Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 4 september 2017

Socialdemokraterna kan varken etik eller hålla pengarna på armlängds avstånd



Någon på DN har tryckt på publiceraknappen i precis rätt ögonblick. Nyheten om hur sosseriet lurar av sina fattigaste medlemmar pengar på spel & dobbel och sen skickar kronofogden på dem som köpt lotter på kredit är ett makalöst scoop. DN ligger verkligen i för att underminera regeringen Löfven inför nästa val, och med sådana här nyheter kommer de garanterat att lyckas.

Med "rätt ögonblick" menar jag att nyheten dyker på precis som det falska Satanshuvudet i pengarnas tecken i väster lägger sig gradexakt med Skorpionascendenten i Stockholms östra horisont, varifrån tidningen verkar.


Fascinerande nog får nyheten med den vämjeliga sanningen om det ideologiska vilsegångna sosseriets hån mot samhällets svaga samma horoskop som Nordkoreas provsprängning av sin bjässebomb häromdagen. Samma horoskop illustrerade också min problembeskrivning till en juristbyrå av hur Arbetsförmedlingen genom inkompetens om än inte avsiktligt försåt halverat min a-kassa så det inte går att leva på den. 

Helt klart tre horoskop som alla beskriver den starkes förtryck av den svagare. I Nordkoreas fall genom vanvettig prioritering av bomber framför mat till befolkningen. 

De tre närmast identiska kartorna har verkligen en underlig konstruktion med Saturnus och det goda Lejonet i konflikt med varandra, och Nordkorea och Sosseriet tycks båda drivna av den falske Djävulen själv (stjärnan Algol).

Studerar man Månens rörelse under dessa två dygn är det intressant hur den ägs av den dominanta Saturnus som stiger i öster - Saturnus som äter upp sina barn. Eftersom Saturnus stigande i Skorpionen antar rollen av en verksam illgörare, blir det sosseriets lotteriverksamhet som representeras av denna kalla, giriga och snåla position (Saturnus i Vatten är inte bra för generositeten när den stiger i öster). 

Det enkla folket (Månen) drabbas, som under dessa dygn befinner sig på saturnisk jord. Att dagens sossenyhet dessutom visar en Måne nu ligger hotande nära södra månnoden eller Ketu, indikerar att demonens huvud huggs av i relation till det fattiga folket som straffas (för sin dåraktighet som köper lotter till att börja med) men också att DN här hugger huvudet av arbetarrörelsen som nu förfallit helt och hållet och har osmaken att låta sådant här äga rum i Sverige.

Naturligtvis tar Saturnus kål på ALL kejsarvärdighet uppe i 10e huset för offentlighet och den offentliga bild man presenterar! Vilken skitstövel socialdemokraten framstår som!

DN-ledaren i samma ämne påminner passande om Speldjävulen, och på kartan här ovan kan man förvisso likna Satanshuvudet med Frestaren. Nobelpristagaren Bob Dylan har en liknande indikation om en lurendrejare eller kanske "Joker Man", och bortom hans låttexter, vad gör han egentligen med sina oräkneliga miljoner?

Se Bob Dylan & Gycklarens grin

Inga kommentarer: