Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 6 augusti 2017

Ursäkta - för säkerhets skull


Sedan paret Borg/Peczynski har pratat ihop sig söker de nu ge bilden av att hela överklassön var ett fylleslag (trots att barn var med enligt de tidiga rapporterna) och att "rykten" gör det långt ifrån säkert vad Borg gjorde och sade - själv har han som bekant tagit betäckning bakom sin påstådda blackout.

Flera "bedömare" i medierna menar att Borg verkar ha handlat i panik (i relation till att han lämnar styrelseuppdrag). Det kan jag säga efter en tidigare arbetsgivare med samma Sol-Jungfru som Peczynski och Mån-Oxe som både Borg och Peczynski, är att något mer förvirrat har jag aldrig mött. Som grundtyp en vänlig och lågmäld människa men ena stunden kallt kalkylerande (Jungfrun som svalt planerar för skörd/vinst) och i nästa ögonblicket benägen till panikreaktioner när Oxens extrema behov av kolugn och stabilitet rubbas. 

Vad den stackars Dominika (för jag tycker synd om henne där hon nu i empati hamnat i partnerns paranoia över att ha hela världen mot sig) inte förstår, är att hon bara förvärrar sina egna aktier ju mer om pratar på det här sättet. Vad är det egentligen för PR-byrå hon driver?

För nu vet ju alla att hon var falsk som lögnen själv när hon kom med sin första ursäkt. Den var alltså bara (likt Anders Borgs första FB-inlägg) ett kallt och kalkylerat försök att skadebegränsa en skandal som de båda säkert hoppades skulle tona bort under de första dagarna. (Det tog som bekant en hel vecka för det här att nå medierna.)

När jag tittar tillbaka på bloggens enda inlägg om hennes horoskop (från 2011), ser jag i de första styckena samma tendens,  ett rävslugt försök att vinkla och få historien att gå hennes väg... Det styrker en tidigare tanke om att den fenomenalt varma och kärleksfulla kombinationen av Jupiter och Venus i Vågen på något sätt är skadad till följd av ogynnsam husplacering. Att hon skulle meddela Sideriska sitt födelseklockslag är nu knappast att förvänta sig, så det är en öppen fråga. 

DP är extremt söt och liknar en annan judinna (extremt mycket!) som bloggaren en gång var kär i. Det var en evighet av "på och av", men kvinnan led som så ofta av förbannelsen som drabbar barn och barnbarn till Förintelsens överlevare. Bloggaren, rätt otålig, gav upp projektet och klassificerade människan som "skadat gods".

I detta fall gällde en fullmåne med Sol-Våg i soluppgången och Mån-Väduren i väster tillsammans med tvekande Saturnus fallen i Väduren (precis som hos DP). Notera att detta introducerar påfallande sociala problem - jag/du-axeln är både "på" till följd av tecknens passionerade natur men Saturnus skapar rädsla att binda sig i 7e. Men det fanns även planeter i Jungfrun som gjorde den vänskapliga Vågen i öster till lite av falskskyltning, Venus i Jungfrun i 12e var hela tiden reserverad och i princip inte tillgänglig (12e kallas exilens hus).

Utifrån det här livsödet (som sedan artade sig fint, människan är idag flerbarnsmor) är det antingen Vågen eller Jungfrun som överlappar med Peczynski, men en vild gissning skulle ändå bli Lejonet som ascendent. Detta givet hennes ungdoms vilda exhibitionism och önskan om att LEDA, först en tidig dejtingsajt och senare otrohetssajten.  För att inte tala om hur väl Merkurius, kommunikatören, och den omoraliska och pushiga Mars stämmer in på hennes nuvarande jobb som PR-människa!Vad man ser är ett horoskop där vissa drag påminner starkt om det för Svenskt Näringsliv! Inte minst den falska Djävulen som hissat sin flagg och fejkar allt mellan himmel och jord från det publika och maktorienterade 10e huset.  

Att DP är en hejdlös penningjägare går inte att ta miste på. Den här hypotetiska kartan ger en otroligt primitiv bindning mellan egot och den egna plånboken via den ömsesidiga receptionen mellan Lejonets och Jungfruns härskare.

För att lokalisera Lejonet prövade jag på måfå att slå in 03.00 i astroprogrammet och det resulterade minsann i KETU exakt på Lejonascendenten. Detta var en självdestruktiv influens, Draksvansen förringar den egna kroppen och egot och det öppnar naturligtvis för allsköns djävlar och demoner och osunda idéer om att lika den eviga horan använda sin kropp i syfte att tjäna pengar. 

Dessutom drar månnodsaxeln in Anders Borgs omoraliska Mars i 7e partnerhuset, en glödande och svart destruktiv passion tänds mellan dem! Borgs Mars ligger nästan exakt där den hetsande och hungrande RAHU ligger. Givet att horoskopet ger en kungavärdig kropp (Regulus vid ascendenten) ökar kvinnans exhibitionism ytterligare och det återverkar på motsatta partnerhuset. Hon nöjer sig inte med småpotatis. Givet Solen i det banala ekonomihuset måste det vara en räknenisse som är minst en "kung". Vad blir det om inte en f.d. finansminister!

Horoskopet är remarkabelt talande med tanke på att ascendenttecknet är ett rent antagande

Det avslöjar samtidigt hur små själar det är som kan vinna framgång i Sverige. Det öppnar för frågan jag ofta ställt mig: vad här detta för land egentligen och vilken kultur har stöpt människorna att bli så små och omyndiga att t.o.m. patrask som Borg och Peczynski kan bli halvt om halvt folkliga idoler? Svaret är förstås: den kultur som följer med kapitalismen. Mammon förstår människorna i grunden och det var religionens slutgiltiga död i Sverige för kanske ett halvsekel sedan som gav marknadskrafterna som drivs av demoni fri kontroll över landet och dess befolkning. 

Johan Ehrenmark skrev fint i ETC om att man kan driva företag även utan vinstintresset, men han kan från botten av Vattenelementet eller Näringssjälen naturligtvis inte föreställa sig en värld helt utan en marknad. Det kan jag, men det blir inte ett lätt arbete att styra hela världen till den nivån av insikt. Först måste teknologin nå längre så att folket blir i princip helt överflödigt genom robotiseringen. SEDAN kommer det postkapitalistiska samhället, där dagens Superrika får hitta på något nytt sätt att känna sig lite förmer än alla andra. Låt dem fara iväg och kolonisera någon ny planet...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar