Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)lördag 30 september 2017

Nazister, nazister. (Nyliberala Göteborg drar till sig skiten)


Polisen räknar med kaos i samband med demonstrationen i Göteborg med tillresta nazister från flera länder. Hur illa är horoskopet för marschens start klockan 11?

Vågen stiger i öster, en känslig ascendent med uppgiften att upprätthålla den sociala harmonin. Men horoskopet är ju inte ställt för polisen eller medborgarna och deras sociala kompetens - subjektet är ju nazidemonstrationen! Helt klart är att manifestationen skildras som något som "ligger i Rättvisans Vågskålar". Manifestationen som sådan kan inte klandras i så måtto som ascendenthärskaren Venus är en verksam välgörare och dessutom ockuperar det 11e huset för ideologi, sociala grupperingar eller ideal i största allmänhet. Det är helt enkelt en marsch i harmoni med den svenska yttrandefriheten, även om ideologin är förhatlig för de flesta som kan Europas historia.

Vilket är då hjärteämnet för demonstrationen? Solen är hjärtats eller identitetens symbol och här står den i 12e offerhuset. Marschens centrala idé är således rätt självdestruktiv eftersom 12e huset knappast är rätt position att arbeta från om det är världslig framgång man söker! Huset uttrycker sig genom kloster och sjukhus och andra avskilda platser där antingen människan söker sin själs rening eller helt enkelt kroppsligen placeras pga. fysiologisk eller mental ofärdighet. Betyder det nu att marschen som sådan är ett okej uttryck för en gruppåsikt men att horoskopet på en djupare nivå avfärdar nazismens Jungfru-lika kräsenhet när det gäller allt i livet, tecknet är hopplöst petigt i klädval, ingredienser i maten och ibland också med vilka den vill umgås med.  

En väninna med Månen i Jungfrun gick igenom en hel dejtingsajt (på den tiden fenomenet var nytt) och slet nog ut sitt ansikte inför hela Stockholm efter att ha dejtat hur många som helst utan att hitta, som hon halvt på skämt uttryckte sig, "ståndsmässig". Några år senare dök hennes sentiment upp som det mest avskyvärda och naziliknande jag sett: jag tror dejtingsajten hette Elitsinglar, där korkade nollåttor med bra löner inbillade sig att de var värda en lite bättre partner än andra - och så mötte idioter andra idioter. (Bloggaren har aldrig prövat dessa sajter och kommer aldrig göra det, mänskligheten har helt spårat ut, här i början på den teknologiska revolutionen och jag kan inte känna någon djupare samhörighet med folk som inte kan bedöma värdet av de nya sociala beteenden som it-fascister och kapitalister pressar på dem.)

Eftersom 12e huset indikerar offer, skulle man kunna läsa Sol-Jungfrun i detta hus som att marschen handlar om att eliminera patologisk kräsenhet och självisk inskränkthet och framför allt Jungfruns välkända "kroppsfascism" och fåfänga. Men eftersom vi redan vet att det är en nazidemonstration vet vi att symboliken rör Jungfrun som xenofob, invandrar- eller rashatare, en slags efterbliven bondtölp som fruktar allt som inte är lokalt. Flera länders tillresta nazister visar förstås att det marscheras för mer än bara nationalism, det är klassisk rasdiskriminering som står på programmet. 

Mycket riktigt: 11e idealhuset innehåller en ascendenthärskare som är rejält solkad av hatets och splittringens planet Mars, i envig med lagens långa arm Saturnus. Med en aggressor som angriper gränsdragaren Saturnus och en Saturnus som i sin tur söker begränsa Mars förmåga att dominera och skada ser man en av den indiska astrologins sällsynta ömsesidiga aspekter och som i mina ögon bildar en ond spiral av våld och repression och mer våld...

För ren och skär raslära, där vissa folk anses mer värda än andra (och vissa folk bara är "sopor" att bränna i avfallsugnarna), befinner sig psyket/Månen passande nog i Carl von Linné-tecknet Stenbocken idag. Ett själlöst tecken som är mest intresserad av yta och hudfärg och maktförhållanden. Det är inte alls förvånande att hitta denna "sinnesrörelse" en dag för en sådan omskriven demonstration och bloggens hypotes om att kombinationen av Skorpionen och Stenbocken (Vatten och Jord) kan ge den mest iskalla sociopattypen får här en viss bekräftelse. Den iskalla Saturnus står i Skorpionen och disponerar från hatiskhetens och den pinsamt simpla biologiska fortplantningsperspektivets symbol över sinnelagets Måne i taxonomins (hackordningens) Stenbocken. 

Här ritar himmelen upp en klassisk återvändsgränd: själens totala syndafall ner i den mest overkliga av världar, den där man verkligen tror den fysiska kroppen är en faktor att fatta beslut utifrån! På många sätt är nazimarschen precis det västerlandet i övrigt representerar - se arbetsmarknaden och bortsållningen av "fula" och "gamla" vilket svenska företag är extrema i. Det är som nazimentaliteten är själva livsblodet i det svenska näringslivet (vilket det en gång var...). 

Det är därför typiskt att dinosaurer som t.ex. Aftonbladets politiska skribenter käftar om nazidemonstrationen istället för att avslöja det kapitalistiska systemet som den verkliga Nazin. Det kan inte dessa skribenter eftersom de är så föråldrade i tänkandet och bara ser till "jobb och fredagslön". Vill man läsa politiska krönikor som söker framtidens och framkomliga vägar ska man noga undvika flera av AB:s skribenter och alla borgerliga tidningar. Det är faktiskt bara lilla ETC som glimtar till i en artikel då och då som brottas med problemet hur i hela friden kapitalismen ska kunna avvecklas utan blodig revolution eller ett Tredje världskrig som dränerar Gamla världen och USA så totalt att man lämnar fältet fritt för en ny bärare av stafettpinnen. 

Talar om Kina. Indien har blivit lika ondskefullt som USA, vilket en indisk kvinna, fd. journalist i huset där jag bor, sade för många, många år sedan. "Glöm det mystiska Indien med yoga och heliga män", sade hon skarpt. "Det landet är mer materialistiskt än till och med Sverige." Hon har numera lämnat Sverige, materialism OCH den stockholmska själlösheten var väl en alltför torftig anrättning.

Såå... blir det full batalj på Göteborgs gator? NEJ. Solen är för svag i 12e. Den våldsspridande ideologin (Mars i 11e) kontrolleras av en Saturnus som vi kan läsas som "lagens långa arm" och dess styrka använder sig av samma Mars som nazisterna, men enbart i syfte att neutralisera (döda) våldsnazisterna. Huruvida våldsamma antidemonstrationer också tecknas av den här kartan leder till mer tolkning och huvudkliande än kartan är värd. Horoskopet är skit, som synes, och det är bara att beklaga de barn som föds runt den här tiden. De återföds med tydliga problem som har med fri och hälsosam utlevelse av sin aggression och ett repressivt freudianskt överjag. "Göra uppror mot systemet eller falla in i ledet?" - så verkar den hårdnackade låsningen mellan Liv och Död, Lejon och Skorpion, uttrycka sig här.

 
 

3 kommentarer:

 1. Marschen startade kl 13.00, inte 11.00. Då kanske skorpionen stiger istället? Det skulle i så fall passa bättre tycker jag, med hatets o våldets planet som horoskophärskare, o i attack mot sitt eget tecken dessutom.
  Är i Gbg nu, men var inne på mässan då och slapp se skiten...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser att det blev fiasko för nmr - fullföljde inte ens marschen pga sin envishet att inte starta på anvisad plats. Så det där med att horoskopkartan är skit stämde ju verkligen ur deras synpunkt. Och hur väl stämmer det inte med att deras envishet ställde till det för dem när mars o saturnus bråkar med varandra just i de envisa, tamasiska lejonet o skorpionen! :-)

   Radera
  2. Tack för påpekandet! Jag skrev i flygande fläng och råkade i hastigheten plocka 11-slaget, nämnt några gånger här:

   http://www.expressen.se/gt/sa-lamslas-goteborg-av-demonstrationerna/

   Men det är snarare motdemonstranterna som grupperar sig fr.o.m. 11-slaget och under sociala balanssymbolen Vågen/Venus. Med tanke på Venus och Mars konjunktion fungerar lustigt nog båda horoskopen, och central är förstås lagens långa arm som negativt (i Skorpionen) använder det positiva våldet från Mars för att dämpa ner densamma situation.

   Som du säger, demonstranterna gjorde bort sig genom att strula med färdvägen, vilket gav polisen en möjlighet att Saturnus-begränsa dem och kontrollera den våldsamma emotionella energin i Lejonet.

   Den tunga posten i kartan (särskilt med Skorpionascendenten) blir förstås kraftmätningen mellan Saturnus och Mars - och så fredsaktivismen Venus involverad i dramat där den Stora Illgöraren (statens våldsmonopol) alltid har makten över den Lilla Illgöraren (nazis).

   Enligt den rättade ascendent är det här polisens show från början till slut, händelsevis just som medierna rapporterar detta riggade uppträde som ska ta blickarna från den djupare problematiken i väst, själva det ekonomiska system på vilket alla dessa piruetter uppförs...

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.