Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 2 september 2017

IT-skandalen och "Sverige under ond demon 2002-2020"


Det litterära 1600-talsgeniet John Donne: 

Madam, ...Jag vet vilka döda köttstycken de skrivna orden är jämfört med verbal kommunikation. Med med saker av det här slaget är det så att den själ som tar livet ur dem [de skrivna orden], sätter sig i skuld till dem...

Ur brev till Susan de Vere, hertiginnan av Montgomery, yngsta dotter till Edward de Vere mer känd som Shake-Speare.


Jag tittade häromdagen in på Bloggportalen, en gammal sajt som förvånande nog ännu håller igång. Noterade att Sideriska siktet numera är Sveriges enda kvarvarande astrologiblogg på Topp 20 under Humaniora och Livsåskådning. 

Men förutsatt att sajten inte ändrat på sitt sätt att räkna unika besök tycks Sveriges bloggosfär på utdöende. Samtliga bloggare har tappat enormt i besökstal jämfört med 4-5 år sedan, ska man tro Bloggportalens statistik har t.ex. den här bloggen bara cirka sextio unika besök per dygn, en fjärdedel av de goda åren. Det räcker ändå till en Topp 20-plats eftersom alla drabbats och det bara är ettan som alltjämt drar stora siffror. Man påminns om hur kapitalismen kommer att kollapsa: mångfalden försvinner och kvar blir bara en pösmunk i monopolsituation. Sen går hela skiten sönder.

Det är säkerligen svenskarnas nya missbruk av visuell och lättsmält underhållning typ Instagram och videoklipp som ligger bakom det slocknade intresset för "jobbig text". Onelinern som kommenterar bilden vann över den komplexa tanken, och svenskarna är nu officiellt västvärldens byidioter! Den krökta flaggstången - som inte blev nyhetsmässig förrän den ställdes ut i Stockholm - beskriver verkligen nationens tillstånd.

Men mitt i all bedrövelse över inkompetenta regeringar och girigt aggressiva, hyvlande arbetsgivare - Nordeabankens hot om att dra utomlands inte att förglömma - är det nu slående hur tydlig den hinduiska astrologin är. När Sideriska ännu hade nyhetens behag och arga skeptiker kommenterade, kritiserades inlägget Sverige under ond demon 2002-2020 för att inte bjuda på några extravaganta framtidsprognoser. Men ämnet var nytt för bloggaren och inläggen har ofta varit bloggarens enskilda studier, bara att jag drog ut vuxenskolbänken i offentliga rummet. 

Men vid det här laget, och i synnerhet efter Transportstyrelsens IT-skandal - som är regeringen Löfvens skandal - ser man hur den onda demonen Rahu i nationalhoroskopet verkligen är en perfekt symbol för landets tillstånd. Pisa-rapporterna om svenskarnas sjunkande läs- och skrivförståelse - en försämring som inte kunde förklaras genom den ökade invandringen - var en god illustration av förtreten i Sverigehoroskopets 3e kommunikationshus, och likaså upptäckten om bloggosfärdöden, samt Telias och PostNords förfall under denna period (alla kommunikationsrelaterade företeelser). Men IT-skandalen får alla andra illustrationer av demonens uttryck att förblekna.

I SvD bekräftas detta:
Mikael Oscarsson (KD), som var en av de politiker som KU-anmälde regeringen för hanteringen av it-skandalen, tycker också att uppgifterna är upprörande.
– Det här visar på en avsaknad av kommunikation och en dysfunktionalitet som är bedrövande

Det här kommer att märkas i valet 2018, två år innan Rahu lämnar över till nästa planetära cykel (Jupiter) som lovar mer elände för landet. Sossarna kommer att förlora enormt och min gissning (ren spekulation!) är att SD och M går ihop och vinner stort. Så illa röstar en befolkning som inte längre förstår vad som händer i världen men söker bevara det som de har. Då blir alla plötsligt reaktionära och konservativa.

En stor del av Sveriges intellektuella sammanbrott 2002-2020 har helt klart med smartfånen och IT:s fortsatta utbredning att göra. Tänk: Internet 2.0 dvs. kommersialiseringen och likriktningen från 00-talets mitt och den  cyberkriminalitet som följt.

Så många saknar kompetensen att förstå vad den nya teknologin innebär och för med sig. Jag tror hela regeringen Löfven är hundra år efter sin tid - eller helt enkelt ovanligt ointelligenta hela högen. De hörde med sina öron Säpo varsla, men förstod inget. Det är tecknet på dålig fantasi som i förlängningen tyder på klen begåvning.

Äldre inlägg innehåller säkert en beskrivning av hur Rahu fungerar i Sverigehoroskopets 3e kommunikationshus, men en kort repetition kan vara på sin plats. Norra och södra månnoden är båda onda enligt hinduismen, men den äregiriga norra (Rahu) är onekligen viktig i många framgångsrika människors horoskop. Om den hjälper eller stjälper har att göra med vad den förstärker, dvs. härskaren till zodiaktecknet den ockuperar.

Med Vågen som Sverigehoroskopets ascendent motsvaras 3e kommunikationshuset (med Rahu) av framgångssugna och futuristiska Skytten. Sverige var för en tid före många andra länder i den nya "flugan" internet och utbyggnad av bredband för de flesta. Problemet är bara att Jupiter är en olustig planet i nationshoroskopet, trots att den är en naturligt välvillig och god planet. Eftersom expansion rubbar Vågens jämviktsläge klassas alla jupiteriska rörelser som "verksamt onda" för landet. 

Till exempel är vi bland mänsklighetens värsta klimatförstörare i vår makalösa fixering vid att reda billigt flyt utomlands. Det är typiskt Skytten att vilja röra sig längre än de lokala transportmedlen och "dagresan" som är typisk för 3e huset. Kombinationen av Skytten och 3e tyder på att Sverige är en ond och pådrivande kraft i globalismen och skitprodukter som Spotify (med vilket de återstående globala skivbolagsdominanterna gjort gemensam sak) uttömmer tyvärr inte den ondska som växer ur den svenska nationens 3e intellektuella hus. 

Nej, det fanns en tid mellan nationalhoroskopets start (28/2 1974) och internet och under olika planetära cykler och sub-cykler turas olika sidor av Sveriges expansionistiska intellekt om att visa upp sig. Visar horoskopet gamla stormaktsdrömmar som aldrig riktigt slocknat? Vi kanske vill ha kolonier i Västindien som förr och hålla oss med egna husslavar? Är det därför det är så förbannat svårt för det här landet att genomföra den humana och storslagna jämlikhetsidé som ingen längre tror på? 

Nu kritiseras Sveriges regering för en "bedrövande avsaknad av kommunikation" (både internet och ut mot folket), men är detta verkligen vad Rahu i 3e står för? Rahu ska ju förstärka och överdriva. Men eftersom det här just nu, i dessa veckor och månader som IT-skandalen mest ser ut som ett påkostat fyrverkeri där nya saker kreverar mot himlen så fort man trodde att allt var sagt och uppenbarat, så är det inte Rahu utan den mer exakta sub-cykeln som är intressantast. Och det därför det är så typiskt att den krökta flaggstången blir snackis nu och redan när konstverket visades i Göteborg. För det är nu landet genomgår den sub-cykel som direkt anknyter till nationens identitet (flaggan!), den pågående sub-cykeln tillhör Solen och understryker paradoxalt nog vår medfödda dåliga Jupiter genom bådas konjunktion. Närhelst landet genomgår en Solens cykel aktiveras också den onda och spruckna rikedomsbubblans Jupiter, och vice versa.

Dessa två planeter (och deras ödescykler) representerar Sveriges rika överhet och det är knappast en överdrift att säga att befolkningen på sitt sedvanligt aggressionshämmade sätt pyr av frustration över att så många ting är käpprätt åt helvete sedan många år. Nationens kollapsade identitet bekräftas dubbelt genom att ingen samlad protest mot det onda etablissemanget som ska tvinga oss in en global värld i fritt fall. 

Istället faller envar in i sin speciella frustration. Invandringskritiker verkar vara den överlägset mest populära klubben, tillsammans med den där man (berättigat) vredgas över privatiserad skola och vård. Varför ska några profitera på de mest grundläggande mänskliga behoven? Man måste vara ett monster om man inte förstår hur fel det är.

Den krökta flaggstången och regeringens taffliga sätt att via Satans eget koncept New Public Management spara statliga pengar och om nödvändigt mörklägga det fula kostnadsspararavtalet med kapitalistiska, amerikanska IBM (som håller sig med lågprisslavar i Östeuropa), det är båda utmärkta uttryck för hur den onde rike mannen i Sverigehoroskopet - verksamt ond Jupiter, verksamt ond Sol - är en så korttänkt klippare att folket varje gång får betala för vår klantiga överhets oförmåga leder till spruckna bubblor - tänk Telias folkaktie, tänk avskrivningarna av Nuon.

Bara de värsta mördarna, entiteter som Lundin Petroleum och Carl Bildt (den senare populär bland svenskarna!) och några andra bolag med förkärlek för tillverkning i utnyttjade fattiga länder, verkar lyckas. Tumregeln tycks vara: ju jävligare som företag och individ, ju mer pengar går det att skåpa in. Sverige är dessutom ett land som utan att ens tänka igenom frågorna gjort sig kvitt omoderniteter som "Gud" och tanken på en objektiv moral. Det är inte så underligt att vår VERKLIGA produktion ser ut som själva Fan är upphovsmannen!

Hur i skulle Sverige kunna hävda sig i en global värld när vi är så här efterblivna? Slå av på takten, sänk pretentionerna och var normala och trevliga och sluta lyxkonsumera som om ni var sultaner i Saudiarabien! 

Beslagta bankernas och överklassens egendomar och återskapa en fungerande ekonomi som folket råder över, ett folk som förstått att "vinst åt aktieägarna" var ett åt helvete fel sätt att driva en verksamhet. ETC skrev vid något tillfälle att det går alldeles utmärkt om att driva företag utan den fördärvliga biten.

Ingen talar om det, men finansminister Magdalena Andersson är direkt implicerad i varje statens försök att kapa sina kostnader - som vid outsourcingen till IBM som i sin tur parasiterar på fattiga länder som Serbien för att hålla arbetarna fattiga och ner på låg lönenivå. Andersson och NPT är delar av ett förtryckarnas system!


Not. Rahu i 3e har faktiskt en ständigt förstärkande effekt, vilket kan ses via svenska medier när de drevar. Det är lögn att tänka brett och rikt i detta land. Rahu tar kontroll direkt och överdriver. Bara en tanke i taget fungerar när en nation har en så olycklig kombination av Rahus som megafon för Solen (det storslagna) och Jupiter (extra storslaget) och båda de senare är "onda". Jag tror Sverige är världens mest desinformerade och förljugna land pga. dessa hemska omen om vår intellektualitet. Vi är värre skadade av överhetens propaganda än de stackars enkla amerikaner som det är så lätt att göra sig lustig över eftersom USA:s egen underhållningsindustri gör det och svenskarna knappt konsumerar annat än skiten från Nya världen. 

Men när man börjar titta på svenska folket modell 2017 ser man via regeringen Löfven ett skrämmande pack obildade medelklasshjon som tror de är någon bara för att de har avancerade och konstiga kaffebryggare i sina hem! Arbetarnas BildningsFörbund (ABF) måste helt ha misslyckats föra tanken vidare om ett bildat folk. Istället blev det kommersialismen och banal och lättuggad underhållning som fick fotfäste i det som brukade vara den svenska folksjälen. 

Innan SD tjafsar mer om invandrare borde de titta på vad den amerikanska kapitalismen gjort med den svenska folksjälen, en kapitalism som detta genomfalska parti i grunden älskar. Fattigsverige lever vidare som aldrig förr bakom den nya glittrande fernissan.