom denna hage, låg alltjämt hemlandet i fokus när han tänkte och skrev. 

Solen i Oxens 30e och sista grad blir dessutom kartans atma karaka (själssignifikator) - det var för den lokala myllan hans själ brann! Missa inte det ovanliga att Erlanders Sol - hans atman (andesjäl) - är det hans atman brinner för. Signifikatorerna för själen och själens åtrå är en och densamma. Detta är inte solipsism, det är total trohet mot sin egen själ! Detta är inte vad människor uppmuntras odla i dagens sociopatiska tonläge där alla ska bygga en FALSK YTA av framgång. De sociala medierna skapade på rekordkort tid en ny dysfunktionell mänsklighet - åtminstone i de länder där folk intelligensbefriat anammar ny teknologi utan någon vishet eller med några hämningar. 

Sverige är ett sånt land som inte har någon nämnvärd historia av klokskap kvar. Kanske beror det på att man överlät lite väl mycket av tänkandet till starka män som Tage. Så länge landsfadern tänker gott och vill folkets bästa (motsvarande en upplyst diktator) är detta inga problem. Men sen kom borgarna med deras endemiska sjukdom, girighet och osolidarisk egoism. "Landsfadern" Reinfeldt var bottennappet och nu är landet helt utan kurs, USA är allt som rör sig i nationens miljoner hönshjärnor.

Men stämmer boktiteln (troligen ett citat)? Var Erlander befriad från "vilja till makt"? Inte om man ser till maktplaneten Saturnus som här perfekt äger 10e huset för staten/makten eller den egna officiella personan. Saturnus spetsas med expansionens Jupiter och det ser ut som en chanstagare eller någon som helt enkelt hade väldigt lätt att ta sig fram till en hög och mäktig position och sedan via Saturnus - Tidens herre - "frös inne" i samma maktposition, år efter år.

Men detta är inte hela sanningen eftersom atma karaka tecknar en självförverkligad själ, en som inte vill något mer än att vara sig själv, och det är det, tror jag, som biografins titel syftar på. Den enormt viktiga och "hållbara" konjunktionen Saturnus/Jupiter är bara ett additivt omen som visar en realiserad själ som dessutom fick fri lejd från den gode All-Fadern (Jupiter) att ta ansvar (Saturnus) för det här landet i en tid när befolkningen ännu var omyndig. Vad Erlander (och socialdemokratin) missade var att folket skulle behövt bättre bildning för att stå emot det gift som liberalismen, marknadsliberalismen ännu hade i beredskap en bit in i framtiden. 

Svenska folkets förfall är tydligt redan fyra år senare, i nationalhoroskopet från 1974. De ligger kvar på Erlanders puttriga nivå (Mån-Väduren som Erlander och måndisponenten Mars i Erlanders soltecken Oxen - men hela denna lugna och sävliga svenska folklighet är nu "historia" och förpassad till 8e huset där organismer bryts ner och dör. 

Med den stora grundlagsändringen 1974 (och ett nytt nationalhoroskop) ser man nu en ny rik och ond elit urskilja sig som kontrasterar med den gamla loja svensken (Månen tyngd av disponenten i Oxen). Detta är en intellektuell elit med en Jupiter som inte längre är "allt gott och alla", utan en ond Jupiter som säger "allt gott åt oss i den privilegierade inre klicken i det svenska samhället". Och på den vägen är det. Det tog många år innan det blev synligt, men internet har hjälpt att upplysa den som vill se och förstå hur vidriga ägarförhållandena i världen ser ut...



Bonusspaning

Jag upptäcker att AstroDatabank hittat födelseklockslag för den främste svenske äventyraren Sven Hedin, i detta inlägg ett blueprint för den flockbetonade svenska upplevelseturismen (Thailand sedan många år, och dessförinnan Mallorca). Hedin var tillika rasist och nazisympatisör och blev efter Andra världskriget påpassligt utfrusen av eliten, vilken nu gömde sig bakom sin politiskt korrekta neutralitet fast säkert en stor mängd av dem höll på Hitler, ungefär som Stockholmsstadsdelen Östermalms många moderater gillar Sverigedemokraternas inavlade inskränkthet. 

Hedins horoskop innehåller förvånande nog inte alls de tecken på en stor äventyrare eller upptäcktsresande jag hade föreställt mig. Däremot flera astrologiska signaturerna som för tankarna till en stinkande äcklig kolonialherre som naturligtvis ser ner på "infödingar" som Guds (eller evolutionens) mindre lyckade skapelser. 

Den svenska skammens affischpojke har ett enastående gyttjigt och oinspirerande horoskop med precis samma typ av psyke som den flera gånger prickade Isabella "Blondinbella" Löwengrip, en adhd-störd kvinna som helt enkelt inte kan låta bli att skriva textreklam på sin blogg i avsikt att tjäna lite mer pengar. Den här dräggiga tendensen kommer från pengarnas tecken Oxen i håglös opposition till den avundsjuka och begärsfyllda Skorpionen. (Jämför Löwengrips karta, senaste kommenterad i maj 2017.)




Det medges att Hedins karta ser färgsprakande ut, alla fyra elementen är tydligt representerade. Äventyrsresandet tycks komma från expansionslystna Jupiter i hemmaläge i Skytten (samma som Erlander) och placeringen får vattnet i rörliga Fiskarna att sjuda. Men här visar den kända födelsetiden att hela Jupiters expansionslusta är baserad på det hypermaterialistiska 2a huset för pengar och föda. (Eller: kanaliseras genom det andra husets typiska signifikationer.)

Nionde huset för äventyrslystnad ägs av Månen och i reserverade Skorpionen (i 1a egohuset) får man snarast den märkliga bilden av en ytterst motvillig äventyrare! Jag har inget läst om Hedins resor men jag kan inte föreställa mig att han var en äkta äventyrare utan en som såg till att färdas "i stil", som en herreman. (Återigen den bisarra fokuseringen på 2a huset för materiella förnödenheter i mängd.)

Horoskopets dominanta besked är naturligtvis inte en enstaka placering i Skytten utan den vågräta sataniska axeln. Här dessutom med Satanshuvudet (den onda stjärnan Algol) i exakt aspekt mot Hedins skorpionssvarta utblick. Skorpionen är känd för hat och skoningslösa gränsdragningar mellan vad denna kräsna varelse nu kan bejaka och allt det den förkastar (se Löwengrips förakta för människor med banklån i länken här ovan!). För att förstå Skorpionens kravfullhet kan man kontrastera den med den enkla och accepterande Oxen mittemot. Skorpionen är vansinnigt avundsjuk på Oxen eftersom Skorpionen själv representerar döden och från andra sidan inte längre kommer åt det levande kreaturet Oxen och livets enkla och handgripliga njutningar. 

Skorpionen illustrerar de minst utvecklade människorna när de efter döden inte kan gå vidare och släppa jordelivet utan från andevärlden klänger fast vid människor eller t.o.m. föremål som de inte längre har FYSISK kontakt med. Vattenelementet i astrologin betecknar PSYKET i vilket den materiella fantasin skapas. När man levt ut den materiella fantasin dröjer den ännu kvar i vissa själar och dessa andar hemsöker därmed de "levande", dvs. vi på jorden som ännu inte genomskådat att vi lever i den psykisk illusion. 

Det är Moder Jords "kosmiska karma" att drömma den materiella berättelsen och alla som hamnar i hennes våld tvingas leva och känna som hon inbillar sig. För högre medvetanden är materien bara en osedvanligt oaptitlig och förgrovad vibration. Ungefär som att stå med slagborr och hacka i den asfalterade gatan hela dagen lång! Intelligenta själar hoppar över planeten jorden, men de ointelligenta som kommer hit, tycks kära ner sig i dess vegetation och djurliv.

Bob Dylan påminner om Hedin en smula. Han har samma opposition mellan Skorpionascendenten och en mängd planeter i Oxen och när han förtrytsamt bräker: "Idiotiska munväder, det är ett under att du ens klarar av att andas" till någon oklar meningsmotståndare, hör man både Skorpionascendentens iskalla avståndstagande och Åklagaren (Algol/Satan) i giftig förening! (Idiot Wind, från albumet Blood on the Tracks, 1975)

Det är alltså den vågräta axeln som har kommandot i upptäckaren Hedins horoskop och Jord och Vatten visar nivån på hans upptäcktslystnad. Det handlade bara om att avverka avstånd till land och hav och sen kunna peka på den ifyllda kartan och säga, "jag var där". Jord och Vatten är som sagt skapelsens lägsta nivå och upptäcktsresande kan göras med betydligt bättre verkshöjd, bortom ett runtrännande i den fysiska terrängen.... 

Ett träd är när allt kommer omkring ett träd även på andra sidan jorden men de arma människor som inte lyckats höja sig till intellektets nivå ägnar i stället hela sina liv åt att enbart leva genom huden och de övriga kroppsliga sinnena och fäster vikt vid "upplevelsen" av Sydostasiens varma och fuktiga luft. Alla dessa nonsensupplevelser bidrar till att svenskarna prickas i himmelen för deras jordförstörande och oansvariga kringflackande. Sen återföds de i någon primitiv stam utan tillgång till flyg eller andra kommunikationer och lider hemska inre kval eftersom de inte längre kan röra sig som själen vant sig vid. 

Om en hel grupp samtidigt reinkarnerar en primitiv by kanske gruppen väljer att bryta upp och ge sig ut på folkvandring mot okänt mål, men om en enstaka charter-svensk återföds i främmande miljö, kommer den här ungen att betraktas som en särling, kanske besatt av onda andar, av de stammedlemmar som inte har samma västerländska sjukdom i sitt aktiva karmiska själsbagage...

Hedins rasism låg sannolikt mer i det "sociala utstötningssyndromet" hatisk Skorpion och grupptecknet Vattumannen, vilket skrämmande ofta resulterar i individer som antingen stöts ut ur en gemensam (syndabocken/Skorpionen) eller själva blir mobbare av andra sociala grupper eller etniciteter.

Det intressant med Skorpionascendenten är att den i Hedins fall distinkt visar hur han i 12e offerhuset överger all mänsklig ärbarhet för att kunna odla Skorpionens eller Naturens mest själviska "överlevnad för mig enbart". Är man i ett sådant defensivt reptilhjärneläge måste naturligtvis alla jämlikhetens principer (Saturnus "upphöjd" och nobel i Vågens tecken) offras! 

Denna nazianhängare var lägre än de folkslag han såg ner på, och däri ligger, tror jag, förklaringen till den mesta rasismen. Dessa är alla individer som drivs av låg självkänsla, ibland rent självhat. Tyngs horoskopet ner av Jord och Vatten ligger xenofobi eller rasism nära till hands. Man blir ytlig och tittar bara på de andras kroppar och Skorpionen har dissandet nära till hans. Om man som artisten Björk hatar sig själv (vilket jag antog i detta inlägg), men har de lätta Eld- och Lufttecken som dominanter, då söker sig anden högre och mer kreativa uttryck!

PS. Astrodatabank nämner att Hedin aldrig gifte sig och skaffade barn och att han "utsläckte sin familjelinje". Horoskopets märkliga indikationer stämmer väl med denna kommentar. Vågen i 12e, Månen/hemförhållanden och hatiska Mars i aspekt. "Motvillig upptäcktsresande" skrev jag, men det kan kanske utsträckas till att gälla motvilja mot kvinnor och att slå sig till ro med dem, också.

Inga kommentarer: