Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 18 september 2017

Ockret bakom det ovärdiga haveriet Nya Karolinska

Det är bara att inse. Att SvD skriver undertryckt upprörda artiklar om den ekonomiska skandal som Nya Karolinska Sjukhuset - vård för de rika i Stockholm - blivit, kommer inte att förändra något i grunden. Stockholm har valt den mörka vägen och kommer att vara en av krigsskådeplatserna i det framtida, ultrasegrerade Sverige där krig kommer att utkämpas mellan de Fattiga och de Rika. 

Det är bara att ta artikelns stickprov på två av de inblandade och inse att det bloggen kallat Den Onde Rike Mannen är spridd som som en unken andlig närvaro över hela landet. Denna dimma verkar genom alla korttänkta självberikare.

Ta moderata landstingsrådet Svenonius och hennes standardfras att man gör allt man kan för att hålla utgiftsnivåerna nere. Hon har okejat kostnadsnivåer som t.ex. innebär 94.000 kronor enbart för att serviceföretaget ska titta på en dörr som behöver justeras! (Serviceföretaget är byggherren Skanska med sin brottspartner, en brittisk riskkapitalist som här i Sverige för att stjäla svenskarnas skattepengar så långt det är möjligt.) 


Jag hade redan en sparad karta för Svenonius på hårddisken, från den 28 april 2012, men som aldrig använts för något inlägg. Jag undrar just vad kvinnan var i hetluften för vid den tiden. Regeringen Reinfeldt och slösaktiga Filippas dynasti. Det gällde säkert Karolinska då också... Det här är en mardröm som ingen politiker kommer att reda ut eftersom alla vill göra Stockholm till en dyr rikemansstad. Vårt komplex från gamla Fattigsverige sitter i än - se bara på arbetarklasstaden Västerås som byggde sig en amerikansk skyskrapa. Vilket patetiskt folk vi är!

Granskar man Svenonius horoskop är det uppenbart att hon sugs in i Den Onde Rike Mannens sfär eftersom födelsehoroskopet saknar nyansering. Det är bara känslofyllda stormar (Eld & Vatten-kriget) och en hämningslös kärlek till Magnifika Skrytbyggen - se favoriseringen av "det gigantiska och konungsliga" i hennes 10e statushus och hur Solen i Skytten fullständigt är med på herrarnas noter. Hennes psyke i Skorpionen har en disponent (Mars) som står i byggherrens eget tecken, Stenbocken, så det är inte svårt att förstå att hon säger ja till varje prislista de onda kapitalisterna beordrar henne att godkänna - hennes själsvirke är så onyanserat att hon inte hade vett att bli annat än en moderat. 

Men låt oss inte göra partipolitik av horoskopet - det påminner om den hopplöst högervridna sossen Apple-Mogert (Stockholms stadsbyggnads- och skämtkulturråd). Banala människor kommer i alla partifärger. Stockholm har blivit ett löjeväckande tillhör för små människor med storhetsvansinne!

Ulf Nohrén, vd för bolaget som bedriver värsta sortens ocker via sina serviceprislistor, vägrar förstås kommentera i SvD. Hans horoskop visar att de fyra elementen inte kan knytas till moralisk fiber. Om man håller sig till sinnelaget (Månen) ses här en typisk Eld & Luft-varelse, som bloggen tidigt kallade en "kreativitetens signatur". I detta fall tycks talangen begränsad till att skapa fantasifulla kostnader för de mest triviala hantverksuppgifter! Lyfta ur en diskho och sätta i en ny: tjugo-fucking-tusen kronor!


Den onda materialismen avslöjas av det tredje huset som tillhör räknenissar och det ägs, tillsammans med "den onda daimonens" eller förlusternas 12e hus av pengarnas Venus, som ur sinnelagets perspektiv här tar horans eller fresterskans roll och i Månens fantasier lindat maktens 10e hus runt sina fingrar (tillsammans med den ohederliga räknenissen Merkurius). 

För ett sinnelag/Månen i Lejonet (som alltid hungrar efter det storslagna) blir detta ett omen om att pengarna förstoras upp till helt bisarra siffror i linje med Lejonpsykets hunger efter DET STORA! (Se några tidigare inlägg om Apple-Mogert, t.ex. detta.) Eld och Jord brutaliserar varandra, förgrovar varandra - ännu en astrologisk klassiker som t.ex. kan skymtar i horoskopet för Svenskt Näringsliv också med Lejonet i 1a och penninghungriga Oxen i 10e. 

Byggherren Saturnus befinner sig här i Luft (blåkartor och planritningar) och det är förstås den verksamt onda Venus i Oxen som äger även 3e intellektshuset, vilket gör detta till en verkligt ond och förrädisk planerare! Missa inte att den "onda" Venus smittar ner Merkurius vilket även drabbar den kognitiva Solen (ägd av Merkurius). Både Sol och Måne är alltså störda av en dålig penningmentalitet!


PS. Den här typen av inlägg är förstås polemiskt. Ingen ska använda kommentarerna som bokstavlig vägledning för andra horoskop. Just i detta fall passar symboliken, men en månkarta gäller alla födslar under två dygn och det kommer att finnas variation i uttrycken beroende på äkta (fysiskt) ascendenttecken och indikationer via graderingar så subtila att den här bloggen - mest intresserad av övergripande gestalter - inte ens brytt sig om dem. 

Texterna, har jag resonerat från första början, måste gå att läsa av nyfikna ickespecialister, förutsatt förmågan att läsa aktivt och själva bygga upp "caset" i sitt medvetande. Astrologi är verkligen ett perfekt uttryck för den slitna frasen om att kunna "hålla många bollar i luften".

Inga kommentarer: