Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 29 september 2017

Lilla bekräftelsen (astroutlåtande som slog in)

Jag astrokommenterade systrarna i First Aid Kit för exakt fem år sedan, men tyckte mig i den yngre systern Klara se en utbrytartendens mot sololirande som kunde äventyra duons karriär. Nu publicerar AB en färsk intervju som delvis besannar min gamla prognos, strikt baserade på skillnaderna i de bådas födelsekartor.

Det var Klara som stack - till England - men skälet var inte solokarriär utan en förälskelse (som tog slut). Att duon tog 1½ års paus förklaras dock inte med denna sorti utan för att de "lite grann tappat glädjen att spela". Johannas ord är naturligtvis den klassiska rationaliseringen, eller som bäst halva sanningen. 

I vilket fall är de på gång igen, så den astrologiska profetian var inte så förödande för varumärket. En investering som Stora Bolaget enligt AB tycks vaka över som en hök med strikta order om vad som får och inte får sägas. Fy fan vilket helvete kapitalistens sista årtionden på jorden har artat sig till. Folk blir sparkade för minsta lilla av en allt ondare Storpotatis i näringskedjans parasitiska topposition.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.