Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 10 september 2017

Hillarys symboliska mejlserver


Hur kunde jag sjunka så lågt?


Tillbaka till Hillarys obekymrade sätt att handskas med känslig information - inte helt olik svenska myndigheters jakt på lågprishantering av rikets hemligheter! (Kapitalismen som system gör oss dummare och sämre än vi som människor var avsedda att vara.)

Det är USA-korrespondenten Martin Gelin (DN) som studerat "all forskning" om förra årets presidentval som enligt honom pekar på att de desinformerade medierna förvanskade innehållet i huvudet på Average Joe. Folk i allmänhet förknippade Hillary med den osäkra mejlservern och föga mer. 

DN hejar förstås på de amerikanska etablissemangsdemokraterna men om man trots detta och Gelins lösliga "all forskning" ändå köper detta som en sann bild, stärks födelseklockslaget 8.02 för Hillary enormt. För sällan har jag sett en sådan slinka i frågor om att söka hålla födelsedatumet borta från klåfingriga astrologer - se AstroDatabanks stycke om källhänvisningar, det är lika mycket text som kortbiografin!



Den primärt föreslagna födelsetiden (likväl "dirty data") ger en sen Vågascendendent. Detta är olyckligt eftersom Vågen i så hög grad ägnar sig åt att söka behaga folk. Varje störning mot ascendenthärskaren Venus kan ge en individ som söker spela välvillig och harmonisträvande men bara spelar ett spel (Hillary var en hök, en militärindustrins favorit).

Och skadad Venus kan man verkligen tala om med Mars i sitt "fallna" läge i Kräftan  i 10e publika huset i attack mot Hillarys person i 1a huset. Att detta skadar renomméet är lika uppenbart som att kombinationen med makthungriga Saturnus gör hela frågan om makt till ett våldsamt problem i horoskopet. Som sexdrift tecknar Mars i det hungrande och "biologiska" Vattenelementet i 10 offentliga en sexskandal, men det är väl närmast partnern Bill Clinton som smutsar ner sin hustrus horoskop. Mars är partnerhusets ägare och olyckor och skandaler på partnerns sida som också solkar ner Hillarys offentliga profil en uttalad risk i det här horoskopet.

Men det intressanta är alltså den "läckande mejlservern". Det obekräftade födelseklockslaget 8.02 ger intellektets och kommunikationernas - inklusive mejlservrarnas - Merkurius stigande gradexakt i öster. Hinduisk astrologi menar nu att Mars kastar sin 90-gradersblick och belastar hela 1a huset, men även denna tradition medger att tajta aspekter är mer akuta. Här är den skandaliserande och olycksbringande Mars verkligt exakt, men inte te i sig. Det skiljer 8 grader till exaktitud, men genom att den Lilla Illgöraren via kombination med den Stora Illgöraren (Saturnus) fungerar som en bärvåg åt den senare. Och Saturnus står som synes i Kräftans 29e grad. 

Maktgalenskapen hos denna juristutbildade kvinna är total och motgångarna också (om man nu tycker klättringen upp till rikets första dam är ett fiaskobetonat liv). Saturnus borde vara Vågpersonlighetens hjälpare, men här står den i ett opassande element (Vattens instinktivitet derangerar Luftens rationalitet.) Och som tidigare nämnt resulterar attacker mot Merkurius i en desinformerande eller lögnaktig människa, särskilt när det instinktiva Vattenelementet ligger på intellektuell Luft och låter Kräftans protektionistiska natur haverera Vågens sunda förmåga till rättvisa och sjyst spel. Se bara hur Hillary spelade med och stod vid makens sida trots hans Monica-affär. Så beter sig en falsk människa, en som spelar med men dolskt planerar för nästa steg genom att välja sina strider.  (Mycket vill ha mer, Hillary fick säkert smak på presidentposten under makens innehav av den.)

Nu förlorade hon ännu en gång i sitt liv och tycks inte kunna ta förlusten med Vågens berömda jämnmod. Istället hackar hon på den gode Bernie Sanders i en nyutkommen bok. Martin Gelin finner detta rimligt givet hennes märkliga motgångar 2016. Granskar man horoskopet visar Gelin ha fel analys, för det är ingen tvekan om att Hillary "had it coming" från det att hon föddes. 

Horoskopets "ingångsvärden" är svaga och i sitt karriäristiska liv har hon aktualiserat allt som är dåligt med den här kartan! Jag har en snarlik anonym karta vars Marsattack mot Merkurius i Vågen i öster också lett till slirighet som den omogna Vågens sätt att söka lösa socialt hotfulla situationer, men här fanns en god vilja att försvara de svaga och arbete med prövosamma barn från problemfamiljer. Det är samma Mars i Kräftan i 10e karriärhuset men ett helt annat och mer hedersamt uttryck! (Analogt var det goda hos Hillary hennes kvinnokamp... för den som inte såg att hon var helt infiltrerad av den amerikanska monsterkapitalismen.)

Hos socialarbetaren ligger också den kalla Saturnus i 4e huset för Hemmet, vilket indikerar att arbetet med problembarn också skulle kunna vara ett terapeutiskt arbete för att läka egna sår från barndomshemmet eller t.o.m. trauman från ett tidigare liv eftersom Vågascendenten gör Saturnus till ägare över såväl Hemmet som den Goda Karmans 5e hus. 

Både Hillary Clinton och den socialt engagerade personen har således båda de naturliga illgörarna konstellerade, men Hillary är enbart offer via konjunktionen, medan en opposition ofta får individen att ta strid. Hillarys goda karma (tecknad av Saturnus) är potentiellt till skada (Mars) för henne som person och därmed en "brusten purva punya". Socialarbetaren har också en problematisk gynnsamhetsnivå i sin karma, men oppositionen visar att den goda medfödda karman ligger i en vilja att ta kamp mot de sämre tendenserna, här uttryckt som arbete med andra som återfötts med ond karma.

Eftersom Hillary Clinton har psyket/sinnet i sena Vattumannen drabbar Mars destruktivitet även Månens disponent Saturnus. Hela Hillarys horoskop är degraderat av den "fallna" Mars i Kräftan. Så när nu DN med flera ondgör sig över Trump, en galning!, är det hälsosamt att påminna sig vilket alternativet var. Kvinnor som trodde det här var en feminist har inte förstått ett dugg av Hillarys ofattbara förmåga till falskspel. 

Mejlserverslarvet blir därför en SYMBOL för en djup sanning som berättar volymer om den sämsta sortens fulvinklande lagvrängarmentalitet, en skam för advokatkåren och en skam för människor. Vågen är, som man kan ana av dess "balansfunktion", det kanske känsligaste av alla zodiaktecken eftersom det nästan är omöjligt att ENBART balansera ut (som en god diplomat) omvärlden

Alla har en inre Sol, den vilja och drivkraft, men i samma ögonblick Vågascendenten vill något rubbas vågskålarna och balansen till omvärlden! Det är därför som Solen - symbolen för den egna andesjälen - obegripligt nog förvandlas till en "verksam illgörare" för bl.a. Vågen som ascendenttecken. Solens "effekter", när den trycker på, är skadliga för den roll av jämnmod och upphöjd opartiskhet som Vågen är satt att spela. Själv född Sol-Våg har en ovanligt stor mängd Vågascendenter passerat under livets gång, inom släkten och bekanta och det har varit en remarkabel succession av vänliga men ganska obalanserade människor. 

Att födas med den opposita Väduren stigande i öster är i teorin en mycket enklare livsuppgift eftersom individen förväntas född för att sätta viss prägel på sin värld och samtid och Väduren drivs just av den framåtriktade Marsenergin. Vågen i öster tar ofta alltför mycket som redan givet eller orubbligt. Betyder detta då att KRIG är legitimt och kanske t.o.m. önskvärt? Vad lämnar det alla fredsivrande Venusianer, sådana som bloggaren (som valde fängelse framför att göra värnplikt)?

Alla har sin berättelse att leva ut, till följd av tidigare liv, en "individuell dharma" eller utstakad väg att först finna och sedan vara trogen. Solen och dess naturliga 5e hus indikerar denna väg. (Därtill talar hinduisk astrologi och en kanske helt ny, ibland nygammal väg som själen önskar bryta och denna tecknas av horoskopets atma karaka)

Hillarys väg indikerades av Saturnus - det var hennes individuella dharma att söka 10e husets makt! Men till följd av Saturnus sammanblandning med Marsvar det uppenbarligen också en oren maktsträvan som i detta liv skulle "bestraffas" med idel nederlag. Hillary hade uppenbarligen varit en dålig makthavare (mer än troligt i manlig kropp) i ett tidigare liv och det Hillary-kroppen var bara formad för själens "payback time".


Bortom individens kallelse finns förstås den objektiva Vägen, den universella dharman, och här är krig och fred bara två pjäser på spelbrädet. Mars behövs i livets spel, för att näpsa en sådan som Hillary Clinton, hur otrevligt det än är för individer som drabbas av "the slings and arrows of outrageeous fortune" - en ofta citerat rad av Edward de Vere alias Shakespeare från hans mest självbiografiska pjäs, Hamlet.


Slunga - "the sling of outrageous fortune"


Inga kommentarer: