Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 20 september 2017

Björk, budbäraren som sålde sig billigt
En rejäl jordbävning i Mexico City borde vara morgonens givna skrivövning, men DN har en liten blänkare på första sidan svår att undvika. Att låta sin skräddare lägga så mycket arbetstimmar på ett plagg att användas enbart i en video som Björk nu gjort tyder på en som allvarligt gått över till den Mörka Sidan och numera frossar tillsammans med rovkapitalisterna.

Jag har visserligen alltid avskytt Björks pretentiösa musik - hon har verkligen gått ner sig djupt sedan sin ungdom i ett isländskt band som ansågs hippa på den Londonscen som i sig anses hipp - men jag hade inget minne alls av hur hennes horoskop såg ut, varken från den gamla naiva tiden med den tropiska zodiaken eller med den sideriska. 

Men så här ser det ut, och nog är det en effektsökande primadonna alltid, exakt den typ som man måste avsky om det är substans man söker:


Det är förstås storvulna Jupiter i öster som genast drar blickarna till sig, för den drabbar henne personligen. Det är riktigt illa när zodiakens egen ängel eller budbärare, merkuriska Tvillingarna, ger sig i lag med Jupiter eftersom uppblåstheten som gasplaneten Jupiter skapar, skadar Tvillingarnas förmåga att framföra budskapet korrekt! Ascendenthärskaren, den kommunikativa Merkurius, har också något skadad över sig - den befinner sig i Vatten i 6e huset för olyckor. 

(Jag har sällan hört en så gnällig och klagande sångstil som Björks, hon stegrar rösten till den skär över på ett för mig extremt motbjudande sätt och indikerar här med "oförenligheten" mellan Luft och Vatten. Medger att jag inte hört mycket av musiken, fast jag älskar musik tog jag avstånd från hennes version ganska direkt och det kan ha att göra med att bloggarens Tvillingascendent i 10e graden - en grad från Björks egen - drabbas så akut av hennes "onda" Jupiter. Bloggaren har själv sin Jupiter i Skorpionen i fiendens 6e hus, så det är rätt uppenbart att det här mötet mellan två Tvillingascendenter inte alls ger någon mersmak.)

Ur ett socialt perspektiv betecknar Jupiter noblessen, men som "verksamt ond" handlar det om uppblåsta nollor eller nyrika fjantar som inte lärt sig att "less is more". Björk skulle funka utmärkt i de nyrika Stockholm där Apple-Mogert ligger i för att placera skrythus till konsumismens fromma på så många centrala platser som möjligt innan en förändrad politisk majoritet petar bort honom från tronen som stans kultur- och stadsbyggnadsråd. 

Björk är naturligtvis hundra gånger mer extrem än de nya navelskådande stockholmarna någonsin kommer att bli. Sällan har jag sett ett så genomfalskt horoskop så fokuserat på enbart yta. Den enda parallell jag direkt kommer på är Moderaternas tilltänkta nya ledare Ulf Kristerssson, men det är lite osäkert om hans fullmåne faktiskt är exakt med en Måne inne i Tvillingarna att opponera Solen i Skytten.

Björks Sol ligger i Skorpionen och dessutom obskyr i 6e huset. Hon bjuder inte ett dugg på sitt innersta - om det nu inte är hennes egen skorpionångest hon ylar ut på de värsta skivorna. (Svårt att tro hon faktiskt spelade in den ljuva och melodiska lilla poppärlan Venus as a Boy för sin solodebut.)

Istället ser man att Eld och Luft dominerar och här passar bloggens summariska "kreativitet" för den kombinationen. Det är Eld som visualiserar tankar eller arrangemang i den osynliga Luften. Det goda att Tvillingascendenten har ett stöd i en stark formalist, Saturnus i eget tecken i det goda 9e huset samt en opposition från den verksamma välgöraren Venus motverkas exakt lika mycket av att den Lilla Illgöraren Mars också opponerar ascendenten som dubbelt ond (den är en verksam illgörare för Tvillingarna vars budskap är kärlek och inte hat/krig). 

Att Björk har en sexualitet som är skruvad, är svår att betvivla efter att ha sett den här kartan: Solen i sexualenergins tecken men i olyckans hus, ägd eller disponerad av en dubbelt ond Mars som förgriper sig på Venus (as a boy?) och båda dessa emotionella planeter attackerar Tvillingsascendenten. Jag tror hon blivit en kostympajas för att spackla över sitt självhat. Hon skulle säkert operera sig till man om det inte skulle skada de lukrativa affärer hon har under sitt väl inarbetade varumärke - och det publiken efterfrågar är kvinnlig särling i färggranna fjädrar och inget annat.

Missa inte heller att formala Saturnus greppar Solen i Skorpionen via 270 grader i en ytterst svårbegriplig variant av "social utmobbning". Vad i Vattumannen är det som förkastar Björks identitet och gör hela hennes liv till en olycka och en källa till fientlighet (6e)? Rimligen en fråga om att hon inte känner sig hemma i sin kropp och därför skapar falska jupiterbubblor på förstahusytan! Således ett andra tecken på problem med den sexuella identiteten.. 

Tittar man noga på 5e huset för själens goda karma från tidigare liv, leder husägaren Venus oss rakt på våldtäktsmannen Mars ondska i 7e allianshuset. Ingen kan kalla detta "god karma" så Björks 5e kreativitetshus är ett av dem som signalerar dåliga ting hon tagit med sig in i detta liv. Hon är ingen ljuv Venus som pojke, även om hon drömt det. Eftersom hennes egen identitet är fienden (6e) lutar det svagt åt att hon har en förövare inom sig som hon hatar. Men är det inte så även offer upplever det? Jag förmår inte avgöra vilken rollen var. Var hon en manlig våldtäktsman eller ett kvinnligt våldtäktsoffer i ett tidigare liv är det inte tu tal om att obearbetade trauman kan bli bränslet som driver en hel artistkarriär i ett senare jordeliv... 

För den indiska spekulationen att NÄRMAST föregående liv kan avläsas i 12e, ser vi dock tydliga tecken på att hon var offret i förra livet, 12e ägs av Venus som, som synes, angrips av den "dubbelt onda" Mars i allianshuset. Alla Tvillingascendenter har Venus som ägare av 12e men det vore naivt att tro att precis varje barn som föds under den ascendenten måste ha varit kvinna i sitt föregående liv. Venus är en neutral platshållare för 12e och markerar enbart ämnet man studerar, t.ex. närmast föregående liv. Sedan är det Venus placering och dess kringbudskap som antyder något om förra livet. 

Jag är inte säker på huruvida föregående kroppsliga kön går att utläsa av horoskopet. Det är knappast så att det regnar fallberättelser med människor som minns sitt förra liv och där det samtidigt finns ett komplett horoskop med födelsetid för detta liv. Här står i vilket fall Björks Venus med en dubbelt ond Mars i 7e partnerhuet och det ger en indikation. Misshandlades Björk - kanske till döds - av en make eller svekfull affärskollega i sitt förra liv? Är det en odöd, osalig ande som utför sin krigsdans på scenen i detta liv?

Men på ytan är hon definitivt lyckligt lottad som artist: att Jupiter är en tom skramlande tunna i öster, en nyrik bubbla, betyder inte att den helt tappar sin förmåga att skänka tur och välgång (och stora pengar). Faktum är att Björk ser ut som den mest energiska materialist och pengakramare som går att uppbringa, bara att man glömmer titta efter den solkigare sidan eftersom fokus ligger på hennes artistiska verksamhet. Andra huset (pengar) i Kräftans tecken visar via ägaren Månen i lyckosamma och kreativa femte att hon förvisso är utrustad med en rik fantasi, inte minst när det gäller konsten att tjäna pengar på det lunära sinnets fantasier. 

Bindningen mellan 2a och 5e - pengar via fantasi - säger nu inget om intensiteten men det gör Månens disponent Venus! Och då är vi tillbaka i den omoraliska smet som breder ut sig i 7e allianshuset (som här mest liknar affärsmässiga partnerskap) och denna rastlöst "skyttiga" önskan om att täcka allt större områden, vilket Skyttens härskare i 1a huset en dag kommer att sätta punkt för i en remarkabel "börskrasch" för varumärket Björk. 

Men var hon egentligen kallad till något om födelseögonblicket innehåller så många tydliga indikationer om en som börjar odla ett uppblåst och inflammerat ego (1a) redan från födelsen? Här övergår astrologin i filosofi och frågan om vad Predestination egentligen är. VAD i våra liv är redan uppritat från början, hur många små förbindande linjer har människan fått ansvar att själv fylla i?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.