Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 5 september 2017

IT-skandalen 2 och den svenska spelmentaliteten


När jag gjorde taggen "IT-skandalen" flög en tanke genom mitt huvud att den kanske var för allmängiltig. Tänk om det kommer mera? Och det gjorde det. 

Mer illa genomtänkt outsourcing från ännu en politiskt tillsatt ämbetsman tillhörig de materialistiska socialdemokraterna - som numera beter sig som korttänkt snåla skotska hönshjärnor. Rikspolischefen Dan Eliasson är sannerligen, som gruppen Queen sjöng en gång i tiden, "the loser in the end" (DN). 




Här är ännu ett snart klassiskt "Brunkol Damberg"-horoskop, dvs. Jord och Vatten som tecknar ett harvande efter materiella fördelar som åsidosätter universums högre principer! Den astrologiska typen är förstås tidlös och föregår partipolitik, så det förvånar inte att kartan även påminner en smula om Fredrik Reinfeldts, en annan klassisk människa som tänkte med plånboken istället för med det gudomliga intellektet. 

Kombinationen av Kräftan och Jungfrun har dykt upp så pass ofta i samband med negativa politiker eller negativa rubriker att den verkar skandalbenägen. Och Jungfruns tecken är ju också zodiakens eviga "olycksbarn" (en roll den delar med motpolen Fiskarna). Tecknen motsvarar två av horoskopets fyra "onda" hus/livsområden.

Sinnelagsascendenten för Eliasson skulle kunna vara Lejonet, men skandalkombinationen Månen och Mars i 1a huset passar bättre. Reinfeldt var t.ex. också född i Kräftan och hade en fysisk Jungfruascendent med Mars i 1a huset som förklaring till hans illvilliga småaktighet och bristande empati med samhällets olycksbarn.

Eliasson tillhör en årgång jag funderat flera gånger om den är ovanligt kritisk eftersom Saturnus, den Stora Illgöraren, delar tecken med Jupiter, den Stora Välgöraren, och därmed skapar en osäkerhet på om det handlar om en snål jävel eller en sjyst och generös grundtyp. Eftersom Jupiter dessutom ligger i Saturnus tecken lutar det åt att det är en ond, snål och fordrande natur som kyler ner en hel årgång födslar så att man skulle kunna förvänta sig ovanligt många yrkesmässiga haverier från 1961:orna i den händelse de nått en maktposition, något Saturnus alltid är begiven på.

Ett sökmönster med Eliassons Sol-Kräfta, (förmodade) Mån-Jungfru, och Jupiter och Saturnus båda i Stenbocken (hypermaterialism) ger fyra träffar i min samling av cirka 9800 födelsedatum, de övervägande flesta utan känd födelsetid.

  • Paul Dirac;8.8.1902;12:00 - Nobelpristagare i fysik, autistisk
  • Susanne Ackum;18.7.1961;12:00 - fd moderat statssekreterare, täckte Anders Borg om ett djävulskt 5e jobbskatteavdrag i syfte att ytterligare skilja de rika från de fattiga
  • Suzi Schott;19.7.1961;12:00 - hora för pengarna, utvikningsbrud i Playboy
  • Håkan Per Gustaf Jonsson;19.7.1961;12:00 - fd folkpartistisk statssekreterare
  • Dan Eliasson;14.8.1961;12:00 - (s) gjorde fiasko som generaldirektör för F-kassan, som rikspolischef mörklades en skandal med sexuellt tafsande och nu oansvarigt snåljåpstänkande för att kunna redovisa kapade kostnader för polisen inför Stefan Löfven
Bara den första är notabel som en följd av något imponerande och då är t.o.m. den födelsen åtföljd av problem (autism). Man kan misstänka att urvalet från tidningsrubrikerna i sig lett till en skev datasamling eftersom nyheter fokuserar elände, skandaler och värstingar...

Klart verkar vara att Eliassons senaste tilltag återigen berättar att socialdemokratin idag representerar en helt sjuk materialism, en mentalitet som  saknar moralisk kompass och omdöme. På måndagen partilotteriet, på tisdagen ännu en galen outsourcing. Vad kommer på onsdag?

Detta ÄR Sverige medan den hinduiska ödesprognosen belyser tillståndet hos nationens Sol, dess själva identitet.

*****

Socialdemokraternas lotterigeschäft och de indignerade borgerliga kommentarerna avslöjade äntligen för mig att HELA SVERIGE FAKTISKT REPRESENTERAS AV SOLEN I VATTUMANNEN. 

De senaste åren har jag mest kommenterat Sol-Vattumannen i lyckosamma femte huset som en illustration av ett samhälle i samhället (Vattumannen är ett tydligt socialgruppstecken), nämligen det privilegierade ledarskiktet som tyvärr klassas som "ont ledarskap" eftersom Solen inte för goda verkningar med sig när Vågen stiger i öster. (Vågen är extrem på det sättet att den är helt för kooperation och Solen bryter mot detta genom att vara en sololirare.)

Men eftersom lättsinniga "chanstagaren" Jupiter står bredvid Solen och också fungerar som en verksam illgörare, gick det nu upp för mig HUR denna Vattuman representerar hela Sveriges befolkning och inte bara den rika och hycklande eliten. För vad är Sverige om inte ett spel & dobbel-land? HELA SVERIGE SPELAR. Det var borgerliga åsikter som väckte mig till insikten om att spelreklam gav bilden av ett svenskt folk som resignerat om att någonsin kunna JOBBA sig till lite guldkant i tillvaron och därför förfallit till speldjävulen, till Lotto och Keno och allt vad skiten nu heter. Staten tar för mycket och ger dem sedan ett statligt lotteri, att halmstrå att hoppas på!

Landet som helhet lider alltså så djupt under Jupiter som i ond tagning ägnar sig åt spekulation (vilket spel och dobbel är), och kopplingen till Solen visar att detta är en djupt sittande identitetsproblematik. Landet är ett intellektuellt träsk om detta är vad som faktiskt fyller människors tankar mest hela tiden.

Därmed uppstår en begriplig koppling till den supernegativa Månen i Sverigehoroskopet, som är så barnslig och primitiv att man bara häpnar. I egocentriska Väduren men negativt stämd av Mars i Oxen - pengarnas tecken - den senare i härskna åttonde huset dessutom, ser man tydligt det vardagsslit bojat till Oxens tröstlösa harvande och som skapar en passivt aggressiv och extremt materialistisk mentalitet. 

Denna Månen är inte månadernas gilla gång som resulterar i något att glädjas åt, det är enbart löneslaveri. Så för att förebygga blodig revolution levererar landets Elit "spel & dobbel" - samma som Eliten själv ägnar sig åt fast på högre nivå, och slår blå dunster i folket (Månen) om att de också kan bli "high rollers" som drar högsta vinsten (Solen + Jupiter = en "någon" som gör sig stora och lätta pengar). De lite mer bildade ratar naturligtvis lotterigeschäftet och ägnar sig åt värdepappersspekulation istället. Hur kunde Sverige bli ett så här banalt land? Kanske det alltid varit det genom historien. Jag känner mig som jag just landat med rymdskepp och inser att jag hamnat i en civilisation bestående av varelser med råttors intelligensnivå!

Är det konstigt med ett sådant här nationalhoroskop att svenska folket enligt en undersökning som bloggen noterade för 5-6 år sedan är det skandinaviska folk som snattar mest i butiker? Moralen är på botten i detta land och föregående inlägg citerade en gammal kinesisk text som kan ge en nyckel till vad som fattas hos dessa historiskt torftiga materialister.