Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 10 augusti 2017

Speldjävulen


En frontman för
Han, vars namn inte får nämnas


Bara i ett så förmörkat land som Sverige tar staten kontroll över spel & dobbel-verksamheten i syfte att stärka statskassan istället för att investera - STORT - i att höja folkets bildningsnivå så att de inte längre är slavar under det låga och begärsfyllda Vattenelementet i det kollektiva Psyket. Den här bildningen skulle visserligen vara döden för Näringslivet som just uttrycker den banala varelsens ständiga hunger efter mer..


Bara i ett land som helt slutit en pakt med Djävulen blir en moderat politiker chef för branschföreningen för nätbaserat spel & dobbel och gömmer sig fegt bakom "folkets önskan" om att satsa pengar på vinnare inom ungdomsidrotten (DN).

Som jag skrev i föregående inlägg är det sekulära Sverige nu så utan färdriktning att vad som helst som händer bör anses bättre än nu-läget...

Djävulens frontman, spelprofitören som falskt bedyrar sig vara bakbunden pga. "folket" och deras låga begär, har tyvärr ett otacksamt horoskop att kommentera. Utan födelsetid får man nöja sig med Månen för en sinnelagskarta men vid lunchtid råder osäkerhet om var begärets planet befinner sig, i spekulativa Skytten (en tanke!) eller i organisatoriska och maktlystna Stenbocken (en annan och lika god tanke!). 


Läsaren för själva bedöma vilken av sinnelagets Månes två möjliga disponenter, Jupiter (stora lätta pengar) eller Stenbocken (hårt ärligt arbete) som samverkar SÄMST med psyket för att vi ska få en så här skamlig politiker och näringslivsdyrkare.

När det gäller intelligensen (Solen) och tillika handlingsmänniskan, är det lättare att sätta betyg. Den här dagen var inte bra att födas för själen tvingas här ikläda sig en framåt och fräsig Vädursstil men som är i grunden sjuklig. Vädurar ska vara impulsiva (spel & dobbel-typen) men faktum kvarstår att härskaren Mars är den Lilla Illgöraren, idrott är en ritualiserad form av krig så olyckor och skador hänger nära samman, inklusive skador mot förståndet, vilket vi här tycker oss kunna se i den naturliga zodiaken då Mars "hänger" med den Stora Illgöraren så att vi får en intelligens och handlingsmänniska (Solen) som drivs av det värsta och lägsta astrologin har att erbjuda! En lömsk bedragartyp vilket också hördes i hans falska "vi kan inte stoppa vad folket efterfrågar" - så här låter de kriminella människor som tror att "marknaden" har rätt i allt. 

Dessutom hittar de två onda in i Tvillingarnas tecken som är ett amoraliskt tecken, vilket kan ses av just handeln som inte tar några moraliska hänsyn till vad man söker sälja, inte så länge pengarna flödar in. Den tredje sektorn/tecknet understryker att Solen som ledande princip är helt vurpad för alla som föddes under Vädurens tecken 1974. Det är en extremt kritisk månad och här är därför Månen och ascendenttecknet (med dessa planetära härskare) A och O för att något GOTT ska resultera av detta jordeliv.

När jag nu genomsöker 9500 sparade horoskop efter andra från den här kritiska kullen Vädurar ska man minnas att de BRA människorna i bloggarens samling i hög grad utgörs av äldre personer som hunnit göra sig ett namn i landet eller i världen. Här finns t.ex. över 700 Nobelpristagare som man får utgå från befinner sig skyhögt över den här speldjävulens intelligensnivå. Och Nobelpriset brukar som bekant falla en till del först senare i livet... 

Ju närmare vår egen tid vi kommer, desto mer skräpkändisar från medierna skandalrubriker blir det ofrånkomligen, så när min sökning på Sol-Väduren i kombinationen med Mars och Saturnus båda i Tvillingarna ger 15 träffar av vilka påfallande många är tvivelaktiga ur moralisk synvinkel, blir frågan: har bloggarens dataunderlag nu blivit helt fyllt av mänsklighetens patrask eller är detta faktiskt en astrologisk bekräftelse på att de båda illgörarna i ett amoraliskt tecken som Tvillingarna faktiskt är något av den sämsta bas man kan ha för en oerfaren debutant som Solen i Väduren kan liknas vid?
 1. Gustaf Hoffstedt;14.04.1974;12:00 - jämförelseobjektet
 2. Victoria Beckham;17.4.1974;10:07 - iskall karriärist från underklassen
 3. Susanna Ehdin;18.4.1974;12:00 - ett intressant fall eftersom det är VoF (en mobbingorganisation) som hädar att hon är moraliskt tvivelaktig pga. "hälsofarliga kostråd"
 4. Edgar Wright;18.4.1974;12:00 - filmregissör med mycket våld på meritlistan, men även "metafilmer" för ungdom, som den undwehållande "Scott Pilgrim vs. the World" - hans Måne, Jupiter och Venus i mäktiga Vattumannen ger en fenomenal känsla för konst och är en perfekt utbalansering av den simpla lågheten i Mars/Saturnus!
 5. Sigge Eklund;21.4.1974;12:00 - narcissistisk podcastare/pseudokändis
 6. Christian Nyqvist;23.4.1974;12:00 - här är ett undantag, objektivt drabbad av de två onda har denna person blivit omskriven för sin sjukdom Hortons, intermittent men extrem huvudvärk. Exakt vad Saturnus med Mars kan antas ge om kombinationen ligger i kartan så att den blir ett hälsobudskap!
 7. Stephen Wiltshire;24.04.1974;12:00 - en savant, förmåga att rita detaljerade teckningar av komplexa sammanhang han bara iakttagit en gång, diagnosticerad som autist vid tre
 8. Louise Karlsson;26.4.1974;12:00 - idrott, simmare
 9. Penelope Cruz;28.4.1974;12:00 - aktris, vars skönhet i mina ögon snarast är ett ansikte som stinker av den opålitliga "kiss and tell"-typen! Inte ett ansikte som inger mig något förtroende, men det fungerade fint i Hollywood i mer primitiva roller. Den passionerade sinnligheten förklaras sannolikt av Månen i härskarläge i Kräftan...
 10. Deanna Brooks (Wilson);30.4.1974;12:00 - utvikningsbrud i Playboy, hora för pengarna
 11. Tiffany Fallon;1.5.1974;12:00 - ytterligare en utvikningsbrud i Playboy
 12. Jan Emanuel Johansson;2.5.1974;12:00 - hora för pengarna BIG TIME, socialdemokraten som begärde ockerhyra för en lägenhet i Stockholms innerstad och senare profiterat på ungdomshem
 13. Mårten Andersson;2.5.1974;12:00 - stand-up-komiker som en gång generade sig genom alltför långt drivna dr Alban-imitationer i radio (som de unga, empatilösa och smårasistiska svenskarna skrattade rått åt)
 14. Anette Molin;7.5.1974;12:00 - skandalcelebritet från "Ensam mamma söker..."
 15. Marina Hyde;13.05.1974;12:00 - kolumnist i The Guardian, spydde galla över Nigel Farage efter att britterna valt att lämna EU.


Jag hittade ytterligare tre fall men de var från Saturnus föregående passage genom Tvillingarna. Här är alla tre rent anskrämliga:

Carl I Hagen;6.5.1944;12:00 - politiker, det norska islamofobiska Framstegspartiets ledare före Siv Jensen
Gary Glitter/Paul Gadd;8.5.1944;12:00 - rockstjärnan som förlorade all ära efter att ha ertappats som pedofil
Lars Norén;9.5.1944;12:00 - dramatiker och skilrare av det helvete borgerskapet skapar i sina hem, sjukt narcissistisk person vilket alltid ligger nära till hands med egoprincipens Vädur.


En slags besvärad och överdriven självmodvetenhet uppstår hos Väduren i synnerhet när Saturnus bildar en trång mur omkring Vädurens härskare Mars så att aggressionen stelnar, stiliseras eller leder till fixeringar - spelmissbruk var ämnet i detta inlägg - eller som bäst en Victoria Beckhams gravallvarliga ansikte och fixering vid det yttre (modedesigner). 

Dessa horoskop "andas" inte naturligt eftersom Saturnus är en rent kvävande planet. Som synes har alla 18 fall kl 12.00 som födelsetid men bara Victoria Beckham har detta som en osäker "äkta" födelsetimma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar