Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 25 augusti 2017

Tom Cruise inte bara spelar omoralisk utan är Djävulens springpojke

Den otäckt trevlige Tom Cruise
 
DN:s utmärkte kulturrecensent Johan Croneman ser Tom Cruise i sin senaste film och kräkreflexen sätter in. Av en av USA:s mest skamliga utrikespolitiska skandaler har Hollywood gjort en förljugen amerikansk propagandafilm som hyllar nationens kapitalistiska entreprenörsmentalitet. Croneman inser att lönechecken kräver att han åtminstone förslår någon annan artikel från DVD-hyllan och rekommenderar inte mindre än tre andra filmer där han tycker Cruise gjort ett bättre jobb.

Man sanningen är ju att Cruise ÄR denna omoraliska skit han spelar i senaste filmen. Det är bara att överblicka hans karriär och se hur många filmer han deltagit i som INTE varit ren och skär propaganda för den amerikanska kapitalismen och den amerikanska hjältens förträfflighet. Det är ingen slump att Cruise i princip är den ensamma hjälten varenda gång, med ett anonymt team som uppbackning för att det inte ska bli alltför enahanda. Det är alltid den amerikanska drömmen om att den enskilde fixar det själv.

Som psykmanipulerad scientolog (och högt i deras interna rangordning) kommer hans födelsetimma aldrig att nå offentligheten, men bara en blick på själva födelsedagen avslöjar att han är den perfekta affischpojken för amerikansk girighet som övergår i mordiskhet. Hans karta överlappar exakt den kritiska zonen Tvillingarna/Kräftan dit så mycket av USA:s mordiskhet, ha-begär och självlögn kan lokaliseras. (Bloggen innehåller ett antal analyser av USA-horoskopet.)

Kartan har såväl den onda stjärnan Algol som
som den sataniska axeln (Tyfon) aktiverad

Som en av USA:s viktigaste propagandaspridare är det därför passande att använda Solen som ascendent snarare än Månen eller sinnelagsascendenten. Här studerar vi en viljestyrkans och handlingens man, en maktmänniska (allt under Solen). Solhoroskopet blir hyperintressant eftersom det tydligt visar den dubbelnatur som det ibland knystas om att Tom Cruise är, professionellt tandkrämsleende och bussigheten själv i mötet med offentligheten men egentligen driven av någon ond demon. Solkartan kan nu avslöja att denna demon är ingen annan än Satan själv, Mörkrets furste. Kopplingen till USA och deras utrikespolitik blir därför än tydligare.

Croneman törs inte säga det, men hela den amerikanska underhållningsindustri med stor budget han bevakar är en enda lång propagandakampanj. En gång gjorde Hollywood "snälla" filmar om den goda amerikanen men efter MARKNADSLIBERALISMENS ERA och Tom Cruises tidigare ständiga partner Jerry Bruckheimer har banal och rikedomsfixerad propagandafilm runnit ur det murkna Hollowwood som en ändlös diarré. 

Visst är Bruckheimers stora affischpojkar som Cruise, Cage och Depp involverade i proffsiga och visuellt grandiosa produktioner, men berättelserna är  förstörda av den amerikanska självgodheten som inte minst korkad svensk ungdom lapar i sig och sedan aldrig mer ifrågasätter. Kanske den svenska och ihåliga självgodheten alltid löpt i parallell med den amerikanska propagandan? 

Att se en Bruckheimerfilm och sedan höra den (vinklade) intervjuserien med Rysslands starke man Putin, signerad Oliver Stone, visar tydligt skillnaden på byidioten och begåvningen! Tom Cruise har aldrig deltagit i en film som kräver mer än IQ 70 att hänga med i, och det inte snobbism att säga utan bara en antydan om hur plågsam propagandan är för den som åtminstone är normalbegåvad. Okej, Minority Report som Croneman föreslår som en bättre film. Där fanns en tänkvärd etisk problematisering som t.o.m. kunde anknyta till frågan USA:s moraliska rätt att starta "förebyggande krig" och mörda andra länders ledare som de har för vana att göra. Men filmens handling på ytan var enkel att följa.

*****

Några ord om Tom Cruises groteskt förvärldsligade Tyfons axel. Jag upptäckte dess äldre romerska namn flera år efter att jag döpt axeln mellan Oxen och Skorpionen till den sataniska axeln. Tyfon nämns flera gånger i romaren Manilius text Astronomica. (Daterad till 1a århundradet är detta astrologins äldsta kända text eftersom bara horoskop men inte texter hittats i det forna Babylonien och intilliggande stadsstater.) Tidigt i texten (2.856-78) lokaliseras husen:

"...Lika olycklig är den portion av himlen som ligger ovanför Occidenten [väster] eller på dess motsatta sida, under Orienten [öster]; hängande blickar den förra nedåt medan den senare ligger på rygg och de [husen 8 och 2] antingen fruktar undergång för den angränsande kardinalen [hörntecknet och -huset] eller kommer att falla om lurad på dess stöd."

Manilius talar visserligen inte om en axel men den ligger underförstådd i och med att båda positionerna är helt beroende av sitt angränsande hörnhus. Grekisk tradition kallar dessutom 2a för Hades port vilket ytterligare förstärker tanken om att båda "platserna" hänger samman.

Jag har noterat på nätet att det existerar en tradition även i Indien som håller det 2a "min plånbok" för att vara ett ont hus - under vissa omständigheter - men har inte undersökt saken närmare. Det är väl illa nog med den indiska astrologin att hela fyra hus är ondskefulla! Likväl läcker bloggarens åsikt om folk fixerade vid "egna-plånbokstänkandet" fram här och var. Fredrik Reinfeldts Måne (begär) i 2a huset illustrerar perfekt den pinsamma borgarens rädsla för att arbetslösa, sjuka och invandrare ska försämra ekonomin för honom eller henne. 

I förlängningen får vi främlingshatare på rent själviska premisser, den simplaste och mest outvecklade människa som tänkas kan. Otryggheten måste vara katastrofal om man likt Reinfeldt har den ständigt behövande Månen i födoämnenas och pengarnas 2a hus (med ett ord: "resurser"). Någon kanske minns hur fet Reinfeldt blev i början av sin period som statsminister, en typisk man som "åt sina känslor". Senare såg hans spinndoktorer till att han bantade ner sig för att inte framstå som karaktärslös inför svenska folket. 

Det är bara att granska Tom Cruises 2a hus i hans karta för den "dagarbetande Solen". Har man någonsin skådat ett mer skriande begär efter mera, mera? Med hungrande Månen, äregiriga och superhungriga Rahu och pengarnas Venus får Tom Cruise bankchefen Annika "Fallskärm" Falkengrens karta att se återhållsam ut! Nu workoutar Cruise mer än loje Reinfeldt, fattas bara när han själv är produkten han kränger.


*****

Föga förvånande anser romaren Manilius att Italien sorterar under det bästa tecknet, Vågens tecken: "Under detta tecken grundades Rom och hennes överhöghet över världen; Rom, som kontrollerar händelsernas utgång, upplyfter eller underkuvar nationer som placeras på hennes vågskålar." (4.771-93) 

I bok 4.574-98 beskriver förf. Fiskascendentens flata mentalitet och ytliga pladder och skvallrighet, men vilja att "gå genom eld för att nå sina mål". Manilius säger:
"Säkert är att [den grekiska ön] Cytheras gudinna [Venus] förvandlade sig själv till en fisk när hon kastade sig i Babylons vatten för att undfly ormbenta Tyfon med vingar på skuldrorna, och hon har i Fiskarna implanterat sin egen passions eldar."
Traditionen placerar Venus upphöjda (och förmodat "extra goda") läge i just Fiskarna, men det var tydligen inte vad Manilius hört! 



Lite längre fram preciseras "Babylons vatten":
"Fiskarna tilldelades floden Eufrates, där i flykt från Tyfon Venus accepterade deras (fiskarnas) hjälp och gömde sig under dess vatten."
Även grannfloden Tigris sorterar under de duala Fiskarnas tecken enligt Manilius och här har vi kanske den enkla förklaringen, utan konstlade efterrationaliseringar, till att två fiskar ingår i symbolen. Symbolens tvärslå, som binder ihop fiskarna passar eminent som en påminnelse om hur utvecklat flodsystemet var mellan de här två stora floderna. Istället för landvägen kunde man färdas med båt mellan stadsstater och det är möjligt att bindestrecket representerar just "vattenburen kommunikation eller färd".  

Senare additioner, som att en fisk färdas i en riktning och den andra i en annan på något metafysiskt eller andligt sätt, behöver inte vara felaktig, men representerar en helt annan tradition. Jag är lite förtjust i att se Fiskarna som dels en "väg ner" i inkarnationen i ett kött (en kropp av Jordelementet) men också som hinduerna beskriver det 12e huset, som platsen för själens befrielse (moksha) från den jordiska bindningen, dvs. "vägen upp" till världsrymden eller himmelen där den återtar sin plats som en "stjärna".

*****

Kopplar man Manilius tradition om Tyfons axel till Tom Cruises horoskop visar Vatten och Jord i 2a och 8e bildar en groteskt materialism, en hunger efter att kontrollera kvinnor (Katie Holmes vittnesbörd!) och pengar som är sjuklig

Axeln aktiveras varje gång en fysisk ascendent, solascendent eller månascendent placerar planeter i opposition mellan 2a och 8e och just 1962, Cruises och Falkengrens födelseår, har vi dessutom månnoderna här. Det är intressant att Manilus talar om skräcken för en just ovanför västra horisonten att, liggande på mage, blicka ner i dödens gap (västra horisonten) och se sin förestående död. Nu ÄR ju 8e sektorn förknippad med döden men som bloggen har antytt flera gångar verkar 8e mest ha att göra med skräcken, terrorn inför den död Skorpionen alltid bär som sin födslorätt. Mars negativa härskarläge i Vatten är den blinda energi som Naturen exercerar i formen av sexualdriften för att hålla sig vid liv även om det kostar dess barn livet. 

Där troligen mamma Kräftan skulle offra sig för sina barn, försöker Skorpionen enbart dda sig själv, därför klassas detta som den dåliga karmans tecken och 8e huset som en tydlig portal för gamla oavslutade affärer (dålig karma) som ska värka ut i detta liv. Åtminstone enligt ett hinduiskt synsätt. I Claudius Ptolemaios västerländska Tetrabiblos ägnas en mängd sidor åt den komplexa beräkningen av livslängden och här har 8e huset enbart funktionen som en värdemätare på antalet levnadsår. Därifrån kommer säkerligen traditionen om 8e som "dödshuset". Att välja yrkesrollen akutläkare och rädda liv ur dödens käftar motsvarar perfekt den fruktan 8e huset "liggande mage" upplever där den här portionen av himlen stirrar ner mot väster och upplever livets slut. Men den som då har Solen i Skorpionen - livskraftens symbol - dödens käftar - kommer att furiöst kämpa för även andras överlevnad i rollen som läkare eller sjuksköterska. Dessa är de arketypiska riktlinjerna - alla i sjukbranschen är naturligtvis inte Skorpioner eller måste ha ett aktivt 8e hus.

Men Tom Cruises solascendent ger en intressant berättelse ur det 8e: här ligger kontrollplaneten Saturnus som är van att styra hela världen. Och faktiskt förmår han när vissa av hans rollgestalter någon enstaka gång befinner sig i livsfara spärra upp ögonen och se lite skärrad ut. Men i grund och botten är Saturnus i 8e en patologisk önskan om att försöka kontrollera det okontrollerbara och det är den här sidan som förklarar varför Cruise lider av mer dödsskräck än någon kan föreställa sig. Saturnus blickar enligt Manilius ner i avgrunden (västra horisonten) och söker bromsa eller låsa fallet på det sätt Saturnus alltid verkar som en konservativ eller förbjudande kraft.

I opposition till 2a huset för egen ekonomi är Saturnus däremot som rena bankdirektören. Från opposita huset kontrollerar den totalt den giriga Kräftan men axeln är nu en attitydlåst axeln och inte en medveten sådan. Det är därför Tom Cruise inte bryr sig ett skit om att skapa sig en artistisk karriär utan går dit där pengarna hägrar. Det finns ingenting av konstnärlig halt i detta horoskop, och Solens välsignelse från Jupiter är, när allt är sagt och gjort, inte ens till lycka för honom. Jupiter (fromhet, andlighet, generositet) kan visserligen fortfarande yttra sin grundläggande godhet men när den förvandlas till en verksam illgörare (som den gör för Budbäraren Tvillingarnas som inte ska ägna sig åt att bygga upp rikedom), då smyger sig en hycklande sida på. Det är alltså en ytterligt falsk religion som Tom Cruise tillhör, scientologerna och deras profitdrivna elit passar perfekt in på en hycklande andlighets Jupiter i 9e huset för människans förhållande till religion och filosofi. 

Även Fredrik Reinfeldt hade en verksamt ond Jupiter i 9e (och då talar vi utifrån hans kroppsliga Jungfruascendent). Att ha Jupiter som ond i Oxens, pengarnas tecken, säger det mesta om vilken gud denna man, ekonom till utbildningen, tillbad. Det var Mammon som fick hans ögon att tindra. 

Även Tom Cruise är ägd av den Mörka Sidan och det går inte att missa Satanshuvudet gradexakt med omoraliska Mars i hans 12e hus. Här är en dold sida som hans Saturnus jobbar stenhårt på att mörklägga eftersom han fruktar att sanningen om hans privata jag skulle kunna få karriären att dödsstörta ner i väster. Missa inte att hans privatliv också ligger i det potentiella offrets 12e hus, enligt solascendenten äger 12e husplacerade Merkurius det 4e huset för Tom Cruises dolda liv bakom hemmets skyddande väggar. 

Att hitta 4e husägaren i ett annat dolt hus tyder verkligen på att han har saker han vill dölja för allmänheten. Istället handlar det offentliga 10e en väldig massa om hur god och bussig (Jupiter!) Tom Cruise som människa är. Men hans Jupiter, kopplad till Solen eller ej, är en "verksam illgörare" och ibland spricker den här PR-bubblan...

Med en verksamt ond Sol i 1a huset (Tvillingarna ska inte skina och dra uppmärksamheten mot sig själva utan fokusera på merkurisk faktarapportering) kan man undra hur det är möjligt att Tom Cruise blivit så framgångsrik, men detta är som sagt ett nödhoroskop i bristen på klockslag. Och även med en solascendenten går det inte att undvika att se den talang och begåvning som Jupiter skänker Solen. gott men mer ont har denna Sol framgång just i att skapa en PR-bild (10e huset ägd av Jupiter och Scientologerna i 9e) av sig själv som både stor hjälte och en stor välgörare. Vad vi inte ser i PR-bilden är den fixerade satansaxeln (Tyfon) med dess giriga och materialistiska önskan om att positionera sig både ekonomiskt och som en "världshärskare"...

Med Tom Cruise karta nuddar men vid USA.s kolsvarta hjärta, vid dess hemliga sällskap där eliten smider sina planer för världsherravälde... Bojkotta produkterna från firmorna Cruise och Bruckheimer!

7 kommentarer:

Susanne sa...

Tom Cruises födelsetid: Det finns ju en uppgift, både på Astro.com och Astrotheme, som ger en siderisk vågascendent. (Den senare sajten hänvisar uppgiften till en nätsida om Las Vegas som inte längre finns.) Du skriver på annat håll att du är övertygad om att han har solen/jupiter i hörnhus, men är tiden riktig har han dessa i 5:e resp 9:e. Men som verksamma illgörare. Hans lyckosamma karriär som tvålfager filmstjärna kan väl i så fall snarare förklaras av venus med månen och rahu i 10:e. Mars/Algol hamnar även här i ett ont hus - det 8:e.

Seaward sa...

Jo, jag besökte den mer trovärdiga av sajterna, AstroDatabank i morse innan jag ritade en ny karta. Men tidpunkten är som du kanske missade rankad X och kommentaren om tidsdatat (som ger siderisk Våg) saknade källhänvisning och var tidsslöseri för seriösa astrologer.

Jag har blivit bränd på de här helt ogrundade påståendena så många gånger när senare en korrekt uppgift visat sig att jag inte längre fäster mig vid dem. Annat känt exempel var Michael Jackson, och den undflyende Hillary Clinton (där det dock finns intressanta tidsvarianter av vilken någon troligen är rätt). Intressant var också Madonna, som ljugit om sin tid (för att vilseleda astrologer?) och den förbannade pappan (som hon hade dålig relation med) uppgift hennes verkliga (?) födelsetid.

Men Cruise har en så egenartad näsa, ser som som några nummer för stor och tillhörande en helt annan människa, att detta borde vara en ledtråd om man hittar samma utförande på några bekräftade ascendenter av, ja vilket "märke"?

Jan Guillou närmar sig möjligen nästypen och har Tvillingascendent i 16e graden. En IT-konsult jag en gång kände hade också en "för stor näsa" (fast lite stickigare) och nu Tvillingarna stigande i 17e graden. Från ett gammalt sommarjobb i vården gjorde jag ett av mina första horoskop på en tjej i nattvaket som jag särskilt minns för hennes speciella näsa. Skorpionascendent medn Mars i 17 och Månen i 21 graden av Tvillingarna. Du ser vart det lutar åt. Popsångerskan Sandra Cretu hade också en Jan Guilloubesläktad näsa men tyvärr inget födelseklockslag...

Inte för inte är Tvillingarnas härskare Hermes kopplad till Priapus, manslemmens gudom - varav fantasin att näsan skulle vara ett mått på mannens...

Tvillingarna skulle ge Solen i 1a huset för Cruise, en perfekt placering med tanke på att det här HAN som är produkten han säljer och tidig kritik som fråga hur narcissistisk han egentligen var. Svar: extremt, jag har slutat umgås med IT-konsulten som också hade Solen i 1a...

Seaward sa...

PS. Detta är kusligt. Jag hade ett ansiktsminne ytterligare, men kunde inte komma på namnet. Det var den ensamma kvinnan i Julia Roberts-filmen Mona-Lisas leende, spelad av Marcia Gay Harden.

Hon visar sig ha AA-rankad födelsetid och föddes under, gissa, Tvillingarnas ascendent i 16e graden!

https://fashionisdanger.files.wordpress.com/2010/02/img_2396.jpg

https://www.astro.com/astro-databank/Harden,_Marcia_Gay

https://www.astro.com/astro-databank/Harden,_Marcia_Gay


Susanne sa...

Så var vi inne på utseenden igen då... :-)

Jag såg att Astrodatabank inte hade någon källa, vilket däremot Astrotheme hade, men den är ju värdelös numer eftersom sajten inte finns längre.

Men vid närmare eftertanke är det där med en ond jupiter i 9:e faktiskt helt klockrent när det handlar om en scientolog, så det kanske ligger något i det där med tvillingnäsor...

Havsörnen sa...

Susanne nämnde Våg-AC. TV-skådespelaren Mark Harmon påminner en del om Tom Cruise och har likt honom överdimensionerad näsa, underdimensionerad överläpp och lätt galen blick:

.jpghttps://s28.postimg.org/kytd5a74d/Mark_Harmon

Typlikheten framgår tydligt när man ser bådas profiler:

https://s28.postimg.org/eoy3ia7pp/Cruise_Harmon_Profil.jpg

Där har vi inte Tvillingarna, utan en AA-rankad Våg-AC (vilket borde ge en mindre kantig och mer symmetrisk ansiktsform, kan man tycka). Solen gradexakt konj. Ketu i Lejonet, tillsammans med Venus och Merkurius. Månen och Saturnus i Jungfrun, Jupiter i Fiskarna. Det blev tyvärr bom på det mesta där, förutom en sak, Harmons Mars i Kräftan gradexakt på Cruise gradexakta Rahu-Saturnusopposition. Den ena har Solen i härskarläge exakt på Ketu, medan den andra har Saturnus i härskarläge exakt på Ketu.

Stenbocken (skelett, tänder) får mig att tänka på Cruise assymetriska garnityr, som det jobbats mycket med:

http://heightline.com/wp-content/uploads/Tom-Cruise-teeth.jpg

Sorterar näsan under Tvillingarna då tecknet har med luftvägarna att göra? Den kommunikativa Tvillingen behöver alltså dra in mycket luft och får en markerad snok?

Havsörnen sa...

Första länken ska vara:

https://s28.postimg.org/kytd5a74d/Mark_Harmon.jpg

Seaward sa...

S: Ja, kopplingen yta och innehåll är gammal som gatan, svår att släppa. :-)

H: Indisk astrologi kopplar inte Saturnus på samma sätt till kroppen. För problem runt munnen är det Oxen som är i farozonen: se Mars & Djävulsstjärnan i Oxen i hans karta!

Jämför Mona Sahlins diminutiva mun/haka - samma Mars/Algol. Bara en tanke, har inte studerat en mängd exemplar (Lejonascendenten och LejonSolen producerar ju t.ex. ofta små söta "kattmunnar".)

Hade en bildsvit på min förslag Tvillingarna klar för publicering (ute nu) men Vågen fick här stöd i formen av Mark Harmon...