Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 7 september 2017

F.d. gangster dömer ut svenskt skolbarnsprofiterande!


Se ett lättviktigt inlägg för förklaring av bilden


Med all respekt för debattören i AB, men det är rätt remarkabelt att en f.d rånare har mer klokhet bakom pannbenet än hela det av kapitalismen indoktrinerade Högersverige! Därav den sensationalistiska rubriken. 

Det är en man bördig från Chile som klargör att dagens dödliga gängvåld i förorterna (eller Orten som han skriver sin hembygd) är signerat Anders Borg och Fredrik Reinfeldt, männen som flyttade miljard efter miljard från det sociala trygghetsnätet till lyxrenovationer och sänkta skatter åt medelklassen och de ännu mer välbemedlade. Han konstaterar också, med blicken på sitt forna hemland, att Chile nu lagt ner det demoniska experimentet med att profitera på skolbarn och att Sverige - dårarnas land - nu är ensamt i världen att drivas av en sådan girighet att de vuxna åter upp sina barn och deras framtid. Eller rättare, vissa klasser tuggar på underklassen. Sickna idioter! Vete de inte att skutan kommer att kantra?

När jag skrivit om inbördeskrig i Sverige pga. den ökade ojämlikheten mellan de Fattiga och de Rika var det bara i svepande ordalag, jag visste inte att denna man, medlem i musikgruppen Kartellen, redan 2008 visualiserat något liknande. Inbördeskriget i Sverige är redan igång om man definierar polisen som de Rikas handgångna män och de allra fattigaste som de unga gäng som nu dödar hejdlöst. Detta, säger debattören, är en frukt av regeringen Reinfeldts förstörelse av den känsliga samhällsväven. 

Med "inbördeskrig" avsåg jag dock en betydligt värre utveckling som ännu ligger framför oss, efter att den onde rike mannen vinner nästa val (till följd av gammalsvenskarnas okunskap - de har också skadats av nivåsänkningen i kunskaper som debattören beskriver för förorten. Under "Jupiters planetära cykel" 2020 och ett antal år framåt kommer hela bubblan Sverige att spricka! Kaos är på väg som dels en följd av den globala ekonomiska situationen och Sveriges oförmåga att lämna sin traditionella kärlek till amerikanska prylar och se nyktert på vilka som är vänner och vilka som inte är det.

Den svenska privatismen och tendensen att leva slutet bakom sina egna dörrar är tydlig i nationalhoroskopet  där komfortrelaterade Venus, härskare över nationens Vågenpersonlighet, kryper in i det privata 4e huset för hemmet. I den meningen är svenskarna kollektivt ett närmast antisocialt folk, om vilket andra insändare med utländsk bakgrund omvittnat. Personligen tror jag det här landets urbefolkning spelat ut sin historiska roll, precis som pedagogen och mystikern Rudolf Steiner konstaterade om Nordamerikas urbefolkning efter den vite mannens ankomst: den röde mannen representerade en civilisation som haft sin tid. 

På samma sätt kommer det fria Sverige att monteras ned, och med den extrema polisstat som följer högersentimentet, som dock kontrollerar svensken -  nu sämre rustad efter grundskola och gymnasium än någonsin - följer kravallerna mellan Etablissemang och nedtrampad underklass. Vad kommer att hända när förorterna bränt alla sina egna bilar i  frustration över att samhället stängt in dem i ett getto och man börjar söka upp bilar att bränna i andra, bättre bemedlade stadsdelar? Jag bara säger det. 

Socialismens död i Sverige till följd av sossarnas anammande av andefattig materialism och det konkurrensbaserade kapitalistiska systemets erosion av människans goda sensibiliteter, visade sig vara en dödlig cocktail. Och offren kommer inte alltid att förbli förortens egen bedrövelse. Det här kommer att bli väldigt dyrt för den Rike mannen att köpa sig ur den härva han förorsakat. Så pinsamt långt efter i VISION är Sverige att vi alltjämt kommer att ha en överhet som med maktens våld bekämpar den underklass den själv skapat långt efter att övriga världen - efter den Stora Smällen (var den nu kommer att höras) - börjat ta sina första trevande steg mot en ny och global rättvisebaserad värld.


Inga kommentarer: