Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 17 september 2017

Girig som en bankchef, men på mord



Dubbelmördare
Expressen redogör för den halvsvenske dubbelmördare som nyligen sköts till döds av spansk polis. Patetiskt svensk är hans plan att - han också! - "skriva en deckare"! Bonniersonen Jonas drog nyligen nytta av familjens alla resurser för att kränga senaste deckarmanuset till många länder, vilket företaget patetiskt kallar "succé" fastän inga försäljningssiffror ännu finns. Framlidne Pierre Larancuent får istället illustrera harvandet på botten av det mordiska träsk som är nationen Sverige i historia och nutid. 

Glöm "neutralitetspolitiken" - det stämmer inte med att landet excellerar i tillverkning av mördarvapen! Den som klagar på att landet släpper in för mycket utländskt riff-raff ska först besinna nationens egen skuld och vad kapitalismen som system gjort för att deformera svenskarnas hjärnor och tankeförmåga!

Horoskopet (här med sinnelagsascendent) illustrerar NATURENS INNEBOENDE GIRIGHET OCH STÄNDIGA HUNGER EFTER MER. Dubbelmördaren hade Månen och hungriga Rahu i den passionerade Kräftans tecken, precis som bankchefen Annika "Fallskärm" Falkengren som tvärt drog till Schweiz när ÄNNU MER PENGAR hägrade där. Men till detta omen om obefintlig karaktär och inflytande från den högre, rationella själen, måste man i Larancuents fall också tillägga den märkligaste ömsesidiga reception jag sett på mycket länge:


Dissociationen mellan Vatten och Luft här
av svårare sort pga. Solens dåliga husplacering.
Jämför f.d. finansministern Anders Borg.

Från den omoraliskt näriga politikern Brunkol Damberg vet läsaren redan att bloggaren är tveksam till kombinationen av Jord och Vatten och dess ensidiga hunger (Kräftan) efter lönsamhet (Jungfrun). I det här horoskopet mixas nu Jungfruns bidrag illa genom en "reception" mellan döden själv - Saturnus och räknenissen och skribenten Merkurius, så att sinnelagets utblick på 3e mentalitetshuset och 8e dödshuset hänger närmare ihop än vad som verkar lämpligt för den fantasirika och drömmande Kräftan! Det förvånar inte att den här människan "skulle skriva en deckare" efter att tidigare ha mördat två gånger. 

Månen eller den inre föreställningen drömmer denna koppling mellan död och kommunikation och kanske gjorde den spanska polisen rätt som terminerade det här ödet innan det hann mala vidare i samma störda "rationalitet" (Jord och Luft brukar teckna torr rationalitet, men detta vågar man inte säga här eftersom det är det begärsfyllda Vattnets idé om vad som är rationellt. Som alla andra svenskar skulle den här klåparen skriva en "deckare" för att det är där cashen ligger. Svenska folket är kollektiv en mördare som läser alla denna skit från händerna från våra senaste två generationer av deckardrottningar och en och annan vilsen man som Jonas Bonnier.)

Ibland är till och med månhoroskopen, som gäller alla födslar under två dygn, ruskigt träffsäkra och man bara undrar hur alla andra barn vid samma tid artat sig i livet...

Jag tycker mig minnas ha uttryckt farhågor tidigare för den här årgången (1981), som likt dem cirka 1961 hade tvångets Saturnus och frihetens Jupiter sammantvingade i samma tecken och dessutom på den lägsta verklighetsnivån, Jord, den medvetenhet som normalt enbart orienterar sig utåt mot "handgripliga" och substantiella ting, men är sval inför resan in i de ogripbara andliga världarna. (Jordelementets materialism kan dock korrigeras genom lyckosamt placerade planeter, inte minst Solen i något av de goda husen.)

Dessa farhågor kulminerar naturligtvis denna dag, den 17 februari 1981, då Saturnus och Jupiter står i gradexakt konjunktion samtidigt som Solen stiger fram i gradexakt konjunktion med Merkurius som är ena ändpunkten i sagda ömsesidiga reception. Pierre Larancuent är alltså manifestationen av det onda som nådde sin fulla koncentration denna tid, och missa inte hur även Månen detta dygn ligger som närmast den giriga demonen Rahu!

En liten sökning bland bloggarens cirka 9800 kartor, många hämtade via tidningsrubriker av den här typen, kanske ger fler uppslag...

Sökmönstret Ju.Vir & Sa.Vir & Me.Aqu, så att "receptionen" kommer med, visar sig ge 120 träffar, vilket är för många att snabbt överblicka. Lägger man till Sol-Vattumannen och Mån-Kräftan blir sökmönstret å andra sidan extremt specifikt - fyra träffar utöver dubbelmördaren:

  1. Susanna Kallur;16.2.1981;12:00 - USA-född idrottskvinna, häcklöpare. Sport är ett perfekt sätt för staten att styra och kanalisera all den potentiella våldsenergi (Mars) som bor i ett folk. Överheten beslutar om antalet högavlönade toppositioner och det ligger i elitens intresse att hålla den här klicken så liten som möjligt. Ju färre, desto mer pengar åt var och en! Istället erbjuder de verkliga brottslingarna på ett antal legitimiserade "arenor" för dem hos vilka den Irrationella Själen (den mörka sidan) är stark. Kallur är ett perfekt exempel på hur den mörka tendensen detta dygn kan maskeras eller vändas till något allmänt accepterat.
  2. Teri Marie Harrison;16.2.1981;12:00 - Vem blir förvånad av att hitta en hora för pengarna här? Nakenutvik i Playboy.
  3. Paris Hilton;17.2.1981; 2:30 - Detsamma kan sägas här, en av de kändisar för ingenting som kapitalismen älskar att göra pengar på.
  4. Pierre Larancuent;17.02.1981;12:00 - Ville kanske bli som Paris Hilton...
  5. Sofia Falk;17.2.1981;12:00 - Från Bonniers nedlagda sociala forum Newsmill en narcissist som använde forat som reklam för sitt eget cv. Ännu en obetydlig människa och där uppenbarligen Jungfruns jakt på de lönsamma begränsar Den Väldiga (Vattumannens) förmåga att tänka stort och rätt. Månen i Kräftan som sinnelagshoroskop sätter också takhöjden men ytterst sätt är det nog kombinationen av månens omen och "receptionen" som knyter till 8e libidohuset (som innehåller våldets eller energins Mars) som bildar en helhet som lägger ribban lågt. Kallurs häcklöpande är faktiskt illustrativt för denna sänkta intellektuella ribba!


Tillägg

Exemplet med elitens profiterande på Sveriges mordiska instinkt var inte helt taget ur luften. Jonas Bonnier har Månen i Jungfrun och Solen i Skorpionen, och den senare positionen återkallar således Pierre Larancuents starka bindning mellan Jungfrun i 3e kommunikationshuset och våldet i 8e dödshuset. 

Redan 2010, då JB var klantig chef, noterades en förlust av humanitet vilket är exakt vad intresset för lukrativa deckare betecknar. Här är en nyritad karta för JB med sinnelagsascendent:



Sinnelaget i praktiska och nyttoorienterade Jungfrun har ett stridigt och friktionsfyllt förhållande till sin egen disponent, den intellektuella och tänkande Merkurius i vidlyftiga Skyttens Eld. (Tecknens båda härskare drar inte jämnt! Jungfrun är för detaljpetig för att någonsin föda den Stora Visionen som ger den verkliga framgången, och Jupiter å sin sidan tenderar att satsa så högt att detaljarbetet kan bli lidande.) Med Merkurius, disponent över hemförhållandets Måne, i 4e huset för familjen tycker jag vi har en otroligt stark indikation om att han kommer från familjen Bonnier, från förlagsvärlden. 

En fluga gör ingen sommar men detta första omen stärks sedan av dagaktiva Solen i 3e kommunikations- och publiceringshuset, vars härskare OCKSÅ ligger i 4e huset för familjens interna angelägenheter. Sonen underpresterade svårt som företagsledare (en verksamt ond Jupiter för Jungfrun i 1a huset ger bubblor som spricker och stora feta pengar som inte infinner sig, jämför Tiger Woods horoskop), men maffiafamiljer tar alltid hand om sina egna på något sätt, så han får en gräddfil ut i världen som ... hm, deckarförfattare.

Jag har inte läst en enda deckare sedan jag var femton år, och det är möjligt att denna Bonnier faktiskt har vad genren kräver, horoskopets djupt dolda sensationalism (Eld/Vatten-krig) tyder åtminstone på en dragning mot dramatik. Författande i förutsägbara genrer är inte en kreativ syssla, det handlar bara om att lära sig hantverket och förfoga över tillräckligt många schabloner - lite som horoskoptolkning, faktiskt. Så det är möjligt att Jonas Bonnier sent omsider blir en ny Stieg Larsson. Men jag är inte helt säker, sinnelagshoroskopet utlovar spruckna bubblor och om han inte gjorde ordentligt ifrån sig som företagsledare är det fara värt att även deckaarna saknar det där lilla extra... Saturnus i 5e huset tecknar en duglig hantverkare men inget geni. Här krävs dock ett  födelseklockslag för att säga något säkert.

7 kommentarer:

Susanne sa...

De inte bara planerade att skriva en deckare, utan hann med att skriva tre deckare tillsammans, framgår av artikeln i Expressen. Ricard Nilsson är förresten född 10/4 1976 kan man få fram eftersom han skrivit böcker och har förnamnsinitialerna med. Samma måne i kräftan som 'kollegan'. Men med Saturnus i hans fall, som även aspekterar hans merkurius/jupiter/ketu i väduren.

Hans mördarkollega var född bara en vecka före det fantastiska mediet Birkan Tore. Då hade månen flyttat sig till vågen, så det är bara jord och luft i det horoskopet (asc. förstås okänd). Och i Birkans horoskop har venus och merkurius bytt plats, men det är fortfarande ömsesidig reception mellan den senare och saturnus. Och Jupiter och Saturnus fortfarande i gradexakt konjunktion. Månhoroskopets husplaceringar är förstås annorlunda, och inte lika ogynnsamma i Birkans fall. Det skulle verkligen vara intressant att veta hans fysiska ascendent, för han kan verkligen inte anklagas för att 'vara sval inför resan in i de ogripbara andliga världarna'. :-)

Seaward sa...

Planeternas rörelser under en tid är ett kul område för sig, lite som att följa de egna händerna knåda en lerklump och förvandla den från en figur eller en annan.

Däremot är jag inte så säker på värdet att av att inkludera synske Birkan, en vecka efter en dubbelmördare. Det ag skriver gäller inte Birkan; hans Merkurius har backat ur Vattumannen och horoskopet slipper den ömsesidiga reception som var kärnpunkten i inlägget (plus extraspaningen). Ett delar de dock: Birkan blickar också in i mörker och desperation (osaliga andar), men gör det i hjälpande syfte. Och ascendenten sätter förstås alltid "grundtonen".

Trippelmördaren och tre deckare - tack för uppgiften. Jag läser inte alltid skräpnyheter utan hugger bara ett namn för ett snabbt stickprov, här råkade det bli dubbelmördaren eftersom jag inte ville stirra negativiteten av det här slaget i vitögat två gånger på raken.

RN har vid lunch inte längre Månen i Kräftan utan i Lejonet men dygnets båda halvor ger i princip samma resultat eftersom Månen i Kräftan med den dystra Saturnus (som inte är i sitt "fall", det inträffar i Väduren) även figurerar vid Månen i Lejonet. Men nu är det Saturnus långa aspekt mot Vädurs-Jupiter som rubbar fundamentet för hans Sol och utagerande.

Utifrån sinnelagshoroskopet med Lejonet sitter hans Sol inspärrad i 8e huset, så att Lejonets sinne undertrycker lagens exekutiva arm Saturnus (i 12e), vilket samtidigt är en "psykisk negligens" som påverkar hans medvetenhet om det egna utagerandet (Solen svåråtkomlig i 8e).

Anders Borgs sommarskandal är en bra påminnelse om hur en månascendent i vissa fall kan ge en "förlorad" kol på sin egen utagerande Sol om den hamnar i 8e... Jag har en känsla av det dykt upp ganska många sinnelagshoroskop på bloggen där Solen försvunnit in i 8e, och ofta nog är det grumliga makthavare eller andra problembarn.

Seaward sa...

PS. Istället får Birkan en annan ömsesidig reception, en mellan Jungfrun och Stenbocken! Uppenbarligen lättar det på trycket att inte ha Mars med i den här härvan.

Jonte sa...

Är själv född 1981 och har ju undrat en del över den där Saturnus/Jupiter- konjunktionen. I mitt fall, med tidig siderisk Våg-ascendent, så hamnar den i 12e huset, vilket innebär att Månen i Vattumannen i 5e får sin härskare, tillika "Våg-ascendentens bästa planet", Saturnus instängd här, ihop med Jupiter. Upplever att detta tecknar en symbolik som väldigt väl stämmer med hur min "privatpsykologi" såväl som liv/arbetsliv gestaltat sig, med ett till stora delar "ensamt harvande/trälande(?)" med ett forskningsprojekt på temat "natur/odling/ hälsa" - kan det bli mer Saturniskt-Jungfruligt än så? (Temat stärks även om man går "djupare" och betraktar månens Nakshatra - Satabhisha). Naturligtvis(?) är en slags grundläggande tendens till depression (eller vad nu rätt ord är) en ännu olöst livsgåta för mig, liksom en (överdriven?) tendens till "isolering kring studiet av högre ting", där isoleringens Saturnus och "andliga djupets" Jupiter kan antas influerade av sin gemensamma härskare Merkurius i Tvillingarna i 9e... Tycker det känns som om astrologin levererar, och det är intressant på hur många olika sätt övergripande symboliker kan gestaltas i det fysiska. Zlatan är ju en annan 81a, med en närmast totalt inverterad livsbana jämfört med min (mängder med pengar och publik framgång), dock med samma Saturnus/Jupiter...

Seaward sa...

Din variant på konjunktionen i Jungfrun är definitivt att föredra framför den skjutna dubbelmördaren! Du slipper den ömsesidiga receptionen som jag pekade ut som trolig nyckel till åtminstone sinnelagskartan.

Vilken fysisk ascendent som hjälpt Zlatan att få loss den stora framgångens Jupiter ur Saturnus grepp, lär man väl aldrig få veta med mindre man skriver brev och ber om klockslag (inte min bag).

Samtidigt har dessa komplementära motpoler, Jupiter/Saturnus sina poänger för idrottsmän som måste behärska koreografi: den legendariska kampsportsmästaren Bruce Lee hade en tajt konjunktion mellan Saturnus och Jupiter, och intressant nog opposit sin Vågascendent (siderisk karta på denna blogg). Frågan om att "flexa och spänna sig" kopplad till den fysiska ascendentkroppen.

Han hann visserligen inte bli Zlatan-rik och Jupiter-framgången ville sig aldrig i det fördomsfulla USA. Han var tvungen att byta land för att legenden Bruce Lee skulle födas!

(Det finns ju en västlig gren av astrologi som handlar om att matcha sitt horoskop till bästa nationella karta - typiskt för den globala västerlänningen att ens hitta på en sådan disciplin.)

Jonte sa...

Det där med att hitta "sitt" land är klart intressant! Har aldrig känt mig hemma i Sverige, en känsla som bara vuxit sig starkare och starkare. Känner mig allt som oftast närmast som en alien faktiskt, här på "hemmaplan".

Misstänker förstås Saturnus för betydande svårigheter att att "komma loss" och känslan av att sitta fast i kulturell "isoleringscell"...

Lägger mitt födelsehoroskop mot ditt Sverige-horoskop från 1974. Båda har Vågen stigande, vilket väl borde vara en bra början... Noterar min Måne i Vattumannen gradexakt på Sveriges Merkurius i 5e, vilket väl inte borde vara helt fel. Dock; Sveriges Saturnus gradexakt på min Merkurius i 9e. Här klämmer nog skon, för min Mars lägger sig inte långt ifrån Sveriges folkmasse-Måne, varpå Sveriges Mars tar sikte på... min Sol! :-(

Seaward sa...

I termer av att fly sitt öde kan nog exil (12e huset!)vara en tillfällig lösning, men vad om själavandringen bara repeterar samma utmaning i nästa liv? (Här: integreringen med folklivet tycker jag mig förstå.) Småklassiska filmen "Måndag hela veckan" byggde på exakt samma tanke om karmalagarnas omutlighet. Det var därför jag fnyste åt det moderna västpåfundet att matcha person och land, inte som något rekommendabelt.

Två "entiteter" med samma ascendent är en utgångspunkt som gör "parmatchningen" lättare att bedöma, men om den är bra vet man inte eftersom det bara är en "homo" utgångspunkt, den sociala harmonisymbolen.

I nästa steg uppstår frågan hur ascendenthärskaren Venus beter sig i respektive karta, vilka aspekter den mottar m.m. Sedan spelar förstås resp. Sol in - "drar" motorn åt ungefär samma håll hos båda väsendena?

En annan faktor är atma karaka "själens åtrå" eller den dolda önskan själen enligt hinduerna sägs ha med just detta jordeliv.

Varje gång man ställer sig en fråga, öppnas strax hela den astrologiska verktygslådan! :-) Men jag tror det är bäst att välja ett begränsad antal verktyg även om det är väl extremt att bara ha en hammare till hands och använda den på allt. Dock måste man ha ett komplett kit eller subset (inte fokusera Solen och ignorera Månen t.ex.). Här är de gamla beprövade byggbitarna ett komplett kit, de är ju i stort sätt desamma i Väst och i Indien om man undantar den typen av zodiak.