Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 26 augusti 2017

Ledarlösa moderaterna och orkanen Harvey över USA



Om man ska lita på Aftonbladdrets konvertering av tidpunkten då orkanen Harvey - som kom nästan från ingenstans! - drar in över Texas kust (och det gör jag, pga. morgontrötthet), så når naturmonstret land medan Jungfruns jordnära tecken steg i öster, fredagskvällen. Det resulterar i materiell förödelse eftersom ascendenthärskaren Merkurius ligger i just "materiella förlusternas" 12e hus...


Störning mellan två onda hus
(ett Luft ett Vatten)
samt åtminstone exteriört en
försvagad kungavärdighet (Regulus)

Amerikanerna ligger sju timmar före svensk tid, så de upplever ett jordvarv senare vad svenskarna fick sig till livs under fredagsmorgonen då den onda kapitalismens gamla parti Moderaterna i sitt själviska inbördeskrig gjorde sig ledarlösa. Eftersom allt som händer styrs från Platons Idévärld blir naturligtvis Aftonbluddrets första fråga om prositent Trump ska klara den här orkanen bättre än pinsamheten och rikemanspojken Bush när Katrina slog till samma månad för 12 år sedan. 

Händelsevis också det en upprepning av den onda kapitalismens svenska parti som under förklädnaden "Nya Moderaterna" bildades för 12 år sedan med ett horoskop där Jungfruascendenten förvandlade väldighetens Jupiter (t.ex. väldiga rikedomar eller väldiga vindar) till, inte en välgörare utan en "verksam illgörare". Se hur inkomstskillnaderna rasat i höjden mellan de fattiga och de rika i Sverige under de senaste 12 åren! Svensk överhet bedriver västvärldens värsta utsugning av folket just nu och ingen tycks bry sig. Vilket dödsmärkt folk detta är, nästan som om alla medger sin skuld men ändå kör vidare till det bittra slutet...

Korrespondenser som denna mellan ondskans delstat Texas i den Store Satans land och ett svenskt politiskt parti förstod mänskligheten i en äldre tid. Men den sekulära västvärlden har blivit ack så korkad. Dess invånare klarar inte ens att skriva text längre, så har Apple och imitatörerna degraderad deras förstånd med "titta och peka"-telefoner konstruerade för att fånga och bakbinda befolkningen redan på barnstadiet.

Den nya händelseutvecklingen i USA bekräftar två ting från den här bloggen: dels (men det nämnde jag bara i en replik till en läsarkommentar) att den nyliga solförmörkelsen över USA, lika alla nymånar (symboliska projektstarter) gäller en månad, intill nästa nymåne som ger ett nytt direktiv. Den här orkanen som kommer från ingenstans och hotar bli en värsting är således ett barn av den totala solförmörkelsen. Håll ett öga på Månen eller månnoderna i horoskopet! 

En senare och betydligt mer insiktsfull vetenskap får reda ur hur dessa månvindar från vår syrebefriade satellit kan transplanteras till en Guds vredgade hämndängel som direkt uppsöker USA:s mörkaste vapen- och dödstraffsstat. Sägas kan bara att hinduisk astrologi visst anser att det finns luft på månen, hela planeten betraktas essentiellt som ett luftväsen, precis som den sjunde himmelen, Saturnus. 

Den här luften är nu så förfinad att den inte kan uppfattas av mer än ett fåtal människor. det är samma luft som ligger underförstådd i tal om "andevärlden" och hinduismen menar att majoriteten av alla själar som torskat på planeten Jordens materialism inte längre förmår lämna dess närkrets efter döden. Själarna kommer till månen men inte högre och pendlar i liv efter liv mellan denna osynliga värld, en betydligt större Jord för den som kunde se den världen, och den lilla murkna jordklump i mitten (ett svart hål, egentligen) som satanister kallar den enda existerande världen.

En annan sak som horoskopet för orkanen Harvey påminner om är ledarbristen när Solen själv försvinner in i 12e huset. Jag ägnade ämnet några rader i gårdagens inlägg om Moderaternas ideologiska och ledarkris. Det är också fascinerande att se hur den hungrande månnoden Rahu (Drakhuvudet) befinner sig i gradexakt konjunktion med våldsverkaren Mars då orkanen formas och når land. För "form", se för övrigt formgivaren Saturnus - även känd som Döden som upplöser alla former som haft sin tid (jfr Moderaterna igen) och hur denna planet kopplar ett kontrollerande och negativt grepp om Lejonet närhelst den passerar Skorpionens tecken. 

I just den här kartan befinner sig Saturnus i ett Vattentecken i ett Lufthus vilket är precis vad en orkan handlar om, en oönskad interaktion mellan luft och vatten, och så förstås solens motoriska hetta. Här tycks alla ingredienser sammanflätade, men jag ska villigt erkänna att jag inte studerat horoskop för orkaner och kan inte säga om det är en "lycklig" slump att se elementen i krampande koppling till varandra. 

Störningen mellan Jord och Vatten upprepas en gång till när Månen passerar Luft-Vågen (rättvisans vågskålar) samtidigt som dess disponent Venus sjunkit ned i den sublunära, vattenhöljda sfären, i Kräftans tecken. (Samma osunda miljö som förre moderatledaren Fredrik Reinfeldt var född att verka från.)

Jag for med osanning nyss! Eftersom de här inläggen skrivs vartefter (den som räknar med skönlitterär text får läsa en bok) hittar jag just sparad data för Katrina, USA:s mest kapitalförstörande orkan genom hela deras historia. Det har aldrig blivit något inlägg av det underlaget men så här såg himmelen ut när orkanen för andra gången - och nu på allvar - nådde amerikansk mark (New Orleans):



Samma betoning på världsliga förluster som med Harvey, och nu verkligen på allvar: 12e förlusthusets tillfälliga ägare är Merkurius och den agerar här som "den onda daimonen" från det fysiska 1a huset, samtidigt som det "verkliga" 1a husets herre, Månen, dragits in i det 12e förlusthuset. 

Vatten och Stormvind på nytt, således, och återigen driver hettans Eld på och dessutom på två sätt: Mars i enormt starkt härskarläge i egna Väduren i det mäktiga 10e huset ger förstöraren full kraft att attackera landbacken (ascendenten som här ställs under vatten - minns scenerna från New Orleans). Solen i Lejonet är en stark motor men ligger här friktionsartat i 2a huset för resurser och Eld i ett Jordhus kan skapa hård friktion. 

Att Liemannen eller den snåla vindens Saturnus står i Vatten, i 1a huset, indikerar också en svår depression. Eftersom president var född i just Kräftan, ser man att orkanen sammanfaller med en svår prövning (Saturnus) i hans liv och om jag inte missminner mig tog han lätt på de första olycksrapporterna och fortsatte golfa som den skit till rikemansbarn han var. Nu kommer hämnden till hans hemtrakt Texas.

Katrinakartan är ett märkligt olyckligt horoskop och då främst pga. den ömsesidiga receptionen mellan härskarna över jagets/subjektets och förlustens hus.


Tunga ligans tillägg

Bloggaren föddes med en Saturnus som lyfter in den universella lagen i hans personliga (mån-)sfär och som t.ex. lockar till att kommentera aktualiteter ur detta högre perspektiv. Med den antika doktrinen och parallellerna mellan makro- och mikrokosmos kan man därför tänka sig att han upplevde något orkanliknande i sitt eget liv vid samma tid. 

Och tänka sig, i förrgår och igår läste jag vidare i en bok om drottning Elisabets London och den kultiverade elitens munhuggande - som på den tiden bedrevs genom pamfletter rappt skrivna och utgivna med korta ledtider och inte sällan under tagna namn. Det var något av en sport att identifiera vem som egentligen sade vad. Ett rent överklassnöje - folket, om de alls kunde läsa, var inte i närheten av den här ständigt pågående tvekampen. En av de mest hätska röster jag hört kom händelsevis från en Harvey!

Fejden mellan bröderna Harvey och kontrahenten Thomas Nashe har gått till (de engelska) hävderna. I den orkanen har jag suttit i några dagar nu. För den som följt blogginläggen taggade "Edward de Vere" kan sägas att denne greve naturligtvis också figurerar i bakgrunden av den här striden.

Gabriel Harvey men även brodern William är extremt krystade i sin orkanvrede, mörklägger det sagda med en engelska så komplex att den knappt går att förstå - trots att den inte alls lider av den tidens (i synnerhet greve de Veres) "fria" grammatik.

Under läsningen av Harveys snåriga invektiv slås jag direkt en en distinkt och, vill jag tro, högst ovanlig parallell till min egen skolgång. I sjätte klass ritade jag och cirkulerade bland kamraterna tidningar med vad jag själv tyckte var lätt satir utifrån den värld jag då kände till, satirtidningen Mad. Jag klippte och arrangerade ur tjocka postorderkataloger för att skapa bisarra budskap. När tiden kom för gymnasiet lurade jag några svagsinta grabbar att delta i min egenhändigt påfunna "munmotorikstävling" som klassens tjejer måste ha tyckt va juvenilt bortom beskrivning. Jag utmanade samma gäng att kommunicera skriftligt via så komplex meningsbyggnad som det någonsin var möjligt - en föraning om några år som dataprogrammerare många år senare?

Man kan fråga sig varifrån sådana här griller kommer? Jag har på senare år funderat om jag också  deltog i de här "munmotorikstävlingarna" bland Londons skriftspråkliga kulturnissar - det är onekligen som historien upprepar sig givet att jag håren reste sig på mina armar första gången vid runt tretton hörde elisabetanskt inspirerad musik på tv - som en blixt från ovan slog den här akustiska musiken ned och skingrade töcknet från all rockmusik jag lyssnade till vid tiden. De senaste två dagarna har jag stått inför texter signerade Harvey, en formidabel orkan om någon. 

Hade de inte varit så mörka och förtätade hade de direkt klassats som hatskriveri och förtal. Svenska strider på tidningarnas kultursidor är flugvikt jämfört med vad Londons litterära kretsar ägnade sig åt på 1500-talet! Då utmanade folk ännu varandra på duell och de ledande gestalterna höll sig med ett påhejande entourage där människor fick sätta livet till. 

Sänk nu nivån till svinstians och vi hittar ett Sverige på 00-talet där nazisympati och sexuella särarter är det enda kulturfolket förmår ta strid om. Sverige är inte mottagligt för orkaner, ännu. Men med klimatförskjutningen lär vi snart ha Guds vredes- och hämndänglar över även våra trakter. Naturen själv hatar människor som fallit så lågt som de konsumtionsfixerade och blinda svenskarna!

Inga kommentarer: