Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 27 augusti 2017

Peter Madsens våldsamma onda daimon

[Sedan det här skrevs för två dagar utan att direkt publiceras, har GW Persson summerat mordet i Expressen. Hans expertis väger förstås tyngst så bortse från min spekulation om ett misslyckat sexuellt närmande från Raket-Madsens sida...]

Peter Madsen 2008

Om man använder Solen som ascendent för uppfinnaren Peter Madsen får man, precis som i experimentet med Tom Cruise, se vad som döljer sig under den officiella, dagverksamma solytan. En solascendent passar Madsen väl eftersom han är något av en ledartyp (entreprenör) och en som förlitar sig på sin solära intelligens i den dagliga verksamheten som uppfinnare. Solen placerar också den typiskt tekniska Saturnus i 5e solära huset för intelligens, vilket tydligt indikerar en praktisk typ av intelligens - han gör "mojänger", han hjälper inte mänskligheten nå några nya insikter.



Att människan är labil och våldsam har börjat klarna via skriverier som i Daily Mail, från vilken jag som omväxling hittade ett äldre foto istället för det enda aktuella som tjatats om och om i alla tidningar. Madsen verkar en smula fotoskygg vilket solascendenten tydligt bekräftar.

Hans instabilitet gör det intressant att studeras samma axel som troligen ligger bakom hans genialitet, en kreativ axel mellan den "fallna" Saturnus i Eld-Väduren och eldplaneten Mars i slutet av Luft-Vågen. Dessa individer kan bli utmärkta på att visualisera eller se visioner som de sedan förverkligar om de har några färdigheter för att få ner visionen i det jordiska... 

Men...denna Mars i Vågen är extremt obalanserad pga. den onda stjärnan Algol som opponerar från Oxens inledning. Skulle Madsen vara född  17.45 eller senare - inte alls omöjligt - har Mars passerat gränsen över till Skorpionen och bestrålas nu från Satanshuvudet av en tekniskt korrekt opposition. Algol skruvar alltså upp kraften under dygnets sista fjärdedel och de kommande dygnen... 

Nu spelar det kanske ingen större roll exakt i vilket tecken Mars befinner sig eftersom planeten enligt hinduerna i vilket fall anses "död" i sista graden av ett positivt tecken som Vågen eller sista graden av ett negativt "baklängestecken" som Skorpionen. I synnerhet i övergången från ren tanke (Luft) till dunkla instinkter (Vatten) kan den här passagen förebåda mentalt kaos och i fallet Vågen/Skorpionen är det på liv och död, Vågen är vänskap och kärlek och Skorpionen representerar hat, hämnd och pur egoism (en slags förvärrad egoism jämfört med martiala Väduren som åtminstone är en friskus och linslus - Mars-i-Skorpionen kan vara hela helvetets bitterhet uppdämd - jag har själv sett några exemplar av denna sort och en psyksjukförklarades).

Om man nu spekulerar i en Mars i Skorpionens första grad, så kommer hataren att kasta en aspekt mot 7e partnerhuset och det blir rätt uppenbart att ur Madsens "sysselsatta" solära perspektiv är partners bara ett elände att dras med! Denna rent ut sagt allvarlig indikation för alla Madsens samarbetspartners, yrkeskollegor eller kvinnliga journalister som ska göra intervju stärks av rapporterna om hans obalanserade förhållande till just andra i 7e-hussituationen.

Men samma känsla av att kvävas av andra finns faktiskt om Mars ännu ligger kvar i Vågen och här beskriver "aggression inom partnerskapet". Problemet orsakas nu av att Vågens ägare halkat in i 12e huset för martyrium, förluster, exil och liknande negativa upplevelser. Det finns med andra ord en offerstämpel knuten till alla som ingår ett närmare partnerskap med denna man! Att även den fallna Saturnus är inblandad, är uppenbart. Den disponeras ju av Mars så att symbolkomplexet ligger i konflikt med sig själv. Mycket vridet!

Till sist kan man ur den viljestarka handlingsmänniskans solära perspektiv notera att han tappar kontakten med sitt lägre psyke - Månen - som nu halkar in i den lustfyllda och passionerade Kräftan men förlorar kontakten med Solen. Och det man helst vill ha är en "jämn" människa, en som kan reflektera (Månen) över sina handlingsimpulser (Solen). Den förmågan saknar Peter Madsen, precis som Anders Borg (där istället samma Solen-i-Skytten hamnar i mörklagda och attitydlåsta 8e om man utgår från en månascendent troligen störd av onda Algol.

Den lösryckta referensen i Claudius Ptolemaios till det 12e huset som den "onda daimonen" (förklaras aldrig närmare i hans bok Tetrabiblos) kan få sin förklaring genom den hinduiska astrologin som placerar den Stora Illgöraren (Saturnus) som signfikator för 12e. Då den Stora Välgöraren (Jupiter) är signfikator för 11e idealhuset och motsvarande "goda daimonen" som 11e stärks dessa kopplingar.

Men hinduerna menar att det är bra när planeter som klassats som verksamma illgörare "fängslas" i 12e (huset betecknar bokstavligen bl.a. fängelser och vårdinrättningar). Vad händer då om en sen födelse skulle placera Madsens onda tolftehusägare Mars i sitt eget hus? Skulle den onda daimonen, tendensen att vilja förinta världen då "sluka sig själv" så att omvärlden skonas? Är det därför Madsen verkar ha varit något av en ensling? Har hans andesjäl sökt kontrollera något ont som bor på insidan? (Nu bytte jag till andliga perspektiv vilket låter sig göras eftersom solascendenten också kan tjäna som spekulativa utsagor om individens andesjäl...)

Problemet är att Madsen inte alltid kunde sky folk och varje gång man beblandar sig socialt så är det Venus som gäller. Men Venus är också i 12e och under den onda demonens inflytande... 

Som synes börjar frågetecken snart torna upp sig i mängd. Detta är ett horoskop som ger lite svindel. I fotot från 2008 är det något distinkt obehagligt i Madsens blick om man förstorar upp blicken. Han välkomnar inte alls fotografen! Var det hans Mars/Venus-störning som öppnade sig så fort den kvinnliga journalisten kom ombord? Då var det kanske inte, som jag antog i hennes horoskop, en tafatt tekniker som försökte antasta henne sexuellt innan situationen gick helt i spinn. Det här kan vara horoskopet för en människa med ett så djupt och patologiskt hat till kvinnan (Venus) att det var förenat med fara att vistas i uppfinnarens närhet. 

Uppgiften att han partat loss med strippor stämmer visserligen inte in på extremt homosexuellt betingat kvinnohat... Jag har en känsla av att Madsen kommer att berätta varför han bragde Kim om livet. Skyttar är skrävliga och även Månen i Kräftan älskar sensationer. Fast det råder en blockering mellan Sol och Måne (ur solens perspektiv) vill båda "komma ut".

*****

Nu visade inlägget om Carl Bildt, Hjalmar Söderberg och aktrisen Eva Green att man kan formulera nog så exakta figurer med tre planetära kriterier, och ändå hitta några som bryter mot mönstret, som Eva Green som alls inte var en skitstövel som Bildt och Söderberg. Det finns inget substitut för ett korrekt födelseklockslag!

Men nu är jag ändå nyfiken på andra som har en himmel som liknar Peter Madsens och då ur det utagerande solperspektivet där Mån-Kräftan döljs i 8e huset (ett hus som också är känt för raseriutbrott). Men vad mer plocka ur Madsens karta? Bara två kriterier ger alldeles för många träffar (samlingen innehåller 9800 kartor.) Jag väljer att göra det här till en "generationsdipp" men inte via den "fallna" Saturnus i Väduren (cirka 2½ år) utan den kortare period när välviljans Jupiter - Solens ägare - har fastnat i den onda demonens våld.

  1. Arthur Engberg;1.1.1888;12:00, svensk socialdemokrat som förordade rashygienska åtgärder mot mentalt efterblivna
  2. René Girard;25.12.1923;12:00 - historiker och filosof med förkärlek till Platon,
  3. Robert Woodrow Wilson;10.1.1936; 2:06 - den Nobelprisbelönade astronomen som upptäckte den kosmiska bakgrundsstrålningen vilket ledde till en uppskattning av universums ålder
  4. Ted Danson;29.12.1947;22:58 - skådespelare och komiker, lång och med udda ansikte som kan kapitaliserat på men också häcklats för av lägre intelligenser
  5. Jeff Lynne;30.12.1947;12:00 - musiker med komplex inför stjärnan i gruppen The Move, Roy Wood. När bandet startade sidoprojektet Electric Light Orchestra och Wood hoppade av efter första albumet, kunde Jeff Lynne istället hänge sig åt att plagiera Beatles sound och uppdatera det en smula "som det låtit om de fortsatt några år till". Lynne blev med åren en slickad och hyperkommersiell figur med musik välgjord men ungefär lika beräknande som Tom Cruises äventyrsfilmer, gjorda för en masspublik
  6. Charles Stuart;18.12.1959; 5:16 - mördare, sköt ihjäl sin havande fru och försökte rigga en scen som skulle framställa honom som en hjälte som sökt rädda henne - begick senare självmord
  7. Margareta Cederfelt;19.12.1959;12:00 - moderat riksdagsledamot anknyter smidigt till fallet innan (hos moderaterna söker man förgäves efter mänsklighet, det är bara självintresse som styr)
  8. Anonym;11.1.1971;xx:xx - mer extrem egoism och utnyttjande av andra för att få tillstånd att komma till Sverige och avnjuta den materiella standard som Månen i Kräftan tycks så svag för...
  9. Peter Madsen;12.01.1971;12:00 - intressant att hitta en opportunistisk invandrare bara dygnet innan Madsen där man nu börjar undra om han redan 1986 mördat en asiat på semester i Köpenhamn!

Varnade av exemplet med den "goda" Eva Green bland många diskutabla livsöden, ser vi några bra även här. 

Jag kan nämna att invandraren var från Latinamerika och även där drömmer man om landet Sverige och sparkar nedåt mot de med afrikanskt blod, människan var en rasist som blev helt stojig när hon såg bilder på färgade! Där anknyter årgång 1971 till socialdemokraten Enberg med sin tidstypiska rasism. 

Jag har fler vithyade fall från 1971 av "negerfobi" och man kan just undra om det är något fel på just generationsplaneterna Saturnus och Jupiters positioner detta år. Saturnus i det egocentriska "ariska" tecknet Väduren (latin: Aries) samtidigt som Jupiter gynnar allt den kontaktar, här t.ex. det hat som bor i Skorpionen. Kombinationen av dessa två tunga tidsandeplaceringar skulle kunna skapa "minigenerationer" med fler attitydstörda individer än genomsnittligt. 

Hypotesen kräver dock ett jättelikt material och jag har varken tid eller resurser att söka "bevisa" att astrologin faktiskt beskriver ett kosmos som vrider och vränger sig och bildar en vansinnigt liten värld för vissa årgångar men en större och rikare värld för andra. 

Tanken är för övrigt ren och skär determinism vad gäller Tiden som sådan, meden enskilda horoskop kan avstyra Tidens elände, mest troligt genom att individen kämpar mot tidens småaktighet, istället för att ansluta sig till den förmörkade flocken - som grupp betraktad en förlorad generation skitar som kollektivt sagt ja till något ruttet även i ett tidigare jordeliv för att nu fortsätta på sin inslagna väg tills dessa att deras mörker bryts upp, antingen på individuell basis eller genom en nationell katastrof, kanske ett krig, som kräver ett nytt förhållningssätt. Universum "knådar" degen tills den fått önskad konsistens rakt igenom. 

De som utifrån Wilsons kosmiska bakgrundsstrålning beräknar att universum är 15 miljarder år gammalt, har naturligtvis fel. Den här degen har alltid knådats och kommer att fortsätta så i evighet. Den ålder astronomerna tagit fram gäller på sin höjd för vår lokala Big Bang, men rymden eller Själen är djupare än så, vilket filosofen Herakleitos antydde redan för 2500 år sedan...

För att återvända till sökresultatet... Högintressant med tanke på Peter Madsens mord är amerikanen Charles Stuart som försökt maskera sitt mord på hustrun. Exakt vad dansken verkar ha försökt genom att sänka ubåten. När vi är inne på fejkade presentationer kanske min beskrivning av Jeff Lynne blir mer begriplig. Månen i Kräftan skapar gärna fantasivärldar men kan också vara en rätt fantasilös copycat som ligger lite för nära originalet för att man ska tycka det är originellt. 

ELO:s första album är visserligen experimentellt och inte särskilt bra, men efter att Roy Wood lämnar till Lynne att styra skutan vidare degraderas bandet snabbt till simpel popmusik men med bombastiska arrangemang som likväl inte är i närheten av den tidens verkligt progressiva och utforskande, inte sällan virtuost exeverade rockmusik (bloggfavorit: okända gruppen Esperantos andra album Danse Macabre från 1974).

ELO var och förblev kåta på listplaceringar och pengar och Lynne visade sig senare konsekvent mest som en lite yngre beundrare som försökte hänga med rockmusikens stora ikoner - se bara projektet Traveling Wilburys... I Lynnes fall ligger dessutom förlagan eller formen Saturnus i Kräftan så att osjälvständighetsvarningen är akut...

Att hitta en god människa, en som uppskattar Platons filosofiska idealism mitt i en sökning på förmodat småstörda människor (som på det hela taget infriar misstankarna), tyder på den franske filosofen Girard har en ascendent som lyfter fram det goda på himmelen eller kanske undertrycker något oönskat. Men redan födelsedagen ger en antydan om hans filosofiska idealism: den "upphöjda" Saturnus i idévärldens blå luft - i Vågen - och även Mars i samma tecken. 

Och då ska man minnas att för Skytten i 1a (som med alla dessa solascendenter) så är Mars en verksam välgörare. Filosofen har alltså högsta betyg i sitt 11e idealhus och solascendenten beskriver verkligen en potentiell platoniker! Vågens härskare Venus är visserligen ingen vän till Skytten-i-första, men samtidigt står Venus i Stenbocken så att Saturnus i sin tur äger den. Således en ömsesidig reception mellan Vågen och Stenbocken och en helt perfekt indikation om just Platonismen som älskar att diskutera Formerna (i Luft) som är perfekta och föregår de materiella avbilderna (i Jord), som är... inte fullt så perfekta. Sant är att också Saturnus är ett hinder för den "framåt" Solen i Skytten men notera att Girard inte bankar på tekniska prylar som dansken (fallen Saturnus) utan löser problemen i den intellektuella sfären.

Utsträcker man spaningen till Saturnus (vilket filosofens fina Saturnus lurar mig till) så visar sig mördaren som sökte rigga en falsk scen för att dölja mordet ha en Saturnus i Eld-Skytten (skenet, som det ser ut), precis som den danske uppfinnaren. Solen och Saturnus i samma tecken är kritiskt eftersom de är varandras fiender och står för liv och död respektive.

Den gamla rasbiologiska socialdemokraten hade - så typiskt! - Saturnus i folkhälsans tecken Kräftan vid folkets planet Månen. En riktigt fördömande och inskränkt symbolik som stämmer exakt med vad man kunde förvända sig givet zodiaktecknens och planeternas "omfång" och primära intresseområden.

Och med kosmologen Wilson blir det nästan löjligt, för han har Saturnus i den kosmiska urnans tecken Vattumannen (Luftmannen borde ha varit dess namn). Med andra ord, den essentiella Luftplaneten hemma i sitt positiva härskarläge. Inte undra på att även han måste klassas som ett gott utfall. Vattumannen symboliserar det kosmiska rummet och bakgrundsstrålningen hjälpte människan att mäta upp hur stort detta rum är mätt i tid, en annan av härskaren Saturnus innebörder. 

Faktum är att den sammansatta rumtiden (Einstein) kan förklaras av att Saturnus härskar över både Luft och Jord (Stenbocken). Den som gör gemensam sak med Materia (det Onda) får både mindre utrymme (rum) och livslängd jämfört med den som håller sig långt borta från materiella objekt.... Gravitationen utgår från Jordelementet eller, snarare, uttrycker den onda urmaterien (prima materia) vilken aldrig som sådan ger sig tillkänna då den undandrar sig de intelligenta Formeras värld. 

Jag har tidigare velat beskriva Satan som en existerande varelse, Satan är den Form som ligger närmaste det helt oformliga och därför utgår enbart negativitet och destruktivitet från Satan, han kan bluffa men det är en rätt obegåvad typ...

Einsteins upptäckt tycks ha legat slumrande i zodiaken som en latent upptäckt i flera tusen år men mig veterligen är det på Sideriska Siktet du första gången läste om Saturnus djupa natur som Kosmokrator kopplad till en "vetenskaplig" upptäckt som den om att vi lever i en rumtid. Faktum är att "hård vetenskap" också lyder under den mytiska verklighet som är den sanna verkligheten. Materialismen är bara en liten myt inom en större dröm och därav ögonblickets fantasi om att universum är 14 miljarder år. Den drömmen kommer mänskligheten att överge i takt med nya upptäckter.

Ted Dansons Saturnus i Kräftan - samma som den svenska rasisten - kan förklara varför han utsatts för låga påhopp av satiriker som byggt på hans utseende. Han har en tacksamt hög panna (som får honom att se ut som ett geni) vilken det skämtats om både här och där. Kräftan och Saturnus har båda det i sig att sjunka till en tarvlig nivå och bli helt materialistiska i sin omvärldsbevakning...

4 kommentarer:

Susanne sa...

Jag ser att René Girard faktiskt har en AA-rankad födelsetid. Men jag blir inte klok på ascendenttecknet ändå, för det borde bli 4 gr väduren, eftersom det tropiska horoskopet ger 27 gr väduren. Men om man går till planetarypositions.com blir ascendenten 7 gr fiskarna! Väduren borde väl vara mest trolig ändå.

Seaward sa...

Mitt program (ZET) använder samma Swiss Ephemeris som alla andra och ger 4e Väduren. I värsta fall en bugg på sajten du nämner...

Det räcker att det står Frankrike så är frankofilen där och undersöker - tack för det, för Väduren i öster ger den synnerligen passande Saturnus i Vågen (Luft) opposit ascendenten. Bekräfar min dragning till Platonismen (också Sat exakt opposit asc) och inte minst den kanske lite ovana tanken att Saturnus faktiskt (enligt indierna) anknyter till Luft, vilket jag utsträckt till att gälla hela andevärlden och i förlängningen Platons abstrakta former.

Att den franske filosofen dessutom har sin ascendenthärskare Mars i Vågen (också samma som jag) understryker ytterligare tankarna på en högre andevärld värld tillgänglig för Visionen (Eld). Vilket förstås inte innebär att man är absolut portad från högre visioner under Vatten eller Jord, vilket ju en hel del horoskop visat. Men elementen tycks ändå peka mot sins "specialiteter"...

Susanne sa...

Jag ser att han ägnade sig en del åt frågor om begär, och det kan ju passa med månen i kräftan. Men han kom iaf fram till ett förkastande av att obetingat tillfredsställa sina begär.
I övrigt kan man ju säga att det visserligen är passande för en filosof att ha solen i 9:e, men att ha dess disponent i 8:e verkar ju mindre välplacerat...

Seaward sa...

Men Jupiter är en verksam välgörare för Väduren så det blir en filosof som inte räds livets mörka sida. Och Mars är en välgörare och opposit 1a - självmedvetenhet som hjälper att använda den intressant dubbeltydiga Saturnus, superstark i väster, upphöjd MEN till nackdel för den impulsiva Väduren. Ett mycket analytiskt horoskop tack vare Luft-Saturnus som dominerar hela kartan (möjligt starkaste placeringen).