Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)lördag 5 augusti 2017

En dåres försvarstal

Som i bloggpostens rubrik skulle man kunna beskriva Anders Borgs fästmös förutsägbara försvar för sin drasut till pojkvän. Frågan är ju vilken kvinnosyn försvaret självt har, som sålt otrohet på nätet och således är en kopplerska som drar både män och kvinnor i hor. Händelsevis just det ord Anders på fyllan vrålade omkring sig...

Här är partnerhoroskopet (i repris) som det såta paret glömde att beställa innan de valde en framtid tillsammans. Det är så uselt det kan bli, till följd av att omoralen dominerar dem båda och förvränger perspektivet på vad som är "100% sunt"...

Se hur kvinnan (yttre kretsen) från Lejonet kastar en dominant aggression (Mars-Lejon) mot Anders Borgs lättsårade Venus i Skorpionen (grundtillstånd: alla vill mig illa, en ytterst lättstött placering för Venus). Är han sadomasochist kan det kanske funka i sängen...

Se sedan hur mannen (inre kretsen) från Vattumannen kastar en opposit typ av intellektuell eller konceptuell aggression med sin Mars, vilken stör sig på kvinnans känsloliv. Att dessa två Mars går i frontalkollision har jag inte ens ritat in då det är uppenbart. 

Istället är det intressant att se hur mannens skandalplanet Mars också kastar sin turbulens över kvinnans Sol via en 210-gradersaspekt. Därmed skandaliseras hennes ärbarhet och omdöme eftersom Solen i Jungfrun är zodiakens kanske mest angelägna att framställa sig som en sober och duktig individ. Jungfrun i kvinnan försöker här rädda sitt eget rykte i lika hög grad som hon försvarar pojkvännen! Solen i Jungfrun har alltid en viss koppling till "offret" eller den olycksdrabbade via Jungfruns naturliga association med 6e huset.

Att kvinnan har den demoniska förstärkningens Rahu exakt vid mannens sexual-, macho- och aggressionsplanet är förklaringen till att jag i tidigare inlägg liknade henne vid de våta drömmar om kvinnor lille Anders en gång hade på sitt pojkrum. Mars i Luft kan hamna i en hel del oerotiska fantasier och bygga upp fantasivärldar. Dessa underblåser Rahu i kvinnans horoskop.

Astrologiskt tänder det till mellan primitiva människor när Mars är det som binder dem samman. Här har dock kvinnan en poäng när hon säger att hans kvinnosyn är "100% sund". Hon ser nämligen inte klart utan kastar sin egen positiva kvinnobild (Jupiter + Venus) som en välsignande aspekt mot hans ruffliga Mars. 

När Jupiter blandar sig in i Mars och Venus passionerade lek, så handlar det nästan alltid om överklassens eller elitens sätt att bilda par. Jupiter i kombination med primitiva Mars blir som dejtingsajten "Elitsinglar" som för några år sedan hade en reklam med bedrövliga pajaser som förklarade hur mycket bättre parti just de var värda. 

Det är i det gettot av mänsklig självförnedring och självlögner Borgs kvinna krälar runt och söker profitera på människans längtan efter relationer. Kombinationen av Venus och Jupiter ser fantastisk ut på pappret men hon gjort det hon gjort finns det fog att anta en födelsetimma som förvandlar en eller båda till verksamma illgörare. Då går spekulationen i dagen beträffande Jupiter och Venus reducerar sig till en hora för profit, vilket är exakt hur man kan sammafatta "popgruppen" Army of Lovers. En cynisk inkomstskapande fejkgrupp, en tom yta.

Även om inte det här fyllespektaklet ägt rum tror jag ärligt inte talat paret haft någon långsiktig framtid. När Mars initiala glöd bedarrar kan det hända att inte mycket finns kvar...

En tidningsrubrik från 2015 framstår nu som profetiskt framåtblickande:
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar