Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 29 augusti 2017

Avgångna svenska politiker och grekernas onda daimon




Utgår man i brist på känd födelsetid från offentliga personers soltecken (som symbol för ledarskap och makt), kan vad grekerna kallade "den onda daimonen", verka genom någon av de sju planeterna, den som råkar vara den tillfälliga ägaren till det onda 12e huset. Indisk teori tycks bygga på samma antagande men har andra demoner att kämpa mot. Tolfte huset kallas rätt och slätt den materiella förlustens hus och är bara gynnsamt för den som i vilket fall satt sina ambitioner högre än världslig makt och rikedom.

SvD kallar Lennartsson Sveriges mäktigaste tjänsteman och att se hur regeringen Löfven kämpat med näbbar och klor för att rädda försvarsminister Hultqvist kvar säger något om hur viktig den position var som moderaternas Sten Tolgfors innehade under regeringen Reinfeldt men också lämnade när Saudiskandalen blev för prövande. 

(Sveriges mördarvapenindustri är oerhört beroende av inte bara exporten till Saudiarabien och andra ljusskygga stater utan också av att hemlandet fyller på i vapenförråden. Därav borgerlighetens och sossarnas enighet om att Putin vill oss så illa, så illa.)

När statssekreterare Emma Lennartsson tog ett skott för Löfven och lämnade regeringen (vilket bara understryker att här finns mer att dölja) slog det mig att hon och Tolgfors har väldigt liknande horoskop:

1a husägaren Månen fånge i den onda daimonens 12e
och den onda daimonen själv (Merkurius) dansar runt i det 1a

1a husägaren Månen fånge i den onda daimonens 12e
och den onda daimonen själv (Merkurius) dansar runt i det 1a


Frågan blir nu om bloggens specialare, som ofta varnat för slirighet och intellektuella "glitchar" när Vatten och Luft, instinkt och rationalitet går förbi varandra, är en extra allvarlig problemhärd när 1a och 12e binds samman på detta sätt. 

Om man läser det 12e som ens eget omedvetna snarare än som en ond demon, är det likväl som den apokryfiske Jesus säger i det underkända (men högintressanta) Thomasevangeliet: "Det du har är vad som frälser dig, det du inte har är det som förgör dig" (fritt ur minnet). Det här talesättet har jag tidigare kopplat till "den goda daimonen" - idealens 11e hus vars tillfälliga ägare egenartat nog för samtliga 12 ascendenter antar rollen som ven verksam illgörare. Förklaringen, har jag spekulerat, kan vara att man inte ännu äger det man har som ett ideal. Men det man verkligen äger, är den egna själen i motsatta 5e huset för ledarskap och kreativitet. Därför är detta också den goda karmans hus, förmågor eller "verktyg" man tagit med sig in i detta liv. 

Den finske hypnosforskaren Kampman beskrev för länge sedan i någon svensk tidning sina rön av experimentell regression till tidigare liv. Vissa individer hade svårare än andra att hitta några sido-jag under hypnos medan andra tycktes ha varit närvarande på jorden närmast nonstop. Egendomligt nog, eller kanske inte, korrelerade de högfrekventa besökarna med individer som hade bättre sociala förmågor. "Practice makes perfect", så att säga. Vissa är helt enkelt lärt sig vara människa bättre än andra, om vilka djuppsykologin talar om risken att bli blinda för sina inre arketyper (jfr horoskopets pusselbitar) och bli omedvetna kanaler för en eller annan arktyp. Dessa människor är mindre av människa och mer av "typ" - ibland närmast parodiska i sin fixering på ett eller annat. Man kan säga att ett eller annat motiv i horoskopet tar kontroll över helheten istället för att filtreras via människans högre natur, hennes rationella själ.

Eftersom nu Luft och Vatten är representationer för den Rationella Själen respektive den biologiska instinkten (den Irrationella Själen i antikt språkbruk), ställs som synes saker på sin spets för Lennartsson och Tolgfors. Den senare verkar dock värre angripen och en utstuderat ond människa. Lennartsson klantade sig som inte kunde isolera (på den intellektuella nivån) vad rapporterna från Tranportverket betecknade, men moderaten, som alla minns, grabbade tag i SAAB:s vapendivision och fick jobb där utan nämnvärd karenstid. Han var verkligen ett med den samvetslösa och näriga svenska mördarindustri som går hand i hand med vår gamla stormaktsfantasi. Tittar man noga på horoskopen ser man också att han är en mycket mer degenererad varelse än Lennartsson och han såg i allmänhet mycket mörkare ut i uppsynen än Lennartsson. Hon liknar mest en obekymrad och glad liten flicka på de få bilderna på nätet.

Här är det nästan så man drar öronen åt sig eftersom hinduisk astrologi just menar att det inte är någon större skada skedd om den Stora Illgöraren (Saturnus) buras in i 12e förlusthuset. F.d. försvarsministern däremot, har ett antal planeter kontrollerade av "den onda daimonen" och värst är nog att Jupiter är en av dem eftersom den representerar hans samvete (9e huset). Politik i vår tid är sinnessjukdom och en plats för makthungriga galningar och det är kanske därför i synnerhet varenda svensk politiker den här bloggen granskat astrologiskt har haft horoskop med påfallande skavanker. 

Nu är det svårt att hitta bra himlar men de finns, dock inte bland dem det ointresserade folket låter styra skutan åt dem. Sverige lider av en intellektuell lättja och det drar låga men ambitiösa grisar nytta av och ser till att positionerna i sig i den isolerade rikemanselit som från Sverigehoroskopets 5e hus för karma omvittnar att vi har en "brusten purva punya" dvs, att nationen vid stickprovet 1974 (socialdemokraternas genomgripande grundlagsändringar) bar svåra skulder, dåliga karma från det förflutna i sin ryggsäck. 

Härvidlag har Tolgfors ett riktigt uselt 5 hus om spekulativt tillåter sig att läsa ut hans öde för detta liv ur en solascendent, dvs. som en handlingsmänniska eller makthavare. I termer av ledarskap blir 5e husets herre Mars en riktig ynkrygg eftersom den är så maktlös i sin fångenskap i 12e förlusthuset. Här ser man hur hans vred och vände sig under Saudiskandalen och till sist sade emot sig själv innan han gav upp och skyllde på att det var hans familj som blivit lidande av drevet.

Som synes är Lennartssons femte hus lugnare, här är Mars starkt placerad i Lejonet och eftersom Mars är en verksam välgörare för Kräftan i 1a hade statssekreteraren lejonaktiga ledaregenskaper även om soltecknet Kräftan disponerar en människa att välja rollen som sidekick eller "kvinnan bakom mannen" - det var faktiskt hon, skriver SvD, som försökte få fason på den eländiga Löfven och få honom åtminstone likna en statsman! Tankarna går till Kräftan som ett moderstecken som matar sina barn och fröjdar sig i deras tillväxt, men också på att hennes dugliga MarsLejon ockuperar ett ganska enkelt hus, det andra för verbalitet och näringsintag via munnen. 

Att Oxen (och 2a) står för språklig kommunikation i Indien kan verka rörigt eftersom också nästa hus och tecken (3e/Tvillingarna) gör det. Men givet moder Månens "upphöjelse" i Oxen förstår man att det är just en så enkel och basal språklighet som när mamman lär barnet att forma sin mun och ljuda de första enkla orden. Lennartsson fick ett spädbarn på halsen i Löfven och gav honom ord. Sedan kan materialet har sina begränsningar vilket jag lustigt nog hade anledning att skriva om i ett tidigare inlägg samma dag... 

Efter att barnet förvärvat en tidig och mycket enkel förmåga att namnge ting tar det några år medan ordförrådet växer innan Merkurius anmäler sig och med denna logisk förmåga och hantering av abstraktioner. Nu kan barnet sätta sig in i den osynliga grammatiska basen till de ord det lärt sig knyta ihop. Den Rationella Själen har påbörjat sin resa för att befria sig från det köttstycke den fastnade i vid återfödelsen på den här planeten. 

Det verkar som om det är den Rationella Själens landvinningar under ett jordeliv som flyttas över till andevarelsens permanenta gåvor. Att hoppa runt och skrika och gasta helvilt kommer inte att lägga grunden till ett framtida liv som stor dramatiker. Många lever hela sina liv på enbart den Irrationella Själens nivå och är i princip bara däggdjur med en munhåla som möjliggjort många sorts läten och språklig kommunikation. Gränsen mellan djur och människa är dock flytande, men helt klart finns det dem som är mindre människa än andra - se de sadistiska bestarna och massmördarna... 

Samtidigt alstrar även den Irrationella Själens affekter karma, vilket är uppenbart på ett skrämmande sätt om man studerar läkaren Ian Stevensons dokumentation av missbildade barn som minns under vilka brutala omständigheter de dog och där den nya kroppen tycks vara ett eko av det dödande traumat mot deras förra människokropp... Vetenskapen i väst gräver i dna och hittat dess schema men har inte en susning om vilken funktion den kroppsliga finmekaniken har i relation till de ödeskrafter som reglerar och över tid balanserar ut alla deltagare i livet, hur mycket i spinn de än kan ha kommit. Tolgfors, utifrån Solens position, är en sådan lucka tid som tycks reserverad för inkommande själar med olösta problem...

När jag bland 9800 kartor söker andra som utifrån solacendenten likt Tolgfors har intellektets Merkurius som den onda demonen i 1a med Solen och 1a husägaren Månen inspärrad i demonens hus tillsammans med samvetets Jupiter, då blir träffarna få. Detta är en mycket exakt och fordrande träffbild. Tre stycken utöver moderaten har jag råkat på under de snaraste årens rätt energiska datasamlande:

  • Peter Holmbom;17.7.1966;12:00 - företagsledare och så en typisk minnesanteckning som jag inte längre kan tyda: "Dal.tidningar markn.ansv P&L-skandalen/Kartellen" - ser ut att vara någon tidningschef som skött en försäljning/tidningssammanslagning illa och inte olikt Tolgfors som fick på pälsen för hur regeringen skötte sina kommersiella militäraffärer med Saudiarabien.
  • Sten Tolgfors;17.7.1966;12:00 - fd försvarsminister, nu vapenlobbyist
  • Dave Silverman;13.8.1966;12:00 - ordförande för amerikanska ateistföreningen, jag skulle kalla honom en satanist eftersom det är vad som blir kvar om man eliminerar ena polen i denna komplementära axel. Passande person sida vid sida med den samvetsdöda Tolgfors!
  • Malin Flemström;29.07.1989;12:00 - Detta är en mycket osäker halvkändis eftersom det kan vara fel data. Den åsyftade var i vilket fall projektledaren i det s.k. Hungerprojektet och jag tyckte kontrasten var intressant med att individen är en "Götgatshipster", dvs bosatt i det som numera är ett statusområde för välbärgade barn i Stockholm. Kanske en som upplever svåra samvetssmärtor från den fängslade Jupiter? I så fall bättre gry i denna människa än i Tolgfors.

    Ett annat datum för samma namn men bosatt utanför det statustänkande innerstadsSöder skulle ge en mer genuin koppling till Hungerprojektet, men då försvinner den tredje träffen från den här lilla sökningen. 

Det man kan ta med sig från minispaningen är den oduglige tidningschefen och den organiserade satanisten. Dessa två summerar rätt bra Sveriges vapenhandel med usla länder och de politiker som hanterar dessa frågor.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Intutionsbegåvade Martinus föddes på landet i den nordjylländska stationsbyn Sindal den 11 augusti 1890. Han föddes utom äktenskapet och var enligt den religiösa samtidens dom ett ”oäkta” barn.
Martinus beskriver sin världsbild i bland annat sitt huvudverk "Livets Borg". Så här skriver Martinus i ”Livets Bog”,kapitel 4, om kommunismen. ”Alla ’politiker’ är ’kommunister’ när de kämpar för social osjälviskhet eller för ett upphävande av de ekonomiska klasskillnaderna till förmån för den naturliga klasskillnaden, som enbart kan vara en ’andlig skillnad’, en skillnad som inte bestäms av om man är rik eller fattig och som inte kan mätas i kontostorlekar. Men det betyder naturligtvis inte att alla som i dag kallar sig ’kommunister’ är verkliga ’kommunister’, liksom ju heller inte allt som i dag proklameras som ’kommunism’är renodlad ’kommunism’". Olav Johanssons pedagogiska lilla häfte, ”Drömmen som brast –’kommunismen’ är död
–lever kommunismen?”(1994),där författaren beskriver den kommunism som Martinus förmedlari sina verk och jämför den med den ”kommunism” vi sett konsekvenserna av i världen. Martinus menar i sin bok "det tredje testamentet" att det är en fortsättning av det Gamla och Nya Testamentet. Jesus var enligt honom världens första kommunist. Många av de första kristna levde enligt dessa tankar. Men eftersom mänskligheten ännu inte är mogen för detta levnadssätt så utvecklades andra levnadsformer och ideologier. Förutsättningen för ett äkta kommunistiskt samhälle är en mentalitetsförändring hos människorna, menar Martinus. Martinus världsbild är en evig utvecklingslära som bygger på reinkarnationen, d.v.s. att vi lever om och om och om igen. Dessutom är karmalagen en ofrånkomlig andlig naturlag, som innebär att vi ”får skörda vad vi sått ut”. Det finns ingen som helst slump i tillvaron. Han menade att eftersom det bara är i den fysiska världen som ”det gör ont att tänka fel”, så är det bara när vi är inkarnerade i en fysisk kropp,som vi kan utvecklas moraliskt. Mer information finns på tredjetestamentet.se och på www.martinus.dk/sv/tt kan man läsa hans böcker gratis.

Tänkte att hans lära låter ju inte alls olikt bloggaren och ni delar också samma Måne och acendent i Tvillingarna. Sen har han Mars i sjätte huset i Skorpionen medans du har Jupiter där. Du har Rahu i Jungfrun i fjärde huset medans han har Venus där. Du har istället Venus i Lejonet i tredje huset medans han har Saturnus och Merkurius där. Du har Saturnus i sjunde huset medans han har Ketu där.

Seaward sa...

Faktum är att jag köpte den första delen i Livets bok som tonåring och läste med intresse. Sen blev det inte fler delar, kanske för att jag splittrade energin på den i stycken närmast identiska Teosofin och Antroposofin - och att tillgänglig lästid också skulle räcka till hinduism och diverse annat österländskt... Allt det här kan man senare kvitta ut det ena mot det andra. Det handlar ändå om människors försök att förstå sitt sammanhang lite vidare, och det är inte konstigt att visionärer landar i ungefär samma beskrivning. Det tidlösa droppar ju ständigt samma ledtrådar ner i tidens flod...