Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 3 september 2017

Ideologin föråldrad men Hökmark skarp

Även om Moderaterna och övriga svenska alternativ representerar en kapitalism mogen för historiens skräphög, tecknar moderaten Gunnar Hökmark regeringen Löfvens IT-skandal med en syrlighet som svider och är härlig att läsa! (SvD)



En snabb återblick på horoskop påminner om att detta är samma slags sadistisk pennalist som Fredrik Reinfeldt var, men betydligt vassare. För skärpan i hans text ansvarar tveklöst den smärtsamt direkta Mars i sitt negativa härskarläge i Skorpionen. Då Hökmark föddes under nymånen ger både mån- och solascendent en krigisk vitalitet åt det 3e intellekts- och kommunikationshuset och jag har alltid reagerat på tankeskärpan i de få debattinlägg signerade Hökmark jag råkat läsa de senaste åren.

Faktum är att det är svårt att se skillnad på den naturliga hatspridaren och splittraren Mars när den har rollen som en "verksam välgörare" och när den visar sin värsta sida. Med Jungfrun i 1a huset förvandlas Mars (som i Reinfeldts fall) till en "dubbel" illgörare, ond av naturen och som "verksam illgörare" än mer benägen att visa planetens fulaste sidor. Och det man läser i Hökmarks text (och nästan alla borgerliga texter om IT-skandalen) är illvilliga försök att tillfoga regeringen Löfven maximal skada inför nästa val.

Naturligtvis är IT-skandalen ett generande bevis för hur krökt den svenska flaggstången numera är. Den här bloggen utbrast för några år sedan att alla de bra krafterna redan valt höger sida för att självberika sig på sina livsprojekt och lämnat socialdemokratin med idel sekunda vara. Hur riktig visade sig inte den fantasin vara!

Själv valsar jag just nu runt i en havererad svensk arbetsmarknadspolitik där Arbetsförmedlingen verkar ha misskött mitt ärende å det grövsta alltifrån Reinfeldtregeringens Fas 3 och in i regeringen Löfvens justeringar av föregående regerings direktiv. Jag har nu kontaktat jurister för det oerhörda missgrepp myndigheten under Reinfeldts tid begick, som erbjöd en suspekt hybridlösning av verkligt men oavlönat arbete i Fas 3 och ett halvtidsjobb vilket nu - när arbetslöshet slagit till på nytt - lämnar mig utan a-kasseersättning ens för att betala hyran.

Inte ett ord sades från Af under nästan tre år om vilka konsekvenser hybridarrangemanget kunde få vid ev. framtida arbetslöshet! Det här säger något om på vilken bottenlöst sammanbruten nivå det svenska samhället idag befinner sig och mitt raljerande över Sveriges kollaps under "Solens ödescykel" blev plötsligt en påtaglig och personlig erfarenhet...


Hökmarks Merkurius är viktig för ett så kritiskt och skarpt tecken som Jungfrun, men den står lika ogynnsamt i förlustens 12e hus som hos Fredrik Reinfeldt, Varför Hökmark låter så mycket tajtare och intellektuellt mera skärpt än den andra, visar att inget enskilt astrologiskt budskap kan knäcka en himmel. Mars är illvillig i sitt näringslivslystna läge hos Hökmark och kompenserar mer än väl för att Merkurius gått och gömt sig. Reinfeldt hade visserligen samma kompenserande Mars (i sitt fysiska 1a hus), men Hökmarks nymåne i Jungfrun (plus ytterligare planeter i tecknet) indikerar också en massiv betoning på förmågan att urskilja de fina trådarna i en härva - precis som man ser honom göra i debattartikeln. 

Hökmark slipper dessutom Reinfeldts lite mosiga och sliriga kombination av Solen i näriga Kräftan baserad på en Måne i efterhandsrationaliserande Luft. Hökmark, med hela fyra planeter i Jungfrun, står mycket stadigare i Jordelementet och blir därför en mer effektiv angripare i sak!

För ett är säkert, när Jungfrun och Skorpionen dominerar ett horoskop, då är det kritik och urskillningsförmåga som driver individen. Dessa är inte de stora civilisationsbyggarna utan fotfolket på byggarbetsplatsen som kvalitetssäkrar den senaste materialleveransen. Som censorer och kritiker har de definitivt sin plats i tillvarons schematik och jag är säker på att en bestickande mängd är vinkännare och kräsna gourmeter. Jord och Vatten håller sig nära det givna, det konkreta.

Hökmark sammanfattar pudelns kärna exakt som jag gjorde om Reinfeldt för några år sedan, att det är Huvudet som anger tonen för hela folkkroppen och att Huvudet bär det yttersta ansvaret samtidigt som folkkroppen gör sig kollektivt medskyldig för det den låter Huvudet (regering och riksdag) göra i dess namn:

Statsministern leder en regering som kollektivt präglas av att man inte förstår och inte agerar mot hot mot Sveriges säkerhet. Det är statsministern som flyttat bort ansvaret för krishantering ifrån sig.  

Detta är den antika läran om att all makt utgår från Gud och den konung som agerar på jorden i Guds ställe. Men detta jordiska maktutövande, enligt t.ex. gammal kinesisk statsfilosofi, innefattar folkets förbannade plikt och skyldighet att göra uppror om det blir uppenbart att kejsaren "förlorat Himmelens mandat"!
 

Inga kommentarer: