Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 24 september 2017

Riskkapitalisten och Gollum





ETC beskriver riskkapitalisternas gyllene tider och visar ett exempel på dem. Robert Andreen (Nordic Capital) lämnar distinkta Gollum-vibbar. Det är synd att sagofiguren saknar horoskop, jag är säker på att båda skulle ha tecken på girighetens själsliga röta. Andreen är skyldig svenska folket 100 miljoner i undanhållna skattekronor som girigbuken tvistat om för att få behålla i egen ficka.



Horoskopet ger ledtrådar till riskkapitalismens väsen, den värsta parasit som existerar på mänsklighetens kropp och som nu täcker så mycket hud att vår art är allvarligt hotad av ett system frambragt av de lägsta av våra hjärnor. 

VEM söker äga världens alla resurser? Det tredje av de materialistiska resurstecknen i Jordelementet, Stenbocken som indikerar materialismens universalisering. Många har i denna "världens herre" sett drag som påminner om Djävulen.



Stenbocken och dess härskare Saturnus representerar båda viljan till makt och här är det uppenbart att vägen till sådan går genom pengar: Solens disponent Saturnus står också placerad i det materialistiska Jordelementet, i pengarnas tecken Oxen och Oxens härskare Venus står typiskt nog i ett annat saturniskt kontrolltecken, nu Vattumannen och i Oxens naturliga 2a sektor för pengar. 

Det stinker simpel retarderad materialist om horoskopet och Andreens baneman är förstås Jupiter, de riktigt stora pengarna som är kopplad till riskabla Mars  och där den förra står placerad i Fiendens 6e hus och den senare i Förlustens 12e hus.

Faktum är att solascendenten (vi talar om en ledare här, en av den rena Ondskans många anförare) inte alls tycks teckna någon risktagare: Om man trodde spekulation låg för den här riskkapitalisten, trodde man fel. Femte spekulationshuset domineras av den iskalla och strategiska Saturnus som i dess ömsesidiga reception med Venus är ett under av cynisk planering för att svälla den egna plånboken. 

Det faktum att "smash and grab-kapitalismen" - brottslingen Mars med stora och lätta pengars Jupiter står i onda hus tyder antingen på att Stenbocken INTE är den korrekta FYSISKA ascendenten ELLER att det här är just en försiktig general som inte tar några risker alls i sitt lagtrotsiga hat mot staten. Denna Stenbock har nämligen fått för sig att han är sin egen stat och inte lyder under någon lag (Jupiter). Tidningen ETC noterar att Andreen är en sådan som är med och länsar Sverige via skattefinansierade verksamheter som vinstdriven vård.

Att han själv är djupt skyldig till lagtrots syns dock av att Jupiter inte är en isolerad fiende: den onda Jupiter ägs av räknenissen och smartskallen Merkurius och den står med Solen i 1a ego-huset - han är sin egen värsta fiende som, ytterst till sin förlust, låter sig eggas av den omoraliska Mars att jaga storkovan Jupiter!

Fascinerande hur ett horoskop kan vara så alltigenom inskränkt varje gång dess ägare gör sig känd som en ond kapitalist. Det är obegripligt hur mänskligheten accepterar att rötäggen bland dem tillåts ta kontrollen på detta sätt, ja att de har tillåtits skapa kapitalismen till att börja med. 

Det borde vara så enkelt för den sunda majoriteten att göra historien kort med dessa, men sanningen är att ondskan gror i gemene man. Folk är i allmänhet så dumma i fråga om pengar (som Nordea-Wahlroos sade), att de hellre än ställa begåvade frågor om Systemet som sådant blir lallande dårar som alla ropar "me too!" vartefter Aftonhoran, landets mest ogenerat folkkorrumperande tidning, listar hur många miljoner den eller den äger eller har gjort sig.

Missa inte look-alike-faktorn mellan Andreen och nuvarande finansminister, också född i Stenbocken. Samma vilja till makt över resurserna men - hoppades jag i det längsta - ett gott hjärta hos Magdalena Andersson. Nu har jag övervunnit naiviteten och tror inte längre på socialdemokratin i Sverige, den är bara ytterligare en front för den naturvidriga kapitalismen.

Inga kommentarer: