Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 25 september 2017

Partiledarna för AfD och västmänniskans suicidala instinkt

I en episk synkronicitet publiceras detta inlägg 1 minut före The Guardians betraktelse över filmvärldens olika undergångsscenarier för västerlandet (relativt resp. tidzon)! Den dystopiska delen följer i detta inlägg efter kommentaren till de tyska politikerna.


AfD:s ledare Alexander Gauland och Alice Weidel


Det ultrakonservativa tyska partiet började som EU-kritiker och med insikten att bankerna måste börja ta ansvar och frågan varför tyskarna skulle betala grekernas bankkris. Med flyktingkrisen 2015 ändrade de opportunistiskt betoningen och gjorde invandringskritik till huvudfrågan och blev rekordsnabbt Tysklands tredje största parti. 

Det säger något om hur gemene man insett vansinnet i rikemansklubben EU och att dess "inga gränser för kapitalet" (migration ses av räknenissarna som "arbetsenheter" och så kalkylerar dessa kapitalistiska djävlar på en snabb inskolning av invandrarna i det nya landets värderingar för att därefter avtjäna ett livstidsstraff i den lågavlönade underklassen. 

Eftersom RovKapitalismen samtidigt urholkar den ursprungliga befolkningen och trycker ner merparten sämre livskvalitet eller t.o.m. ren fattigdom uppstår en motsättning mot de invandrade fattiga och den ursprungliga medel- och arbetarklassen som nu tilldelas allt mindre av livets sötma, utom kanske i västmetropoler, som i Stockholm där onda djävlar som Apple-Mogert älskar skrytbyggen för den allt mer världsfrånvända och livsstilsfixerade lokalbefolkningen (det är över sådana här svarta hål av dumhet som bomber kommer att falla i händelse av krig - aggression dras mot platser där mörker och okunskap frodas).

Horoskopen för de båda tyska partiledarna ritas i brist på exakt födelsetid med Solen i 1a huset för att representera "ledarnaturer". Kartorna är intressanta men ingen av dem har någon betoning på Jungfruns tecken, som bloggen funnit misstänkt i samband med den fruktan och osäkerhet den enkla arbetande människan finner och som leder till beröringsskräck med Främlingen, dvs invandrare. I mytens klädedräkt illustrerat som en som redan avskurit sig från människosläktet och bara vakar över sitt eget åkerfält innan Främlingen stiger fram som Underjordens herre själv, och våldtar den lokala jordens dotter! 

En bekant född i Jungfrun för vilken denna myt aldrig ligger långt från medvetandet under de senaste åren, producerar numera alltid paranoida fantasier om hur skumma utländska typer lystet blickar mot hans döttrar när de är ute i joggingspåret för att odla den typiska svenska blandningen av kroppsfascism och prostitution via sig själv som varumärket. En annan bekant, med revirinstinktens Kräfta stigande i öster granskar misstänksamt nationaliteten på de namn som lämnar betyg på nätet för lunchrestauranger för genom denna detektivinsats undvika platser som verkar ha en signifikant arabisk/muslimsk publik! 

Så här kryper vansinnet bitvis in i ett svenskt folk vars politiker lurat dem så djupt in i sekulär materialism att de står helt utan mänsklig kompetens att hantera den invandringssituation de Onda Rika Männens "frihet för kapitalet att flöda mellan länderna" instiftat under marknadsliberalismens era. Av inget annat skäl än att kapitalismen är så destruktiv har jag inget emot att SD vinner nästa val i Sverige och tyska AfD stärker sina positioner i valet efter det just avklarade. Västvärldens undergång måste troligen effektueras genom dess eget folk, väljarna.

Man nästan önskar att Underjordens herre skulle göra slag i saken och väcka svenskarna ur sin overkliga och skeva uppfattning om vad livet handlar om så att man kunde hoppas över det SVARTA kapitel som åter står för dörren! Men ett lokalt 11 sep i en svensk storstad skulle naturligtvis bara spä på det kollektiva vanvettet, precis som kända svenskar som Björn Ulveaus kommentarer kring religion efter 2001 vittnar om. Den som ingenting alls kan eller förstår, klarar varken att reagera konstruktivt på terror eller möten med främmande kulturer. Då tar den primitiva reptilhjärnan över, och den är helt svartvig (fly eller fäkta). 

Svenskarna är lustigt nog inte diplomatmaterial trots att vi gärna velat berömma oss om att kunna medla i internationella konflikter....

*****

AfD-ledaren Alexander Gauland:


Månen kan mycket väl ha nått till Skytten när Gauland föds men i det här fallet är sinnelagets placering inte avgörande. För det är i vilketdera fallet av det mer lättretliga slaget. I avoga Skorpionen skulle sinnet reta sig oerhört på all den energi (Mars) som syns i den expansionslystna Skytten - Skorpionens dödsfruktan väcks av granntecknet, dvs. invandrare i mängd eller hela den stora vida världen. Men om Månen gått in i Skytten får vi samma budskap, sinnet upprörs av Mars över Skytten tendens att breda ut sig/expandera och titta nu på Skyttens härskare Jupiter och hur den "fallna" och egocentriskt inskränkta Saturnus söker begränsa Jupiters tendens att "linslusa".

Månplaceringen är mindre viktig här eftersom slutresultatet pekar mot den snåla och egoistiska gränsdragaren Saturnus i båda fallen. Gauland föddes under brinnande Andra världskrig så man kan säga att han är ett barn i anden av den Versaillesfred som så misshagade Tyskland och fick dem att känna som övriga Europa straffat dem. Hitler - lustigt nog med samma emfas på Vädur och Skytt som Gauland - blev deras reaktion. Här är en åldrad politiker som, om man skrapar på ytan, mycket väl kan hysa nazistiska sentiment, skickligt maskerade bakom nya irritationsmoment. AfD kan nu ligga SD:s rötter närmare än Wolfgang Hansson i AB insåg! EU-kritik är bara början med den sådana här budskap.

En psykplacering i Skorpionen vore naturligtvis prima eftersom det skulle utlösa den sociala utstötningstendensen (samtidig betoning på avvikaren Skorpionen och den gruppsociala Vattumannen), men redan "kortslutningen" i Väduren är tillräcklig. Jag säger kortslutning eftersom generositetens Jupiter hålls kort av snåljåpen Saturnus medan gränsdragaren Saturnus i sin tur försvagas genom att Jupiter kommer med motsatt policy - någon bloggläsare förde Zlatan på tal apropå samma konjunktion men i Jordelementet, och den mannens förmåga att lyckas mot alla odds är enastående. 

Man kan säga att prövosamma Saturnus faktiskt kan FÖDA lyckans Jupiter för den som hanterar den här låsta kombinationen med intelligens och inte med känslomässiga attityder... Och Gauland är definitivt intelligent. Använder man Solen som ascendent - kognitionens egen symbol - kan man alltjämt använda detta horoskops femte hus för viss inblick (men det är en fattig ersättare för att ha den verkliga ascendenten och det verkliga femte huset som båda anses indikerar skärpan hos individen). Gauland får höga betyg eftersom femte huset ägs av Merkurius och denna intellektets och kommunikationens planet själv befinner sig med Solen i 1a egohuset. En listig man, detta!


AfD-ledaren Alice Weidel:



Till skillnad från det förryckta svenska folket har tyskarna inte barn som politiker. För att fånga in yngre generationer frontar AfD med kvinnan Alice Weidel, 37. Det är en acceptabel ålder för att ha hunnit samla sina tankar och livserfarenhet. Notera att hinduisk astrologi har en människans ålderstrappa där den mogna individualiteten - Solen - rullar igång sina år runt 38.

Möjligen bildar de här två "språkrören" en synergi när mannen har sin Venus i Stenbockens 24e grad och kvinnan bidrar med sin Sol i samma grad, och den eldiga (Mars) kommunikationen (Merkurius) i närheten. Det ser faktiskt ut som om det här Alice Weidel som gör slitgörat av de två, mannen flyger i en "högre himmel" (Eld och Luft) som den egentliga idégivaren medan den svårt jordbundna Alice mer fungerar som väghyveln.

Hon ger mig Hitler-vibbar för mig - se hennes iskalla blick! Och horoskopet är inte att leka med, här finns en sådan mäktig förmåga att binda folket till sig att jag sällan sett något liknande i ett politikerhoroskop.

Stenbockens "vilja till makt" är bara alltför uppenbar med Solen och Mars och Merkurius - men det är en vilja till makt född ur frustration över landets degenerering - Saturnus som äger alla dessa tre nyckelplaneter befinner sig själv inlåst i det onda åttonde huset för korruption och död. Jag har liknat dödshuset vid att det råder en radioskugga här så att vad som än kommer ur huset sker utan individens fulla medvetande. Husets invånare kan bara uttrycka sig indirekt, genom personens attityder (som ofta är negativa och vrånga - felfinnartypen) och Alice Weidel är en perfekt illustration av en makthungrig ledartyp som verkar genom ett missnöjesparti som AfD.

Men dessutom har hennes folkliga månsida en ofattbar förmåga att suga in många typer av människor till sig. Månen "upphöjd" i Oxen sägs vara förtroendeingivande och utstråla trygghet (det var så bedragaren Anders Borg vann de korkade svenskarnas hjärtan - så går det när en nation avhändat sig intellektet och går på "personkemi" eller "känslor"...). Men titta på de svarta pilarna i kartan, här är teckenhärskarna som ligger och bevakar sina hempositioner och hur den ytterligt starka ömsesidiga receptionen här blir en treställighet. 

Det är därför jag säger att den här kvinnan är en väljarmagnet, även om den balsam (välvilliga Jupiter i moderliga Kräftan) hon erbjuder innehåller väldigt blandade välsignelser. Med Stenbocken i 1a huset är Jupiter nämligen inte ALLAS välgörare utan en "verksam illgörare", dvs en som hycklar om sin välvilja. Den är dessutom exkluderande i den klaniska Kräftan som först och främst ser till "sina egna". 

Detta är ett solärt horoskop och har inget att göra med tidens och platsens öster och väster, men använder man kardinalpunkterna symboliskt är väster Jupiters svagaste läge. Dagens slut är nära och det är så dags att börja fundera över "expansion" (av trygghetstänkandets princip Kräftan) när den dagliga gärningen nått sin fullbordan. Det lunära sinnelagets disponent Venus i 12e huset för världsliga förluster disponeras i sin tur av denna bortdöende och onda Jupiter-i-Kräftan och utan att analysera budskapen sönder och samman, tycks också detta horoskop illustrera missnöje över att "de egna" (= infödda tyskar) råkat på svåra tider och drabbas illa. 

Även här representerar Skytten någon slags expansion som man inte kan harmoniera med (Venus) eftersom det leder till 12e husets materiella förluster. Månen (HEIMAT, hemmet och de egna - här utsträckt till att vara hela hemlandet) är i nöd sedan dess själ (Venus) hamnat i händerna på den expansiva Skytten. Ur detta perspektiv kan Skyttens härskare Jupiter (i Kräftan i väster) till och med indikera en rent nazistisk önskan om att se etniska minoriteter död vid deras dags slut. 

Det är just de vibbar jag får när jag för första gången ser henne på bild: Alice Weidel kan vara ytterligare en nazist som gör sin första återfödelse sedan Andra världskriget och återigen föds som tysk och med samma mörka instinkter (dolda i 8e huset). Helt spekulativt naturligtvis, men kring väldigt livliga 6e, 8e, eller 12e hus får man alltid signalen att här finns ett väldigt stökigt tidigare liv som ligger och puttrar under ytan. När den här människan dessutom föds med Solen i Stenbocken och disponenten Saturnus står i åttonde, signaleras en gammal rutten vilja till makt som ännu inte lämnat den här själens "intrapsykiska system"...

*****




Det kanske var så här västerlandet var tvingat att gå under: efter valet av kolonialism och förtryck av andra folk blev kapitalismen och förtrycket av det egna folket en naturlig sista akt. Det blir därför under ekonomismens sista skede allt brakar samman i allas hat mot alla, och naturligtvis kommer västerlänningarna i denna nattsvarta historiska era att dras mot extremhögern.

Apple-Mogerts konsumtionstempel i Stockholm kommer i näst-nästa generation att ligga brända och plundrade. Först när mänskligheten (i väst) till fullo förstår sin inneboende destruktivitet kommer man åter att söka den socialistiska lösningen. I dagsläget är vänsterns orealistiska "kärlek och materiellt gott åt alla" meningslös. Så länge kapitalismen står för den underliggande strukturen kommer högern med rätta att kunna håna vänsterns "kulturmarxister".

Europas befolkningar måste nu först fullfölja pendelsvängningen där de söker sig högerut och mot dem som bestjäl dem på allt gott och först efter nationalstaternas implosion (den ena efter den andra i ett Tredje världskrig) kommer händer att fatta varandra på det globala planet och "fair trade" UTAN någons vilja att profitera på den andra, bli verklighet. 

Det är ett helvetets trekvartsvarv av ett århundrade som nu vidtar, räknat från Saturnus ingress i universalistiska Skytten tidigare i år.

27.01.2017 - 21.06.2017
27.10.2017 - 24.01.2020


Saturnus backade tillbaka in i Skorpionen under året men återupptar sitt saturniska "förtätande" av framtiden i sena oktober. Detta betyder att Saturnus kommer att tydliggöra och rita konturlinjer kring alla sin disponent Jupiters förehavanden.

Jupiter passerade:
  • Jungfrun  12.08.2016 - 12.09.2017
  • Vågen 13.09.2017  - 11.10.2018 
  • Skorpionen  12.10.2018 - 29.03.2019
    och 23.04.2019 -  5.11.2019
  • Skytten  30.03.2019 - 22.04.2019
    och 6.11.2019 - 24.01.2020

De här sträckorna blir intressanta först när man relaterar dem till ett subjekts horoskop. Världshoroskopet existerar inte, men i relation till varjehanda regering (valdagshoroskopet) eller institution (t.ex. EX:s bildande) eller t.o.m. enskilda makthavare, skulle de här milstolparna kunna vara intressanta och antyda "väderomslag".

Ur symbolikens eget perspektiv är förstås Jupiters passage genom Skorpionen knäckande usel och makalöst reaktionär. Saturnus stor reda att definiera (via begränsning/konturlinjer) framtiden (Skytten är ett futuristiskt tecken), men när Skyttens disponent passerar Skorpionen tycks framtiden kolsvart. Detta är tiden att bli bekant med Syndens Lön för regeringar, institutioner och makthavare. Räkna med en värld i ännu mer oreda om bara ett år.

*****

Vad får bloggaren att påstå att vi ska börja räkna ned västerlandet just fr.o.m. denna Saturnus ingress i Skytten? Är inte var och en fri att välja sin rytm bäst han eller hon vill - det sägs ju inte finnas några objektiva sanningar längre?

Visst är det här ett godtyckligt starttryck på stoppuret! Bloggarens enda ursäkt för att dikta ihop det här är att han utifrån astrologins egna spelregler står i ett bekymrat oppositionsförhållande till der Zeitgeist. Bloggarens liv kommer också att genomgå någon härdsmälta under den period jag just pekade ut som den mest kritiska genom att ha blivit född på följande sätt (bilden från ett annat inlägg innehåller markeringar utan bäring på frågan om individens personliga koppling till den universella dharman som styr tidsandan):



För Tvillingascendenten är det alltid Vattumannen som äger det 9e huset för det gudomliga. Luftelementet leder till en önskan att konceptualisera eller återge den rena kognitionen som tankar eller som logiska begripligheter. 9e husets ägare ses här nedsänkt till västra horisonten där den exakt kontaktar det mottagande sinnet (Månen) hos det nyfödda barnet. 

Saturnus blir den nyföddes sparringpartner och ja, uppfostran var strikt men också fylld av näsvisa religiösa släktingar som hade åsikter om vad som borde ingå i en komplett uppfostran (filosofin tillkom långt senare på eget initiativ eftersom det här var en enkel barndomsmiljö).

Lite lekfullt kan man säga att Saturnus är en avatar (sanskrit för en "nedstigare") som kommer till mötes från himmelen samtidigt som barnet stiger fram från underjorden (moderns sköte).

Men nu börjar problemen på den här kartan, för i praktiken kontrolleras Saturnus gränsdragning av en lägre stående makt som ascendenttecknet Tvillingarna, Budbäraren, inte har någon anledning att underordna sig. Avataren Saturnus stiger ner från himmelen till den expansiva Skytten ett år då Skyttens härskare själv regredierat till en nivå under dess skyttiga frihet: Jupiter finner sig verka enbart på den biologiska eller Vegetativa Själens nivå, i Skorpionens tecken, en symbol för dödsskräcken som driver Naturen att söka fortplanta sig sexuellt om och om igen. Denna nidbild av en människa fångad i det expanderande biologiska träsket, värjer sig den fria Tvillingarna mot i öster. Så vidtar ett livs nyfikenhet på vad människan egentligen är, om inte en bara en vandrande köttslamsa utan högre mening eller mål.

Det här är bara en av många och ofta besynnerliga kombinationer som ett par planeter kan bilda och som i kod presenterar problem som den återvändande själen ställs inför. Bloggaren valde t.ex. att inte fortplanta sig och sätta ännu en vandrande köttslamsa till denna planet i denna tid. Självförverkligande genom avkomman var nog det första han genomskådade som litet barn. Jag tror alla barn märker när vuxenvärlden instrumentaliserar dem för sina egna syften men sen glömmer de flesta bort objektifieringen och upprepar själva föräldrarnas misstag: se det horribla amerikanska samhället där föräldrarna ska göra småstjärnor av sina barn för att kompensera sina egna relativa misslyckanden som människor.

Vad som ändå gör bloggarens härva i väster intressant är hur det inte har ett dugg med honom själv att göra eftersom Saturnus ägare Jupiter inte knyter an till något "personligt" i horoskopet. Detta är en äkta symbol för att den näriga och giriga Vattensjälen verkligen är en fiende och en olycka för alla som har målsättningen att bli mer än utbytbara förbrukningsvaror i den onde rike mannens händer. (I senantiken argumenterade man inte mot kapitalister utan mot Djävulen, den onda demon som utropat sig till ägare av denna värld.) Både marknaden och det andefattiga biologistiska synsättet förkastas via de här budskapen. Himmelens vilja är alltigenom en order om att förkasta de ovärdiga på bloggarens himmel. Svår tid att återfödas i när hela västcivilisationen bygger på att degradera och lura människorna att välja den sämre av de båda vägarna!

Det feldöpta Tarotkortet Älskaren
går tillbaka på Platons diskussioner
om hur Älskaren har att välja
mellan en bättre och en sämre väg...
  
Om Saturnus är Tidens herre och här står som en nedstigen avatar redo att spara det nyfikna sinnet i Tvillingarna är det kanske ingen slump att den här bloggen intresserat sig för astrologin och de sju antika planeterna som konstruktörer av olika individuella portioner karaktäriserad Tid.

Framåtblickandet via astrologisk symbolik har först på sistone börjat roa mig och bloggen innehåller ett fåtal prognoser, vilka minns jag knappt själv. Att jag förutspådde ett plötsligt svenskt slocknande av generositeten mot EU-lycksökarna (tiggarna) 2015, i takt med planeternas ompositionering, blev bara ett halvt rätt. Det var flyktingströmmen som hamnade i fokus precis vid förutspådd tid. Men det temat var förstås närbesläktat.

Inga kommentarer: