Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 3 september 2017

Är det krig nu? Nordkoreas 6e bombtest.



Det är egendomligt hur svårt det ska vara att få fram tidpunkter för en händelse! Samma tidning, The Telegraph, anger först USGS tid 3.30 GMT för den registrerade jordbävningen efter kärnvapendetonationen. Nordkorea ligger 8.30 plus på GMT vilket betyder tolvslaget. Bara en stund senare har tidningen en ny uppgift, nu från Sydkorea, om att detonationen inträffade 12.20 lokal tid i Nordkorea. (AB talar om "05.30 på söndagsmorgonen, svensk tid", vilket bara är fel.)

Tjugo minuters skillnad gör ingen större skillnad för ascendenten, som är antingen dödens tecken Skorpionens 3e eller 7e grad. För studiet av den onda stjärnan Algol i 3e graden av geologiska Oxen är förstås den första, amerikanska uppgiften mer fascinerande!

Oavsett vilken ascendent så tangerar gradtalet ascendenthärskarens eget gradtal, Lejonets femte, där den också ligger tajt med Mekurius (kommuniktion eller PR-signaler) och just invid kungavärdighetens stjärna Regulus i Lejonets 6e grad (inte utritad).

Intressant är förstås också att dödens planet Saturnus stiger i öster i Skorpionen, och att dödens planet rankas som en verksam illgörare för Skorpionen i 1a huset låter förstås som en paradox. Men 1a huset är i grunden platsen för Livets (Solens) återkomst varje morgon, så att en soluppgång, oavsett zodiaktecknet vid tidpunkten i fråga, ska betraktas som att dagen bannlyser natten. 

Därför är Saturnus illa placerad i 1a huset, vilket denna rad av mestadels katastrofalt eländiga politiker omvittnar - alla med känd födelsetid och Saturnus stigande i öster (1758 kartor i samlingen med kompletta horoskop):
  1. Hirohito;29.4.1901;22:00 - kejsare/diktator och folkmördare
  2. Margaret Thatcher;13.10.1925; 9:00 - premiärminister, startade krig
  3. Olof Palme;30.1.1927; 5:15 - statsminister, mördad i ämbetet
  4. Jacques Chirac;29.11.1932;12:00 - korrupt president, ekobrottsling som slapp fängelse
  5. John McCain;29.8.1936;18:25 - ond republikan och hemmablind patriot, hånad för att äga 7 hus och 13 bilar
  6. George W. Bush;6.7.1946; 7:26 - president, startade krig
  7. Pia Kjaersgaard;23.2.1947;15:00 - partiledare, främlingshatare
  8. Al Gore;31.3.1948;12:53 - demokratisk vicepresident, förlorade mot Bush efter omräkning av rösterna (amerikanskt fuskval)
  9. Michele Bachmann;6.4.1956; 0:08 - republikansk presidentkandidat, den galna Tea Party-rörelsen
  10. Boris Nemtsov;9.10.1959;13:05 - politiker, mördad 2015 efter att ha anklagat Putin för tjuveri i samband med påstått valfusk 2011
  11. Barack Obama;4.8.1961;19:24 - president, oförmögen stänga det inhumana fånglägret Guantanamo eller förmå USA sluta breda ut sig i krig och död över hela världen
  12. Ed Miliband;24.12.1969;14:00 - Labourledare kapitalt förödmjukad av brittiska medier, avgick

Nej, Saturnus ger sannerligen ingen hjälp på traven ens om den skulle vara en välgörare för ascendenten ifråga (Obama hade den t.ex. stigande i sitt eget tecken Stenbocken). En mer maktlös amerikansk president har väl aldrig skådats. Man är frestad att misstänka även Stefan Löfven skulle kunna vara födda med maktplaneten för tajt knuten till det egna jaget och därmed regeringens trixande kring IT-skandalen...

Horoskopet för Nordkoreas atomsprängning är, om man så vill, en "vriden variant" på det dödfödda barnets karta som var det första inlägget denna söndag. I båda fallen är det Saturnus som söker ta livet av LejonSolen, men i dödfödingens karta ligger iskylans Saturnus i moderlivet (4e) huset! Här stiger Tidens herre själv fram i öster och indikerar snarare än kamp om vem som är boss här i världen (10e makthuset). 

Se inte minst samma tema i kartan för Mad Dogs hot mot Sveriges regering att inte fega ur den galna dödsdans som kärnvapenmakterna gärna vill dansa ända till slutet! Fattar inte Löfven och anhang att det är dags att blocka USA (och naturligtvis Nordkorea) från vänlistan, är Sverige kollektivt skyldigt och bör få en bomb över sig. 

Lustigt nog tillsände jag igår en juristbyrå en presentation av Arbetsförmedlingens grova inkompetens som lett till att jag blivit bortdribblad från en tillräcklig a-kassenivå att ens betala hyran i händelse av nu inträffad arbetslöshet. Jag tittade på klockan när jag nätpostade och kartan ser nästan likadan ut som den för atomsprängningen/jordbävningen ett halvt dygn senare:



Vad dra för slutsats av detta sammanträffande? Är jag den destruktiva bomben eller är det snarare beskrivningen av myndighetens missgrepp som motsvarar det vansinne Sydkorea ägnar sig åt? Jag vill tro det senare. 

I min fråga till juridiken om det finns någon möjlighet att underkänna myndighetens hantering påminns man om att Saturnus, i denna karta nästan exakt på ascendenten, också kan stå för opersonlig byråkrati och maktutövning och att Saturnus natur som "verksam illgörare" här rimmar bra med de begångna tjänstefel som mer än en handläggare på myndigheten begått när de undanhållit information vid flera punkter då jag stod inför ett val. Detta apropå Sveriges tid av kommunikationshaverier enligt nationens planetära ödescykel och regeringen Löfvens totala informationskollaps (IT-skandalen).

Inga kommentarer: