Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 30 juli 2017

Trumps usla vecka"Vad gick fel", frågar The Guardian och räknar upp en lista av allt Donald Trump misslyckades med under sin värsta vecka hittills som president.

Det räcker med att studera hans dominanta planet Mars för att förstå rubrikvalet "pyroman" - när den som inte kan låta bli att destruktivt sätta eld på saker med sin 1a husplacerade Mars i Eld upplever Mars transit genom Vatten i förlusternas 12e hus, då inser man att det är en dålig period att företa sig något alls! Dessutom passerar ju ledarskapets Sol - Trumps ascendenthärskare - genom samma 12e hus för tillfället.
Problemen började inte förra söndagen men jag använder lite godtyckligt Solens Dag för att ge en bild av förloppet. Eftersom det råkade vara NYMÅNE i Trumps 12e förlusthus i söndags, är symboliken så stark man någonsin kan önska sig.

Men varför begränsa sig till en vecka av idel nederlag i politiken? Det är troligt att överambitionens demon Rahu som retrograd passerat Trumps första Lejonhus sedan innan han vann presidentskapet nu vållat extra destabilitet under en period eftersom transiterande Mars även passerat Trumps organisationsplanet Saturnus vilket påverkat hans stab (Venus, jämvikt och förbindelser med andra). Det har som bekant vara några viktiga manskapsbyten nyligen!

Det är viktigt att minnas att Mars rörelse på himlen beror av dess medfödda position. Trump själv har krig, hat och splittring medfött i sitt outvecklade ego (Mars på Lejonascendenten). Som tidigare sagt: Mars är en verksam välgörare för Trump men bara inom krigsgudens områden: att slakta och härja runt! Hur illa det är ställt inser man när empatins Venus ställts utanför den världsliga effektiviteten (12e). 

För personalskiftena, se också den annars rätt oviktiga Venus egen transit där den i 10e makthuset strök Trumps otroligt viktiga natala position av hybrisdrabbad galen ledare (Solen i makthuset men demonen Rahu som vill ÄNNU Mer, vill bli en gud). Naturligtvis kan även den lättviktiga Venus i transit reflektera Trumps medfödda brist på världsligt effektiv Venus (pga. 12e-huspositionen) så när den passerar över den maktgalna Solen i 10e då ser man maktkamperna som tycks pågå i Vita huset! Tydligen en kort period av extrem instabilitet. 

Den 21/7 valdes Anthony Scaramucci till Trumps nya seniorrådgivare och fr.o.m. onsdagen (26/7) befann sig Venus i Tvillingarna och hade därmed lämnat Trumps koppling till 10e makthuset - samma dygn stabschefen Reince Priebus avgår i protest mot Scaramuccis närvaro och hans uttalande (Priebus är en "fucking paranoic schizophrenic"). 

Rahu är intressant här eftersom den dels är knuten till ledarpersoner (Solen) i Trumps makthus - dock hade Venus redan lämnat Trumps 10e för det 11e för grupperingar. Dels ligger Rahu i transit just nu med kommunikativa Merkurius med demoniska överdriftens Rahu - mitt i nyllet på Trumps krigiska Lejonascendent!

Intressant att i efterhand upptäcka hur det hettade till på Trumps himmel i linje med personalförändringarna och tidningsrubrikerna. Synd bara att det inte är lika lätt att göra förutsägelser med astrologin...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar