Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 22 september 2017

Den onda bankchefen Björn Wahlroos


Jag tittar igenom kommentaren från 2011 till Nordea-chefen Wahlroos horoskop och upptäcker att den till vinst syftande återbrukaren Jungfrun fick ta skulden i tolkningen. Men det verkar som bloggen ännu inte börjat väga in planeternas "verksamma natur" vid denna tid, för en förnyad blick på kartan avslöjar en betydligt värre problematik:



Sinnelagsascendenten i Tvillingarnas tecken representerar människor i kärleksfull samvaro (hinduiska Mithuna/Paret) och är på många sätt motsatsen till hierarkisk von Oben-mentalitet. När Månen eller sinnet ligger i Luft omvittnar det ett intellektuellt förhållningssätt till de egna begären och individen kan t.ex. intelligent försaka en kortsiktig tillfredsställelse för en större belöning längre fram. Det skulle t.ex. Månen i härskarläge i det passionerade Vattentecknet Kräftan ha svårt för... 

Men Tvillingarna är via härskaren Merkurius också en budbärare eller kommunikatör och här gäller trohet mot avsändaren. Speciellt den expansiva Jupiter är en ond kraft eftersom en budbärare som höjer rösten eller blåser upp budskapet förvränger meddelandet. (Gamla testamentet säger att falska profeter ska stenas till döds, ett bruk som blivit kvar i de historiska texterna även efter att "desinformatörer" inte längre straffades på detta sätt.

Hur illa är det därför inte att finna bankchefens Jupiter - som också indikerar verkligt stora pengar - fungera som en ond planet, men likväl (inifrån det rationella sinnet) uppfattas som ett ideal - Jupiter ligger i 11e idealhuset!

Att även den omoraliska Mars, om i viktig position, är dålig för en budbärare (en direkt lögnaktig kommunikatör), blir akut problematisk när den står i opposition till Månen, och - än värre! - bildar en ömsesidig reception med den likaledes verksamt onda Jupiter.

Det är en så fasaväckande ondska på Wahlroos "andliga" nivå (Eld/Luft) - en krigisk kämpe för ond, orättfärdig förmögenhet! - att man har fog för att tala om att en djävul, en Lucifer, har tagit sig mänsklig kropp. 

Jag kommer, så fort en oväntad arbetslöshet löst sig och jag kan fokusera mer perifera frågor, att flytta lönekontot från Nordea till någon annan bank. Wahlroos - kapitalismens - skamlösa utpressning mot en stat måste besvaras på något sätt av alla och envar.

SvD/Näringsliv berättar om massflykten från Nordea.




PS. Jag har väl redan inkluderat Wahlroos utpressning som en av Sveriges identitetskollapser under landets pågående solära sub-cykel enligt det hinduiska dasha-systemet? 

Inga kommentarer: