Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 31 augusti 2017

Marknaden sätter in allt de har för att bevara vapenskramlets primat




Se vilka bråda timmar i medierna efter att någon grävande journalist på SvD fått syn på Mad Dogs hotbrev mot Sverige. Från första dag kallade den här bloggen Annie Lööf för den onda kapitalistens nya påläggskalv, ämnad att ersätta Fredrik Reinfeldt så fort den mörka sidan gjort slut på moderaterna genom att använda dem för att krossa folkets gemensamma styrka via facken. Det är ett tecken på hur obegåvad man blir av den svenska skolan att Anders Borg fortfarande är populär efter den skada han åsamkat landet.

Nu klantade sig Annie Lööf och det har krävts ivrigt hjärntvätt från de penningtrogna medierna för att flera år försenat få folk att tro hon är den en borgare ska lita på. Och hur förutsägbart låter hon nu som en papegoja och apar efter försvarsministern. De här två politikernas identiskt lika svar avslöjar att båda bara är frontfigurer och verktyg för den som egentligen talar i bakgrunden. Och vem är då det?

Glöm dravlet om landets säkerhet, det är bara nonsens. Den som talar ur bakgrunden är den fula intresseklubb som brukar kallas det militärindustriella komplexet, en sammanslutning likasinnade som gärna bombar bort halva mänskligheten bara för att få sin del av ekonomin att blomstra! Ja, det är förstås lika tacksamma om de med hot om allsköns påstådda fiender lyckas sälja sina vapen.

Lööf har bekänt färg här. Hon har likt Peter Hultqvist sällat sig till de ondaste bland de onda som tänkas kan! 

Det enda som förvånar mig är varför inte Satans markörer är distinkt aktiva i hennes födelsehoroskop. Men förrädiskheten i en Sol som just står och slirar mellan den intellektuella och redbara Luftsjälen och den instinktsdrivna och näriga Vattensjälen kanske räcker. Kvinnan kan inte motstå Satans löfte om en position bland de rika och då talar vi "näringsliv". Någon humanist var hon aldrig fött att bli den tragiska människan.

Faktum är att hon förmodligen borde ha blivit petad redan i början av sin lögnaktiga karriär som partiledare - hon har nämligen början på den "astrologiska slirighet" som jag hittade i horoskopen för båda de avgångna maktmänniskorna Emma Lennartsson och Sten Tolgfors.

Vad som räddade Lööf kvar (eller hindrade henne från mer än att ljuga och strimla krognotor tagna på skattebetalarnas bekostnad) var att den "onda daimonen" från de två nyssnämnda skickligt opererar via det kappvändande tredje intellektshuset om man accepterar en Sol i Tvillingarna som rätt placering och använder detta för en solascendent. Notera att "slirigheten" bygger just på att Solen ligger kvar i Luft medan dess disponent, den listiga ordvrängaren Merkurius redan gått in i näringssjälens och kortsiktiga behovsuppfyllelsens tecken Kräftan.

"Kvartalskapitalismen" med dess giriga aktieägare som otåligt vill höra om hur mycket pengar de ska få utan att ha jobbat ett dugg, bygger på Månens rörelse, det månadsvisa tänkandet. Föga mer långsiktig är Solen som är vår civilisations tidräkning på årsbasis. Intressant är egentligen bara tidens herre själv, Saturnus, med dess "generationslånga" cykel om nästan 30 år. Ingen borde få en befattning som innefattar makt före första Saturnusvarvet är avslutat och för tung makt - styre via vishet - krävs två Saturnusvarv! Det dumförklarar i princip hela Sveriges politikerkår och näringsliv.





Med Solen i Tvillingarna i 1a uppstår samma situation som med Fredrik Reinfeldt även om hans karta byggde på en känd födelsetimma. Varken för hans Jungfru eller Lööfs Sol i 1a huset är krigsplaneten Mars någon att lita på, den dubbleras i sin ondska och sin omoral (den naturliga illgöraren blir också en verksam sådan). Att sedan se Annie Lööf ha bloggarens rikemansplanet Jupiter i 6e huset för fiender kan ju få den bästa att undra hur bloggaren kan vara antikapitalist och se Jupiter som en fiende och en olycka i livet medan Annie Lööf är den mest skamlösa kapitalism och förmögenhetskramare man kan tänka sig. 

Förklaringen ligger i Jupiterdisponentens placering i horoskopen. Bloggens Sol i Vågen (freds och balanstecknet) BRÄNNER bort Mars via tät konjunktion medan Annie Lööf VÄLKOMNAR DEN ONDA OMORALEN I SITT FÖRSTA EGOHUS utan att Solen står tillräckligt nära för att bränna eller ta kontroll över Mars. Kopplingen mellan Lööfs ego- och fiendehus gör henne till sin egen värsta fiende och binder henne nära till den rike onde mannen i militarismens förklädnad!

Att hon är bakslug som få ser bloggaren redan i hennes ögon, förstulna blickar som aldrig känns ärliga. Detta måste tillskrivas slirigheten mellan mentalitet (Luft) och självprotektionistisk instinkt (Vatten), dvs 1a hus och Solägaren Merkurius nedsänkt i hungriga skyddstecknet Vatten. Lööf är säkert ärlig på en nivå, hon är patriot och vill att landet ska vara säkert. 

Men samtidig är hon alltför begåvad för att tro på rysspropagandan - 3e huset har en hypertajt förbindelse med 5e intelligenshuset via två planetära vänner (Venus och Saturnus). Detta bara späder på hennes förmåga till att tala lögnaktigt. Hon är en strateg (Saturnus) och har smidigheten (Venus) i kommunikationen att komma undan, trots att Merkurius i Vatten gör henne korttänkt och Månen i Jungfrun fåfäng och självcentrerad (egenskaper som hämmar den verkliga intelligensen från att ta plats i en människa).

Kort sagt: Lööf imiterar försvarsministerns tomma babbel för att hon är en slug och självisk realpolitiker som vet var pengarna och makten ligger - och de finns inte bland världens idealister som ser en ny kärnvapenfri mänsklighet födas. Annie Lööf går hatets och ytterst Satans ärenden i allt hon säger.

Inga kommentarer: