Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 9 augusti 2017

DN återinför läsarkommentarer

Det är kul att tidningen DN slutligen fattar hur mycket roligare t.ex. den brittiska pressen med dess folkliga och underfundiga kommentarer är, än den öken som utbredde sig inför valet 2014 när alla högermedier (inkl. AB) skrotade kommentarsystemen i syfte att säkra fortsatt borgerligt maktinnehav. Istället blev SD större än någonsin! 

Nå, nu är SD nästan rumsren höger så DN släpper i ett försök på en ny kommentarfunktion, hårt övervakad av Storebror eller det jag kallat IT-fascismen. Även om man inte använder sitt namn kommer allt man säger att vara känt och samlat i USA:s hinkar med BIG DATA. Allt i syfte att sniffa upp tänkbara fiender till den sanna amerikanska vägen, som DN ju också torgför från ledarplats.

3e kommunikationshuset ser vitalt ut
---- men är det?


Eftersom tidningen inte visar klockslag på nyheten använder jag midnatt. Oxen i öster står för absolut stabilitet vilket ju är en passande ascendent som samtidigt har med kommunikation att göra då Ox-härskaren Venus i kommunikativa och minglande Tvillingarna utifrån Oxens absoluta maktperspektiv är en ILLGÖRARE. Ingen chans att jag tänker använda den funktionen när grundsynen på de pratglada läsarna är sådan här! Det är inte mycket till inbjudan till interaktion alls, om sanningen ska fram.

Övervakningen syns annars främst i Saturnus som från sin mäktiga position i det "dödande" väderstrecket väster kopplar ett begränsande grepp om folkmassans Måne, som i Stenbocken dock ser så fåordig och politiskt korrekt ut att jag aldrig skulle spilla någon tid på att läsa detta kommentarfält! Artikeln säger också att kommentarfunktionen FRÄMST är för tidningens prenumeranter, dvs de materialistiska tråkmånsarna i Storstockholm. 

Den påvra fantasin och verkshöjden på tankegodset hos dessa DN:s läsare och förmodat kommentarlystna framgår även av Jord/Vatten-kombinationen i samband med den begränsande Saturnus starka position. Jag tror dessa symboler indikerar att given kommer att floppa. 

Moderater och liberaler hade för övrigt inget att säga på sina bloggar heller i förra omgången då DN och andra visade blogglänkar i anslutning till sitt material. Det var därför de tog bort länkarna - läsarna av DN och andra borgerliga tidningar serverades en sådan uppsjö av motgift till högerpropagandan att det var en rent kontraproduktivt att tillhandahålla kommentar- och länkfunktionen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar