Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 5 september 2017

Moderaternas yrkande på tiggeriförbud

Det intressanta med moderaternas yrkande på nationellt förbud mot tiggeri - ett i sig helt korrekt ställningstagande - är att partiet har smutsiga baktankar med det. Enligt DN:s publiceringstid stiger nämligen den ONT FÖRVÄRVADE RIKEDOMENS JUPITER gradexakt i öster i fattighjonets tecken Jungfrun. Precis som den också steg i öster i Nya Moderaternas partihoroskop. 


Detta tolkar jag som att partiet har så dåligt samvete för de egna medlemmarnas orättfärdiga klassresa på andras bekostnad att de söker återskapa den borgerliga illusionen av präktighet genom att eliminera påminnelserna om världens ojämlikhet. 

I så fall måste också åtminstone Stockholms stad lägga mer krut på att hålla gatorna rena, jag flyttade hit vid 14 för 43 år sedan och har aldrig varit med om en så pisstinkande, nerbajsad och allmänt skitig stad med papper och skräp överallt som de senaste åren. 

Det verkar t.ex. som hela nattsuddarstockholm står och urinerar 50 meter från Rosenbad där ett helt område invid en glasskiosk ligger höljd i en Lützendimma av frän urinstank!

Kan ett orent motiv ändå rättfärdigas av handlingen? 

Enligt statsfilosofen Platon är det ingen tvekan om att ett land (eller stadsstat) måste se till att hålla parasiter borta ur landet. Den konflikträdda svenska folkmentaliteten i kombination med en lika tandlös inbillning om att vara något slags världssamvete har gjord tiggerifrågan till en parodi på vekt statsmannaskap från regeringen Löfvens sida. Ingenting har hänt på flera år!

*****

Jupiter står för välstånd och även för de verkligt förmögna toppskikten. Allt detta välstånd är väsensfrämmande för Jungfruns tecken som underklass eller i bästa fall en lönearbetande medelklass. Det råder därmed bestickande dissonans mellan planet och tecken och Jupiter blir inte äkta rikedom utan en ohederlig chanstagare, klippare, eller någon som spekulerar i stora och lätta pengar. Vad som nu är "stora pengar" beror förstås på utgångsläget, men jag har flera gånger på den här bloggen liknat "EU-migranterna" vid samma patrask som EU-positiva politiker - alla deltar i samma lek för att söka berika sig själva eller sina primära (ibland nationella) intressen. Ingen av den är med i EU för att de ser fram emot en ny global värld BORTOM kapitalism och profittänkande. 

Därför är tiggarna här som "onda jupiteraner" de också. Underklassen ska inte räkna med "lätta pengar", det är Jupiters besked som "verksam illgörare" i lönearbetarens eller slavens tecken.

Det intressant är förstås att tänka ett steg längre. Vilka ska Moderaterna inrätta som ny underklass istället för tiggarna sedan de rensats bort från gator och torg? Vilka skriker efter billig men mer utbildad arbetskraft än någon tiggare kan tänkas uppnå, men till lägre kostnader? När de symboliska tiggarna är ur åsyn kommer högern att fortsätta proletarisera allt fler ur medelklassen och den lägre medelklassen. 

Så vad är egentligen vunnet om man hörsammar kravet från Moderaterna, givet deras större agenda? Frågor i en förvirrad tid där bara en dåre tror kapitalismen kommer att överleva ens femtio år ytterligare.


Tillägg

För att förekomma kritiker: när jag använder ordet "parasit på samhället" menar jag samma sak som att "arbetaren är värd sin lön". Jungfrun är flitens tecken som regeringen Reinfeldt en gång berömde sig och medelklassen om att vara flitig och inte ligga någon till last.

Men Jupiter, när den felar, har en gammal tradition om sig att vara en lycksökare och detta bekräftas av den indiska traditionen som kopplar planeten till 5e huset och "spekulation". Den som strategiskt placerar sig och sin bössa framför livsmedelsbutiken är inte ett ögonblick bättre än den svenska spekuleraren i värdepapper För att inte tala om Nya Moderaterna vars "onda" JupiterJungfru i 1a huset indikerar parasiter av värsta sort! Att de nu vill få bort tiggarna från gatorna är, som sagt, bara för att de blir påminda om vilka de i djupet är.
 

Inga kommentarer: