Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 22 september 2017

Kommunikationshaveriet Reinfeldt

Det är begripligt att Socialdemokratin inte vill gå till historien som de klåpare som ställde till med 2017 års IT-skandal hos Transportstyrelsen och sen inte hade någon ordning på sin egen interna kommunikation. Särskilt om det visar sig att den föregående regeringen Reinfeldt var minst lika inkompetent!

Nu, berättar AB, anmäls i synnerhet förre statsministern till Konstitutionsutskottet för (en tandlös) utfrågning och som troligen inte får några praktiska följder. Skälet är att Reinfeldt-patrasket verkar ha glömt att med ett enda ord styra Transportstyrelsens uppmärksamhet mot säkerhetsrisker i samband med den nya svenska girigheten där högern skulle kapa kostnader och i princip outsourca hela Sverige till marknaden.

Så det är bara att plocka fram ett tacksamt horoskop ännu en gång, klåparen och smålögnaren Fredrik Reinfeldts generande svaga karta, svag med tanke på att det är en statsmans horoskop vi har framför oss. Istället för att välja ut de bästa bland sina likar valde svenskarna rena dussinsjälar, eller än värre, att sköta landet i folkets namn.



Som landets Huvud vid tiden är det (som jag argumenterade vid den tiden) helt korrekt att anamma den antika tanken att såsom Ledaren är till sin karaktär och andra, mer personliga kvaliteter, så artar sig också nationens öde. 

Nu var Reinfeldt "rätt man på rätt plats och i rätt tid": Sverige befinner sig 2002-2020 under en ödescykel kontrollerad av demonen Rahu, och då den ligger i nationalhoroskopets 3e kommunikationshus var en sjuk förslappning av svenskarnas förmåga och t.o.m. lust att kommunicera med varandra väntad. Det är IT-vågen och framför allt Apples introduktion av sin smartfån 2007 som i grunden skadat i synnerhet svenskarna. 

Det vore intressant att i en stor studie undersöka om något annat folk så tanklöst anammat sociala medier, fimpat telefoni och mejl - kort sagt gammalt hederligt tankeutbyte, och blivit mentala nollor som bara orkar peta ihop några ord till livstecken mellan all sin överkonsumtion av lättsmält bildmaterial på nätet? Jag skulle tro att de extremt tjuvaktiga svenskarna (Pirate Bay och illegal filmnerladdning) har tappat mer i IQ-poäng än något jämförbart västland. Detta har naturligtvis glatt den onde rike mannen oerhört, för ett folk utan språk är lätt att styra i önskad riktning.

Det är därför inte svårt att notera hur Reinfeldts karta på varje kommunikativ punkt är en ren katastrof, och det här skrev jag egentligen gång på gång under den regeringens år. 

Men låt oss punkta upp problemen en (förhoppningsvis) sista gång:

Jungfruascendenten anknyter direkt till kommunikation genom sin härskare Merkurius. Men den här planeten står i ett tystnadens eller exilens hus, det tolfte. Exil, på den tid astrologin tog form, var inte lustigt. Det kunde innebära slutet för en människa att tvingas lämna landet efter att ha förbrutit sig. Alla kontaktnät gick förlorade och det var bäst att man var född aristokrat och hade vänligt sinnade familjer i utlandet som tog emot... 

Man ska skilja exilen i 12e från den moderna människans möjligheter att resa över hela världen. Ingen utvisning från ett hopplöst läge utan snarare en frivillig våghalsighet och vilja att prova något nytt: det 9e huset står för hoppfullhet och upptäcktslusta.

Båda husen korresponderar naturligen med expansionens planet Jupiter, men 12e en "negativ" expansion där yttre framgång skalas av men inre tillväxt kan ske, och det 9e som på många sätt påminner om nyplatonismens gudomliga och expanderande utflöde från Den Ena, som på ett sent stadium resulterar i vår värld. Det 9e liknar i den meningen en gud som "emanerar" lite diffust och öppnar upp nytt livsutrymme, inte för att man gjort sig skyldig till något som tvingar i exil utan av "hjärtats överflödande godhet".

Reinfeldts kommunikations-Merkurius står alltså illa i 12e exilhuset, vilket tycks beröva honom förmågan att tala väl. Han var nästan lika klen i sin språklighet som Löfven i början av sitt statsministerskap och båda dessa medelmåttor verkar ha fått enormt mycket mediaträning. De var knappast några naturbegåvningar...

Reinfeldt har dock ännu fler problem i förmågan att tänka merkuriskt-logiskt och att träda upp orden på samma sätt (nog för att han lät extremt stolpig och byråkratisk och det ofta gnisslade illa i skarvarna där hans förmåga att bygga längre och grammatiskt sammanhängande utsagor fallerade). Samtidigt som hans Merkurius går i exil träder den aktiva illgöraren Mars (en omoralisk planet!) fram i 1a egohuset och är troligen den strunt som lade saker som "Jag, Stridshästen" i hans mun när sagan redan var all. Den här planeten är naturligt ond och skapar splittrig och oenighet men för just Jungfrun är den extra dålig som både naturlig och verksam illgörare. 

Varifrån kommer denna ondska? Jo från Mars tillfälliga ägarskap över det amoraliska 3e kommunikationshuset, som är går i den hatiska Skorpionens tecken! Detta är inte heller ett gott omen för den f.d. statsministerns intellektuella natur och än värre blir det när statens symbol Saturnus griper efter honom från det en Jungfruascendent betraktar som sin värsta fiende: pappa staten (Saturnus hemma i Vattumannen men i 6e fiende och olyckshuset). Om man principiellt anser det hyperorganiserade Luftelementets Vattuman vara en fiende som irriterar ens tankeliv och logisk svårt, vad innebär det för den egna förmågan att tänka konstruktivt, logiskt eller t.o.m. bygga grammatiskt korrekta meningar? Saturnus är ju grammatikens "ryggrad", en planet som representerar principen bakom ett ting. 

Detta är dessutom en slirig kontakt mellan Saturnus i Luft och Mars i Vattentecknet Skorpionen som tackar nej till intellektuella system som dem Reinfeldt hatade allra mest: en överinseende stat (Saturnus) baserad på hela folkets (Vattumannen) väl. Jungfrun i 1a huset är många gånger ointresserad av hela folket som konception, tecknet är för jordnära, materialistiskt och ointresserad när frågorna handlar om något annat än om det gynnar den själv.  Och i vissa kartor brakar hela det antisociala helvetet löst, som i den här borgarbrackans extremt själviska karta. 

Hur skickligt zodiaken konstruerats ser man snart när man funderar över varför varje tecken i öster ser olycka och fiendskap i det tecken som tillfälligtvis kontrollerar det 6e, eller för den delen det 12e förlusthuset.

Vi har hela fyra negativa besked som rör logiken och kommunikationsförmågan hos Reinfeldt: Merkurius i 12e, 3e husägaren Mars i 1a, Saturnus i störning mot 3e, och för det fjärde och ännu inte nämnt: 3e kommunikationshuset skadat av den halshuggna (eller straffade) demonen Ketu. De två månnoderna Rahu och Ketu anses onda i Indien men deras beteende i det enskilda fallet hänger mycket på var de befinner sig och hur disponenten fungerar. I Reinfeldts fall är 3e huset ett av de onda (men lyckligtvis reformerbart enligt hinduisk astrologi). 

Eftersom tredjehusägaren Mars är både naturligt ond och verksamt så OCH placerad som ett (av flera) uttryck för Reinfeldts ego, är det emellertid en ryslig historia som framtonar runt den här mannens intellektualitet och brist på heder. Draksvansen/Ketu är helt enkelt inte alls någon bra faktor i 3e kommunikationshuset och det skulle mycket väl kunna vara så att den drabbar honom som en förödande "halshuggning" någon gång i karriären. Var valförlusten 2014 ett bra exempel på hur stirrigt det blir när huvudet huggs av och man står kvar som "svansstumpen"? Reinfeldt som en makalöst dålig förlorare drog järnet direkt! 

Och vad händer t.ex. med hans konsultarbete för Bank of America? Han verkar inte längre finnas på deras lönelista (även om rika håller varandra om ryggen och Reinpelts företag sägs gå bra). Upptäckte amerikanerna att han inte var tillräckligt kompetent för den funktion han togs in för i megabanken? Inga svenska medier tycks finna detta värt att undersöka och skriva om.

Kort sagt, med sådana här omen i Huvudets karta är det inte så konstigt att inte heller den disciplinlösa Stridshingstens underhuggare hade vett att inkludera varningar om säkerhetsriskerna i de nya direktiv till Transportstyrelsen. 

Sverige har drygt två år kvar under sin period under "en ond demon", sedan går landet in i den onde rike mannens period (Jupiter är inte en välgörare för detta land). Det blir sannolikt tiden då den globala kapitalismen kollapsar med följder som är svåra sia om. Men jag hörde igår en stolt far berätta om sonens arbete (i ett globalt lag av datakodare) med någon slags ny personlig valuta, omöjlig att förfalska. Med denna kommer de giriga bankerna att bli obsoleta vartefter nästa generation överger den döende kapitalistiska världen helt och hållet. 

En alternativ framtid utan dess profitsugna reptiler är trots allt på gång genom principen "många bäckar små"...

Inga kommentarer: