Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 31 augusti 2017

Försvarsministeriet - pang pang och paranoia

Från tid till tid råkar en skäligen obegåvad människa hamna på en viktig post. Frågan om försvarsministern är en sådan när han direkt viker ned sig inför USA:s utpressning om att välja Kriget hellre än Freden (se föregående inlägg).

I DN svarade han igår apropå nyheten att Mad Dog hotar Sverige med att inte låna ut några krigsleksaker om man skriver under ett annat avtal om en kärnvapenfri värld. Det är i Hultqvists svar i DN man börjar undra om detta bara är ännu en korkad handläggare som lämnar folket helt i händerna på USA:s galenskap och härsklystnad:
...Sedan vi kom till regeringsmakten lagt ner mycket arbete och kraft på att bygga ett säkerhetsnätverk runt Sverige. Vår strategi som vilar på två ben. Det ena är den här typen av samarbeten och övningsverksamhet. Det andra är uppbyggnaden av en nationell militär förmåga.
I sin beskrivning av Sveriges säkerhetspolitik beskriver Hultqvist med andra ord hela världen! Utan att han ens förklara vad man menar med "den här typen av samarbeten"  (andra länder har nämnts, vilka alla varnar Sverige för att ägna sig åt fredsaktivism, så dem kan det inte vara) åkallar han omvärldens alla allierade och adderar sedan rikets inre uppbyggnad av mer militärdrill. Hultqvists svar tyder på en imbecill människas världsuppfattning i bara två komponenter: rikets utsida och rikets insida. Hans svar till DN är en klassisk härva politikerlögner eftersom han inte förklarar hur han tänker falla till föga för NATO och samtidigt fortsätta med "Sveriges 50-åriga tradition av arbete mot kärnvapen". 

Han är en löjeväckande och köpt bluffpolitiker. Är det så enkelt att folket får vad de frågar efter är detta ett nattsvart underbetyg för landets Elit, för det är den som använder sin maktposition till att forma och undertrycka massorna. Det kallas socialiseringsprocess och brukar beskrivas som något bra och nödvändigt. Anpassar du dig inte till samhället går det dig illa. I själva verket framskapas djupt oärliga medborgare om inte Eliten har alla bästa för ögonen, och som man ser av t.ex. den galopperande ökningen av löneskillnader och högerns gapande efter "enkla jobb" och slavlöner finns inte mycket som tyder på att Sveriges rika få procent är Livet värda den dag de går ur tiden. 

Men, som upprepat många gånger, den biten tar karma och återfödelseprocessen hand om. Det är bara synd om mänskligheten att dess medlemmar korrumperas så fort de får den minsta medvind, som nu den välbeställda svenska medelklassen. Det är som om arten homo sapiens bara är en plantskola dömd till sin neslighet och att det inte är människan vi borde fokusera utan den förbipasserande själen inom människan - de gudomliga väsenden hinduerna kallar atmans - andevarelser! Bara dessa är immuna mot plånbokstänkande och annan korruption.

PS. Efter att ofta och felaktigt ha använt ordet atma för själen, slog jag upp det såg att det ska vara atman. Den kortare formen betyder "luft". Så passande med tanke på bloggens anknytning till den indiskt influerade platonismen och nyplatonismen!

Bilden nedan behöver repeteras varje halvår, minst, här är det nyplatoniska schema som ligger till grunden för bloggens avvikande bruk av de fyra elementen. Platons avfällige lärjunge Aristoteles reducerade de fyra elementen till enbart världsligt "grundstoff". Då Platon tvärtom hävdat att själar (Idéer, Former) har en existens oberoende av materia, följer att även Luften, Elden, Vattnet och Jorden är andliga väsen! 

Så gigantiska i kraft av sin existens som elementarväsen att vi inte ens kan börja förstå dem. De är alltför generella och bortsett från Luft manifesterar de sig i allt vi med våra animala LejonHjärtan (och ögon) kan uppfatta.




Luft är dok osynlig och bara visuell ELD som orienterar sig "uppåt" mot ANDEVÄRLDEN kan skåda det fördolda, det som för andra är "bara" luft. 

Som synes är det den essentiella Luftplaneten Saturnus (härskar över Den Väldige, felaktigt döpt till Vattumannen i västerlandet) som just bortom huvudet på den vitruvianska människan skänker henne och hennes själ (Solen) dess respektive form. 

Var någonstans på denna skala av sjunkande realism / verklighet hittar vi nu försvarsministern och hans krypande inför terrorstaten USA som gör att vi hör honom tala med kluven tunga i DN? 

Svar: Han hänger i ett fantasiland mellan den solida verkligheten och den andliga och högre realiteten. Horoskopet är så sjukt att hela två av de fyra elementen saknar aktivering från planeterna. Jag säger sjukt eftersom enbart Eld och Vatten blir en människa som fastnar i överdramatiska föreställningar. Det måste vara "pang pang" i Hultqvists huvud mest hela tiden! Ett klassiskt horoskop för sådana som drar mot paranoia och förföljelsemani. Och att försvarsministern lider av dessa psykiska sjukdomar har tillräckligt många tidningsrubriker avslöjat.



Utifrån en solascendent ser man också en farlig tendens till "monkey see, monkey do" - Elden är det visuella och givande och Vattnet är det absorberande och reflektiva elementet. Hultqvists pajaserier beror på att han inte ens märker hur köpt han är utan i inbillningen tror han tillhör Eldskiktet! 

Förklaringen är att det egocentriska 1a huset lämnar det 12e i skuggan och det man inte är medveten om kan med lätthet ta kontrollen. Själv ser man ingenting men omvärlden märker med lätthet hur man agerar ut sin "onda daimon" (hellenismens namn för det 12e förlusthuset). I det här fallet ser vi en ansats till dominans men också den undertryckta Skorpionens vägran att underordna sig (ett av zodiakens mest integritetsfixerade tecken). 

Skorpionens insisterande på att stå oberoende blir i just detta fall Sveriges vägran att spela med i kärnvapenspelet, en lång tradition som Hultqvist nämner. Men varför USA är viktigast beror förstås på försvarsministerns olyckliga kombination av Solen och Saturnus i globala Skytten. Planeterna är varandras fiender (som symbol för livet i denna världen och döden respektive). 

Skytten indikerar att Hultqvist alltid visualiserar på global skala och att han som utagerande varelse, som handlingsmänniska (Solen) står i ett skruvstäd mellan två planeter som inte alls stöttar hans globalism! Snacka om konfliktfyllt horoskop! Och vad gäller för människor i djup andlig konflikt? Jo, den inre motsättningen skymtar fram som låg intelligens. Jag noterade att hans chef, statsministern, inte var värst välutrustad i den frågan, och nu visar sig även den här nyckelspelaren vara en byfåne! 

Vad har svenskarna ställt till med i sitt val av politiker på det här varvet? Ett värre gäng än vanligt, trots att socialismen borde vara en bättre lösning än kapitalismen!



Teknisk förklaring till Hultqvists skadade Sol, handlingskraft och intelligens:

Det är en interpolation av en hinduisk läropunkt att betrakta Hultqvists Sol som "belägrad" mellan Saturnus och Venus. Bokstavligt sker belägringen när en eller flera planeter i ett tecken kläms mellan en eller flera planeter i båda de angränsande tecknen. (Det kan bli en otrolig soppa att söka få ut någon begriplig berättelse ur!!!) 

Men minns man att hela astrologin bygger på tanken om den makro- och mikrokosmiska parallellismen går naturligtvis läropunkten igen även i mindre skala. I Hultqvists fall är det väldigt tydligt hur störd hans dyrkan av det globala, av USA, är av "mindre" och "störande" inhemska krafter. 

Både Saturnus (Solen) och Venus ÄGS ju av Jupiter som är just den reservation mot det globala som Hultqvist förtränger i 12e huset för att få leka med jänkarnas krigsleksaker, detta förvuxna och dumma pojkbarn långt bortom bäst före-datumet!

Jupiter är en god planet men här kidnappad av den "onda daimonen" i pjäsen Hultqvist spelad av ingen mindre än krigsherren Mars. Här ser vi ekot av den unga och ännu idealistiska vapenvägraren Peter Hultqvist. Men så han blev korrumperad under resans gång! (Se korrumperaren Satan bestråla löftet om framgång och det ljuva livet, Jupiter.)

Vi har med andra ord en väldigt bräcklig bas för det intelligensväsen Solen beskriver, och om basen är besynnerlig, hur mycket tokigare blir inte de båda VERKSAMMA ILLGÖRARNA Saturnus och Venus som hämmar och begränsar Solens lyskraft!

Det är häpnadsväckande att hitta ett horoskop med Skytten i 1a huset som tvingas husera båda sina akilleshälar Saturnus och Venus hos sig. Och än märkligare att finna "belägringskoden". Det är nu man börjar fråga sig om Hultqvists tal om att "säkra" Sverige via YTTRE partners och INRE rustning egentligen bara beskriver hans egen sinnessjukdom ??? För vad är Saturnus om inte den perfekta symbolen för det YTTRE, det objektiva? Och vad är Venus om inte den planet som beskriver vårt INRE balanssinne, vår förmåga till anpassning till världen? 

Hela Sverige kommer att få lida bitter för att folket lät högersossarna - dessa fula kapitalister i förklädnad - lotsa Sverige än närmare nästa - och det sista - kärnvapenkriget. Och Hultqvist vara med och skriva in sig i historieboken som en på Hitlers nivå (horoskopen har en och annan beröringspunkt - se och jämför). Med "Hitler" menar jag här människornas fiende, men vapenindustrins vän.


OBS. HADE försvarsministerns SolSkytt sluppit den bortträngda förmågan att reservera sig (Jupiter i Skorpionen) hade han inte varit en så pinsam affirmatör av det globala inflytandet i dess dåliga form. HADE hans SolSkytt sluppit stå inringad mellan två "verksamma välgörare" som dessutom fungerar riktigt illa, då hade vi kanske haft en försvarsminister värd namnet. 

Som det nu är, gör oppositionen rätt i att fortsätta överväga misstroendeförklaringen från IT-skandalen. Men inte av skälet de anför, utan av de här presenterade. Detta är inte ett bra ämne för en försvarspolitiker, alltför mycket sunt förnuft saknas! Det är bara "pang pang" i huvudet på den här människan ... pang pang och paranoia.


Se även fortsättningen i Marknaden sätter in allt de har för att bevara vapenskramlets primat.

Inga kommentarer: