Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 13 augusti 2017

Regeringen Löfven korrumperar syftet med högre utbildning


"Regeringen smög i juli ut en order till Sveriges
universitet om att högskolorna ska se till
så att studenterna till varje pris godkänns."


Visst var det uppenbart att regeringen Reinfeldt under bordet smusslade till Arbetsförmedlingen direktivet att Fas 3-placera långtidsarbetslösa på riktiga jobb utan att den arbetslöse fick någon lön. Detta kunde förstås inte Reinfeldt & anhang fästa på skrivet direktiv. Risken var uppenbar för skandalskriverier i medierna eftersom det borgarna satt i system var rent och skärt slaveri.

Men Sveriges skamliga förflutna är inget skäl att låtsas som det regnar när regeringen Löfven så uppenbart är ett gäng imbeciller! Liberalerna har snokat upp ett liknande hemligt direktiv som det till Af, bara det att sossarna är klantiga i sitt smusslande att de satt ett generande direktiv på pränt. Det här är sossefanskapens andra storskandal samma sommar - i IT-skandalen slapp Löfven lindrigt undan sedan INGEN VILLE DRIVA FRÅGAN VIDARE OM VARFÖR RIKETS LEDARE INGENTING VISSTE. 

Medan regeringen Reinfeldt bestod av drivna kriminella hjärnor, liknar regeringen Löfven med sitt skriftliga utskick (DN) mest de parodiska ynkliga tjuvar som härom natten stal alla dörrhandtag på hela kvarterskomplexet i innerstan där jag bor. Ett stort antal dörrar!

Jag har ofta funderat på vad männen till alla dessa tiggande kvinnor i innerstaden gör på dagarna. Jag har på bloggen föreslagit att till och med tjuveri är mer ärbart än att bara sitta och skramla med en plåtburk. Här kanske svaret kom: de är ute och strippar staden på metall av alla de slag. Kanske de vill pimpa sina skjul i Transsylvanien och bli mer som svenskarna som borrar och bankar vecka in och ut tack vare ROT-bidraget?

De senaste åren har levnadskvaliteten i huset där jag bor sjunkit markant eftersom folk inte har mer fantasi i sina usla liv än att bygga om och bygga om sina käll. I takt med att folk blir allt mer skruvade och tror fastigheterna är investeringar flyttar en del runt och ska varje gång pissa in sitt senaste tillfälliga revir genom en ny ROT-subventionerad renovering, vare sig det behövs eller inte. 

Jag har bott på samma adress sedan 1985 utan att behöva byta någon inredning tills kylen gav upp för ett par år sedan. Men utanför ser jag stora avfallssäckar med betydligt modernare spisar och annat än det som ursprungligen ingick vid nybygget av kvarteret. Svenska folket borde skämmas över sin materialism och hur de överutnyttjar jordens resurser genom dessa desperata makeovers som verkar vara allt som återstår när själen inom människan har dött till följd av densamma materialism som nu driver dem till onödiga upprustningar. De är bara materiella mojänger i ett materiellt kretslopp.

Den här sommaren har två lägenhetsinnehavare turats om i omgångar med omfattande ombyggnader. Går det att stämma staten och få tillbaka hyra för att den stimulerat till denna folkpsykos, allt för att pengarna ska cirkulera i samhället? Att bo i lägenhet numera är som att leva på en permanent byggplats.

Eftersom DN "tappat" tidsangivelsen och bara skriver "publicerad igår" för det man inte ögonblickligen ser, får det bli en solkarta för skandalnyheten om det smusslande sossarna ägnar sig åt för att inte tala om att de måste hata bildning över allt annat i världen för att avsiktligt göra den svenska högskolan till ett skämt. Förstår det hur de, landsförrädare de är, håller på att förstöra landet helt och hållet? 

Om detta är en förberedelse för att slussa in flyktingar i högre utbildning om några år, stämmer min tidiga prognos som liknade Sverige vid det galna projekt den stupida agenten Johnny English kommer på spåren. Skurken, spelad av John Malkovich, har planer på att som ny härskare över Storbritannien förvandla hela ön till ett gigantiskt fängelse dit EU-länderna kan skicka alla sina kriminella. Ah! Den kapitalistiska stordriftens fördelar.

Att hela filmupplägget - från 2003 - stinker av brittiskt EU-motstånd och frustration över mängden EU-migranter som tar jobben från britterna till slavlöner, är den smarta undertexten jag helt missade när filmen kom.

Men regeringen Löfven håller uppenbarligen på att göra en John Malkovich här, genom att eliminera högskolan som den markör för mänsklig excellens den alltid varit, hoppas Löfven kunna avla fram en ny ras av svenskar lika medioker som den han själv tillhör. 

När liberalen Jan Björklund ondgör sig över att Löfven rivit ner borgarnas kontrollinstrument för utvärdering kvaliteten på den högre utbildningen, är han emellertid ute på tunn is. Regeringen Reinfeldt själva var inte dålig på att montera ned system som funnits på plats och med syftet att utvärdera effektiviteten av regeringens åtgärder. Ingen skulle kunna se i efterhand vilket eventuellt fiasko den blint ideologistyrda borgerliga styrningen av landet varit.

Eftersom DN automatiskt anger "publicerad igår" försöker jag se när den dök upp via Wayback machine, men kommer inte närmare än en publicering mot dagens slut. Under sommaren med dess korta nätter, snurrar zodiaken snabbt förbi den östra hållpunkten så med några timmars osäkerhet vet man inte vilken ascendent som bäst illustrerar regeringen Löfvens HÖGFÖRRÄDERI mot landet. Jag väljer därför det nästbästa, en Surya lagna-karta, en solascendent. Det här handlar ju ändå om en fråga om hur mycket man kan förråda människans inneboende intelligens och rätt att objektivt få veta var man befinner sig i tillvaron - jag menar, ingen vill väl gå omkring som Löfven själv och inbilla sig att man har makt fast man är krasst utnyttjad av de bakomliggande, verkliga Maktspelarna? 

Solascendenten ger tyvärr situation clueless, med en karta dominerad av Vattenelementet i alla de triangulära husen, är detta en tid för idioternas utspel. Se bara Trump och nordkoreanen - detta är den låga Näringssjälens intelligensnivå vi åser i dessa dagar. Den hajpade Lana Del Rey fick under spelning i Finland besök på scenen av en kramsjuk man ur publiken - en perfekt illustration till vilken "shit for brains" som ligger i tiden för tillfället när den irrationella eller affektiva själen dominerar.

Regeringen Löfven har via sin brunkolsminister tydligt nog visat att det bara är pengar som gäller för de styrande, inget annat och inte en enda mer långsiktig tanke på landets eller världens framtid. Hur daterat och obegåvat är det inte att hålla krigsövning Aurora 17 med USA i höst och vispa Ryssland i ansiktet med handduken? Tigger västkulturen om att någon annan makt ska ge dem nådastöten så de äntligen får gå till vila som en civilisation som både skapade mycket i teknologiskt hänseende men förlorade ännu mer i mänsklig värdighet?


Ser man objektivt på den här solkartan så informerar den om en välgörande attack mot den korruption ner till låg näringsmentalitet som regeringen Löfven ägnar sig åt. Solen i Kräftan handlar enbart om näringstänkande och här är man uppenbarligen inne på att förfalska kunskapsnivåerna för att så småningom fejka att fler medborgare har "kvalificerad kunskapsnivå" än vad som är fallet. Intressant vägrar sossehelvetena samtidigt delta i en OECD-studie om högskolenivån - det stinker skuldmedveten kriminell hjärna lång väg.

Mars är fallen i Kräftan men i 1a huset som bekant en välgörare. En typiskt visselblåsar- eller alarmposition, vilket liberalernas debattartikel också är. Låt oss nu se på själva hjärtat i den här alarmismen - var står ägaren till både Sol och Mars? Jo, i högskolans 9e hus! Det är den breda och ansiktslösa folkmassan som ska proppas in på universiteten. Som artikeln säger: för betongsossar gäller kvantitet (siffernissens helt obegåvade utblick på livet) snarare än kvalitet. 

Och det blir ännu bättre! Uppsöker man universitetsplaneten Jupiter, så har den gått helt vilse och sänkt sig ner till 3e huset och ordinär gymnasiekompetens där den mixar med slavarnas tecken Jungfrun. Vad sossefanskapet Löfven söker göra här är att degradera hela tanken om vad ett universitet är, och göra det till en förlängning av vanlig gymnasieskola. Tack Liberalerna (jag trodde aldrig jag skulle säga det!) för en så avslöjande artikel om vilket vansinne som driver den sittande regeringen. Den har inga förlåtande kvaliteter alls, faktiskt.

Notera att Mars, Månen och Jupiter alla är "verksamma välgörare". En obegåvad läsning av kartan, en "siffernisses" eller "bokstavstroendes" tolkning skulle därför komma fram till att det är en utmärkt reform att kalla alla i Sverige Einsteins (eller nära på). Men den här bloggen är extraordinär, vilket några vet, den har själve Shakespeare som spökskrivare och han kunde sannerligen sin astrologi! Varför det här direktivet är ett svek mot allt högre utbildning representerar framgår av bloggens ständiga påminnelse (precis som Shakespeare) om att de fyra elementen inte är jämlika, de representerar vart och ett en milstolpe i själens rehabilitering efter syndafallet. Den axel som här bildas mellan 3e huset och enklare skolgång och 9e husets högre bildning är hypernegativ (Jord och Vatten är negativa) och drar ner nivån på två hus som normalt hänger ihop med den positiva polaritetens Luft och Eld. 

Vi ser därför att det ligger en simpel, materialistiska räknenissementalitet bakom direktivet. Löven och hans idioter tror uppenbarligen att man ska öka landets "lönsamhet" ytterligare genom att korta meterstaven med 10 centimeter, precis som jag nyss upptäckte att min bok numera trycks upp på billigt skitpapper istället för det utmärkta kvalitetspapper den hade 2015. (Jag beställde några nya kopior från det amerikanska tryckeriet bara för att kolla.) 

Företaget som trycker har också minskat pocketens höjd med 2 mm vilket visserligen drog layouten synbart snett men också förbättrar lönsamheten om man set till hur många stora pappersark som dagligen passerar tryckpressarna. Sossedjävlarna ägnar sig med andra ord och rått kapitalistiskt korruptionstänk här - förstör produkten en smula så får vi in ännu mer pengar! 

För detta ska regeringen bara ha förakt från den minoritet av det svenska folket som alls bryr sig om vad som händer med den svenska högre utbildningen. 

När den här nyheten blir internationell kommer regeringen Löfven att tvingas avgå, statsministern kom lindrigt undan med IT-skandalen och rötägget Anders Borg hjälpte till med sin skandal som ledde uppmärksamheten i annan riktning. 

Men högskoleskandalen är nu den tredje STORA olycka på kort som direkt kan kopplas till Sveriges kollapsande identitet under pågående SOL-cykel enligt dasha-prognosen!  

Och vad är Jupiter som högskolans emblem om inte uttrycket människans försök att expandera, växa och söka efterlikna den gudomliga Allvetenheten? Lövens tilltag är ytterst sett som att spotta Gud i ansiktet och hävda att vi inte alls behöver fundera över frågan om människans perfektabilitet. 

För denna tölpaktiga nonchalans kommer Ödesmakterna att straffa inte bara Löfven och hans folk utan hela svenska folket som - för vilken gång i ordningen? - valde sig fel politiker.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar