Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 27 september 2017

Ekonomen som konspirerade mot alla utom de grövsta självtjänarna




Frågan är om Svenska Dagbladet vill se svenska folket ruinerade efter att ha skuldsatt sig för livet för att komma över de svindyra bostadsrätterna i de stora städerna - dit den onde rike mannen numera förlagt alla arbetstillfällena. För om alla börjar sälja sitt boende för att få ut så mycket som möjligt, då utlöser själva flockbeteendet den fruktade brustna bubblan!

Frågan är också om Svenska Dagbladet med en sån här artikel (som är inlåst utöver ovanstående ord) antyder att kollapsen redan har inträffat, så att detta är en maning till de själviska och osolidariska råttorna att hoppa från det sjunkande skeppet så snabbt som möjligt. 

I annat fall borde svenska staten låta arrestera ansvarige utgivaren för den samhällsomstörtande folkuppvigling i den onda och korrumperande penningens tecken. Kriminalisera kapitalisterna och deras system nu! 

Systemet skapar  dåliga medborgare och skit till medmänniskor. Bloggaren har redan släppt nästan hela sin bekantskapskrets i väntan på en massans våg av uppvaknande. 

För, "Om berget inte rör sig mot Muhammed får Muhammed bege sig till berget".

(Se Francis Bacons ursprungliga 1600-talsformulering).

Eller, som den visa kinesiska furstespegeln Förvandlingarans bok sade redan för cirka 2300 år sedan, i den konfucianska kommentaren till grundtexten:


HÊNG - varaktighet

"Varaktigheten består en fast karaktär. Varaktigheten uppvisar mångtaliga upplevelser utan mättnad. Varaktigheten unifierar människans karaktär."

Samt:


"Sol och måne har himlen och kan lysa för evigt. De fyra årstiderna förändrar [progressivt] och transformerar [desintegration eller korruption], och kan således för evigt bringa till fullbordan. En helig, vis människa förblir för evigt på sin väg och världen själv omformar sig till fullbordan.

Om vi mediterar över vad som skänker ett ting dess varaktighet, blir det möjligt att förstå den inre naturen i himmel och jord och hos alla varelser."

(Cary Baynes översättning till engelska av Richard Wilhelms översättning från kinesiska till tyska - här översatt för tredje gången. Men kinesiskan ser ut att säga exakt detsamma som i svensk språkdräkt.)

Man kan notera att Francis Bacon, en degenerad homosexuell brittisk aristokrat eller hans källa inte ligger på nivå med den kinesiska visheten. Den senare hävdar att "Muhammed" eller en människa absolut kan stadga sin karaktär så till den grad att hon blir verksam som ett nav och en formande naturkraft och inför sina ögon se världen följa och ansluta sig till henne på hennes väg. 

Således har den gentrifierade stockholmaren och göteborgaren och malmöiten ett rejält arbete framför sig på att "unifiera" sin karaktär och växa sig större än det kapitaldyrkande haveri den onda liberala eran och måhä-landet Sverige i synnerhet har påverkat henne att försjunka till. 

Som ett hiphop-band kallade sig: "retarded development". Det är vad ett liv i Sverige i denna tid har bestått den gästande själen. Få själar hade tydligen medhavt bagage nog att se och förstå vart de hamnade och blev villigt en del av den mentala fattigdomen.

Inga kommentarer: