Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google har förstört mängder av horoskop genom att omskapa usla miniatyrer av bilder i GIF-format. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa galna ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 9 juli 2017

Tillägg till klen avashta och svenska politiker
Glömde bort Miljöpartiets andra språkrör Fridolin i den snabba genomgång häromdagen som tycktes bekräfta att det är de sämst lämpade som väljer politiken som karriärväg i Sverige...  

Men DN skriker högljutt i syfte att bryta sönder sittande regering och påminner om att även Fridolin har Solen döende eller död (skt: mrita) i Vädurens 26 grad. Dessutom närmar sig planeten de av satansstjärnan Algol fult infekterade Merkurius och Mars i Oxens döende avslut. (Planeter i negativa tecken åldras baklänges.) 

Jag tror Fridolin betalat det högsta priset för att få lukta till på maktkorridorens unkna luft - för han ville säkert de underprivilegierade väl (Månen i Fiskarna). Men har nu funnit ut vad högersosseriet är för slags demoniskt system, konstruerat för att tjäna den profithungrande kapitalismen (som inte bryr sig ett dugg om mjuka frågor som miljön)! 

Fridolin är gisslan i ett sataniskt system och kan ha blivit maktkorrumperad själv av Ra'as al-Ghul - arabernas demonhuvud som dessförinnan var judarnas Satanshuvud (Rosh ha-Satan) och innan det troligen någon babylonisk eller kanske persisk demon vi idag tappat sikte på...Att DN:s inhoppade ledarskribent Lisa Magnusson inte ägnar sig åt att kritisera kapitalismen istället för att förlöjliga MP, ett av dess offer, säger någon om hur den unga feministen regredierat på bara några år... Satan kommer åt alla, med eller utan indikation från stjärnorna... 

I Magnussons ligger hybris inte långt borta med Månen i dramatiska Lejonet i sitt gensvar på en intellektuell Luft-Sol. Hon väljer visuella exempel för att karikera miljöpartisterna men håller sig för god för att använda ordet "foliehattar" - här ser man Tvillingarna som skarp kommunikatör. 


Men hennes fundament är den nedslående materialism i Jungfrun och 2a pengahuset som får henne att bli en hora för huset Bonniers ("verksamt ond" Venus är en prostituerad). För den med Lejonets känsla av att vara berättigad till lite mer, den människan har redan tappat förmågan att vara empatisk på djupet och Kräftan och Venus skjuts in i det 12e huset för ting som måste stryka på foten, offras. Därmed hörs elakheten i Magnussons natur så tydligt, trots är hon skriver skärpt. Eftersom hennes Måne nu är förlusthusets ägare och ute i det öppna (i 1a) finns dock chansen att hon själv hör vad hon blivit och byter kurs. Inte alla horoskop har en sådan feedback mellan det omedvetna och det medvetna.

Sinnelagshoroskopet avslöjar dessutom en annan variant av djävulssymbolik, den som knyter an till Saturnus i synnerhet i Jordelementet som den onda kapitalistiska ekonomins herre. Magnussons karta tyder på hög intelligens (Solen och Merkurius) men också den fadda sorts natur som resonerar som att "kan man inte klå dem får man göra gemensam sak med dem". Därför skriver hon nu ledare i DN och generar sig inför sin egen själ som uppe i himmelen undrar hur den så kunde förlora kontakten med sitt verktyg där nere...

*****

Är Ödet (grekernas planetära heimarmene) så perverst att det koreograferar turerna i Sverige så att de Rika så här enkelt finner nyttiga idioter som hjälper dem att sitta säkert i status quo? Eller hur ska man förklara att ingen verklig politiker eller äkta demokrati syns till i det här landet? 

Det är en hönan eller ägget-situation eftersom ett folk bara kan återspegla ledarnas intentioner och i Sverigehoroskopet är både Sol och Måne minst sagt märkliga, vilket många tidigare inlägg ordat om. Det ser verkligen ut som att landet Sverige är utdömt ur himmelens perspektiv. 

De rika och mäktiga i det här landet är dessutom så korkade - vid en jämförelse med internationella storspelare - att de helt enkelt havererar Sverige på ett ovanligt plågsamt sätt (Anders Borg: "det kommer att göra ond när vi skinnflår er levande, små medborgare, för att säkra de Stora Kapitalisternas planer" - fritt översatt till andemeningen i det han verkligen sade vid detta famösa tillfälle). 

Men eftersom Sveriges rika sugit åt sig rikedomar från allmogen under det här drumlandet och enkelt kan flytta till något behagligare ställe, ses ingen hejd på eländet. Landet är dödsdömt och blir ett skitställe för vanliga människor långt innan kapitalismen drar sin sista suck och ett nytt fördelningssystem införs i hela världen, ett global fair trade-tänkande men utan vinstmotivet. 

Min själ förhandlar varje natt med folk i de högre himlarna om att slippa återfödas medan världen genomgår den sista kollapsen på väg mot ett postkapitalistiskt tänkande. Så tror jag inte Lisa Magnusson tänker, eller Fridolin. Sverige utmärks av världsalltets kanske mest korttänkta invånare (se föregående inlägg om heminredning intill döden).
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar