Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 25 augusti 2017

När det hänger på håret (Anna Kinberg Batra avgår)



Anna Kinberg Batra aviserade enligt Sveriges Radios uppgift en presskonferens till klockan 9.30 på fredagsmorgonen och meddelade under den sin avgång som Moderaternas partiledare.

Här leker verkligen de himmelska budskapen med den intresserade hobbyastrologen! Klockan klockan 9.30 plus 38 bågsekunder stiger nämligen Jungfruns 16e grad över Stockholms östra horisont, och den 16 graden bekräftar ett och annat som vi strax ska se. 

Under förutsättning att AKB hinner yttra sin avsikt att avgå under konferensens första sex minuter ligger den sextonde graden kvar och övergår sedan i den sjuttonde.

Det första man kan notera är att detta styrker den exakta födelseuppgift på AKB:s föregångare Fredrik Reinfeldt som sajten Stjärnrummet en gång (men inte nu längre) tillhandahöll för alla och envar att fundera över. Den här bloggen hann turligt se och översätta RenSvälts sideriska ascendent som Jungfruns 16e grad! Oturligt med den partiledaren var en närmast pennalistiska elakhet som utmärkte honom, en småaktig borgerlig syn på sjuka och arbetslösa som inte suttit fel hos en nazistisk koncentrationslägervakt när Nazityskland försökte skapa en ren och prydlig och hårt arbetande tysk medelklass! 



Den ogenerösa sidan förklaras av hatets planet Mars i arbetstagarens eller löneslavens tecken Jungfrun i öster, en låg och egoistisk kombination av symboler som "minsann inte tänker betala skatt för att andra ska få det lindrigare". Reinfeldt skilde sig här väsentligt från en äldre feodal typ av överhet som åtminstone i teorin månade om de maktlösa undersåtarna. 

Men Reinfeldt var själv en dräng som kommit upp sig en smula i kraft av politiskt engagerade föräldrar och en banal ekonomiexamen. Och ni vet ju vilka svin en del blir så fort de höjt sig ett pinnhål över sina gamla vänner. Reinfeldt representerade med rätta det "nya arbetarpartiet" som det hette inför valet 2006, den värsta skiten från den gamla underklassen som nu strebrat sig uppåt och blivit den utbredda men helt obildade svenska medelklassen. Svenskarna gillade och röstade på Reinfeldt.

AKB:s avgång sammanfaller på ett lika remarkabelt sätt med Moderaternas pånyttfödelse som detta mediokra mitt-om-högern och medelklassparti med massans aningslösa tro att nyliberalism och globalism var mänsklighetens frälsning. Jag använde visserligen tidpunkten för partiets 2007 kongress för att rekonstruera 2005 års horoskop som Nya Moderaterna men uppenbarligen stämmer tidpunkten 11.00 eftersom Jungfrun stiger i öster även nu, i Örebro. Och har man sett, en riktigt individualistisk (kollektivfientlig), "fallen" Venus stiger i tecknets 16e grad!



Intressant i det här falska PR-jippots framtoning är hur man tonar ner de riktigt stora pengarna i 1a egohuset: Vaddå vi de superrikas parti? Det är Draksvansen som signalerar avmätthet eller att man klippt med den verksamt onda Jupiter, normalt den stora välgöraren men här den "onde rike mannen". Snart nog fick svenskarna se vad "nya arbetarpartiet" var värt, då man började slussa över pengar till de som redan hade det bäst ställt, och ju rikare man var desto mer stal dessa kriminella ur statskassan eller direkt från de fattiga!

Horoskopet har kommenterats i ett antal äldre inlägg men det är så bedrövligt att jag måste peka ut roten till den högervridna människans ondska. Den framgår tydligt i partihoroskopets 8e hus för korruption och död. Här ligger gamla synder från tidigare liv och ska "värka ut". Men det är en extremt livsaktig och störande egoism som lever inom det här partiet och som uppenbarligen kommer från dess förhistoria som "gammelmoderaterna". För Jungfrun i öster, trälens tecken, är begärsfyllda Månen alltid av ondo, det anstår sig inte en låg undersåte att gå och drömma om guld och gröna ängar (vilket är den fantasifulla Månens specialitet). Månen är en verksam illgörare för ett parti som vi snart ska lära oss skapar oavlönat slavarbete (Fas 3) för dem som haft svårt att hitta tillbaka till arbetsmarknaden! 

Till Nya Moderaternas rent kriminella ondska hör att deras kollektiva partipsyke dessutom fyras på av energiska Mars hemma i sitt egocentriska hemmaläge i Väduren. Även krigets och omoralens Mars är en verksam illgörare för trälen Jungfrun i öster och det betyder att partiet har sitt eget psyke emot sig! Horoskopet förklarar perfekt knivhuggen i ryggen som blev slutet för AKB. Det är Sveriges ruttnaste människor som vi nu kommer att se "motvilligt" bli nominerade till den lediga ledarstolen. Ni har redan sett dem på bilder i tidningarna, rena skithögar! 

Hela denna krutdurk av internt hat blandad med urbota egoism ligger alltså som en hotande dödsdom över partiet i samma ögonblick partistämman öppnar år 2005. 

Hoppets stjärna som Jupiter brukar kallas (fast den är en planet) gagnar således inte detta parti även fast man 2005 sökte tona ner den gammalmoderata rikemans- och privilegiestämpeln: Draksvansen signalerar att Jupiter huggs av - "det nya arbetarpartiet". Se nu falskheten i rollspelet - Jungfruhärskaren Merkurius har inte alls brutit med "de gamla pengarna", tvärtom står Merkurius tillsammans med Saturnus - han som äger de jordiska resurserna - och därtill i det 11e idealhuset. Det nya arbetarpartiet var bara en falsk mask, en front för att lura väljarna med. Det är samma gamla onda överhet bakom Moderaterna som vanligt. 

Utifrån Jungfruascendenten är naturligtvis de gamla pengarna en välgörare, säg vilken chans en träl skulle ha på egen hand? Saturnus i 11e idealhuset i näriga, näriga Kräftan (alltid sugen på mer vinst och trygghet) visar sig i backspegeln vara en perfekt indikation om att närighetslivet - Svenskt Näringsliv - finansierade detta bedrägeri som lurade svenskarna att överge sin fackanslutning och nu är helt maktlösa offer i den onde rike mannens händer!

Det intressanta är nu hur korkad den svenska medelklassen som i takt med AKB:s veka ledarskap flytt till C och SD är. Bloggen såg direkt att Annie Lööf var näringslivets nya påläggskalv när dumhuvudena (väljarna) tappat smak för den tråkiga Reinfeldt som med Borg bara var verktyg för att riva ner fackens styrka. Annie Lööf var utvald från början att föra den nyliberala agendan och därför har mediernas manipulation nu placerat henne i position som populäraste borgerliga partiledare. 

Moderaternas veka ledarskap är dessutom inskrivet i partihoroskopet från 2005 där en ledarSol fångad i det världsligt ineffektiva 12e huset egentligen inte bådade gott alls för Reinfeldt. Den som inte mins mediernas alla lögner då och nu kan tro att detta var en succé till landsfader. I själva verket kunde han inte ens tala rent i början, utan hakade upp och hade sig. Han var generande jämfört med den agitationsskickliga Håkan Juholt som var sossarnas sista sosse och som därför kuppades bort pga. en trivialitet. Det krävdes like mycket mediaträning för att få Reinfeldt att bete sig vettigt som Stefan Löfven måtte ha fått. 

Men moderatledaren hade en bestickande tendens att ljuga och förfalska fakta som måste tillskrivas hans onda Mars i faktarelaterade Jungfrun. En "god" Mars i samma tecken ger visserligen samma överbetoning på "det enskilda fallet" (Reinfeldt gömde  sig alltid inför påpekandet av systemfel genom att förklena och hävda att det bara var isolerade fall), men till den goda Mars-Jungfruns försvar ska sägas att de får de enskilda detaljer helt rätt. Ju mindre (och potentiellt ur fas med helhetsbilden) desto mer exakta blir de. Reinfeldt var en räknenisse ut i fingerspetsarna!

Reinfeldts svaga kommunikation och sviktande sanningsenlighet kan ses i Jungfruascendentens härskare Merkurius (intellekt och kommunikation) som är placerad i 12e förlusthuset, en placering som kräver att man vakar över sin tunga extra noga.

När nu AKB meddelar sin avgång står återigen Solen i 12e förlusthuset och partiet är utan en verklig ledare, precis som partiets ombildande varnade för att de just tillsatt helt fel man i Reinfeldt (jfr. den totala omvärdering av Reinfeldt som har skett enligt vissa medier - jag medger att eftermälena skiftar beroende på vilken tidning man slår upp). Men ännu mer intressant: det har nu gått 12 år sedan Nya Moderaterna såg dagens ljus och jag tror man kan tolererar några graders avvikelse hos Jupiter utan att som Reinfeldt stänga till och vägra se några "systemiska" sammanhang alls. Den Jupiter som går igång som "verksam illgörare" i Nya Moderaternas horoskop har nu gått ett fullt varv. Och vad har den här bloggen tjatat om i fråga om den falska Jupiter som är en hycklare och inte en genuint god kraft? Jo, dess bubblor spricker. Och det skedde idag med partiledarens avgång.

Vill partiet åka ut ur riksdagen nästa val ska de absolut satsa på Ulf Kristersson som ersättare, en ljugande mytoman som inte står Reinfeldt efter. Det är rent häpnadsväckande vilka kalla och obehagliga ormar som vistas i det här partiet. Jag hoppas mot bättre vetande att svenska folket lär sig skilja på de onda och de goda i takt med att landet förfaller allt mer. 

Att Magdalena Andersson kan skrävla om 40 miljarder i statskassen är inget att vara stolt över när den politik som förs är ren högerpolitik och de sämst ställda far lika illa nu som under åren under högerstyret. Att sticka till folk en hundring extra i månaden när det behövs tusenlappar är ett rent hån. Vänsterpartiet ser och påtalar detta, men svenska folket påminner alltför mycket om Nya Moderaternas horoskop för att någonsin vilja identifiera sig med hela landet, som ett folk. Om inte annat har den stora nyliberalt pådrivna invandringen dödat det tankemönstret. Det finns inget Sverige längre, och snart inget USA heller. Då lär den här befolkningen verkligen sitta på pottan.

Inga kommentarer: